• Nissan Navara AT32  deltar i en ny film som lanseres i forbindelse med World Oceans Day 2018 (fredag 8. juni)
  • Lokalforeninger over hele Europa ble invitert til å nominere avsidesliggende områder der en Navara kunne bidra med å rydde opp strendene denne sommeren
  • En bønn om hjelp på sosiale medier, inspirerte Nissan til å hjelpe frivillige i kampen mot plastforurensning.
  • Se filmen her.

 

Nissans tøffeste pickup blir brukt i kampen mot plastforerensing og til å markere World Oceans Day 2018 (fredag 8. juni).

 

Over åtte millioner tonn plast ender opp i verdenshavene hvert år, [1] noe som har alvorlige konsekvenser for det maritime livet, fiskerier og turisme.

 

Denne sommeren inviterer Nissan lokalforeninger over hele Europa til å nominere avsidesliggende strender med plastforurensning der NAVARA pickuper vil stå klare og hjelpe til. Det er også oppmuntrende at Nissans ansatte i Europa bruker sitt eget frivillighetsprogram, Days of Change, til å delta i lokale strandoppryddingsprosjekter.

 

Prosjektet ble inspirert av en bønn om hjelp på sosiale medier for å støtte Beach Guardian, en lokal forening grunnlagt av marinbiologstudenten Emily Stevenson og hennes far Rob Stevenson.

 

De ryddet opp på strender i lokalområdet, men hadde problemer med å nå ut til avsidesliggende områder eller gjennomføre vanskelige oppgaver med familiebilen.

 

Nissan tilbød dem en ny Nissan Navara Arctic Truck AT32 som er utviklet for selv de mest ekstreme landskap. Dette bidro til at Beach Guardian kunne kjøre i steinete terreng og fjerne søppel som plast på avsidesliggende strender.

 

Ken Ramirez, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan Europe, sier: «Nissan Navara Arctic Truck er perfekt til slik bruk. Den er utviklet for kjøring under selv de mest utfordrende forhold, slik som våt sand og steiner, og snorkelen lar den kjøre i vannet for å nå ut til avsidesliggende strender.»

 

Han legger til: Lokalhelter som Emily og Rob, som bruker fritiden til å utgjøre en forskjell, er en inspirasjon for oss alle og viser at alle kan gjøre en forskjell.»

 

Beach Guardian er grunnlagt av Emily, 21, og Rob, 50. De har samlet opp søppel fra strender i Cornwall i Storbritannia i 10 år. De besluttet å opprette en lokalforening da plastforurensningen ble verre, og de hadde behov for flere frivillige for å takle problemet.

 

Rob sier: «Strendene som folk besøker, der de spiser is og ser barna sine bygge sandslott, er bare én side av saken. Det finnes mange avsidesliggende og øde deler av kystlinjen som de frivillige enten sliter med å nå ut til eller de har behov for noe som kan frakte store ting. Dette er steder der dyreliv både i og utenfor sjøen blir sterke berørt av den økende plastmengden i sjøen».

 

Rob fortsetter: «Vi er veldig glade for å ha Nissan på laget i kampen mot plastforerensing, og uten Navara Arctic Truck AT32 kunne vi aldri fått fjernet de gamle nettene som har vært nedgravd i sanddynene i årevis.»

 

[1] https://www.unenvironment.org/news-and-stories/press-release/un-declares-war-ocean-plastic

 

# # #

 

Merknader til redaktøren

 

Intervjuer med Emily og Rob Stevenson, flere filmsnutter, bilder og komplette NAVARA OFF-ROADER AT32 spesifikasjoner er tilgjengelig.

 

Les mer om Beach Guardian på https://www.facebook.com/BeachGuardian

 

Les mer om hvordan du kan ta opp kampen mot plastforurensning på strender i lokalområdet på https://beachclean.net

 

NAVARA OFF-ROADER AT32 er den tøffeste NAVARA noensinne i Europa. Pickupen er ombygget av Arctic Trucks, det respekterte islandske selskapet som spesialiserer seg på bygging av 4WD-kjøretøy for bruk under verdens tøffeste forhold.

 

Standardutstyr inkluderer skreddersydd hjuloppheng som øker kjørehøyden med 20 mm, full understellsbeskyttelse og større dekk. For optimal ytelse, kan pickupen bestilles med snorkel for økt vadedybde.



 

Publisert av Nissan