5.9.2018Da elbilene begynte å komme lurte mange på hvor lenge batteriene ville vare. Nå vet vi svaret og det er bedre enn noen turte gjette på forhånd.

 

Elbil-salget setter stadig nye rekorder i Norge, men fortsatt er det noen som stiller seg nølende til påliteligheten og kvaliteten til batteriteknologien.


Nissan topper personbilsalget i Norge med mer enn 8000 registrerte eksemplarer av elbilen LEAF så langt i år. Nissan LEAF er den suverent mest solgte elbilen med totalt mer enn 45 000 biler registrert i Norge siden den Europeiske introduksjonen i 2011. LEAF er også verdens mest solgte elbil med mer enn 340 000 biler totalt siden lanseringen i 2010. Med dette volumet har Nissan opparbeidet seg god erfaring og kompetanse på batterikvalitet.

 

Et godt eksempel på at batteriet holder lengre enn mange trodde, finner vi i Estland. «Elektritakso» er et lokalt drosjeselskap med mer enn 50 Nissan LEAF i stallen, de fleste av førstegenerasjonen med 24 kWt-batteri. Drosjeselskapets biler har tilbakelagt en kjørelengde på utrolige 13 millioner elektriske og utslippsfrie kilometer så langt. Den eldste bilen i parken har kjørt oppsiktsvekkende 309 000 km og er fortsatt i daglig drift. Mange av bilene til drosjeselskapet er kjørt 260 000 km og har fortsatt 70-80% batterikapasitet igjen. For å sette det hele i kontekst: Til sammenligning er en reise rundt jorden på litt over 40 000 km. Drosjeselskapet er derfor overbevist om kvaliteten på Nissans batteriteknologi de har opplevd under selv de mest krevende forhold.

 

«Dette er ikke en overraskelse! Det var en viss usikkerhet rundt elektrisk teknologi i begynnelsen, men etterhvert har vi funnet ut at elbilen og teknologien er til å stole på. På grunn av drosjevirksomheten, må vi lade våre LEAF-biler ganske ofte. Vi har funnet ut at det er best å lade elbilene mellom 20–80% for å beskytte batteriet og opprettholde kvaliteten for optimal pålitelighet og lang levetid», sier eieren av drosjeselskapet Ermo Kontson.

 

Pålitelighet er avgjørende for drosjeselskaper. For å se hvordan det fungerer i hverdagen, ba vi drosjeselskap-eieren om å dele sine erfaringer og hemmeligheter om driften av LEAF-flåten de siste syv årene. 

 

«For tiden skifter vi ut gamle modeller med den nye 40 kWt LEAF-modellen, slik at våre sjåfører kan kjøre lenger på én enkelt lading og dermed tjene mer penger», sier Kontson.

 

I tillegg til holdbarhet og pålitelighet, er lave driftskostnader et viktig element ved Nissan LEAF som drosje. Med kun tre hovedkomponenter - den innebygde laderen, inverteren og motoren - er Nissan LEAF også 40% rimeligere å vedlikeholde enn bensin- eller dieseldrevne alternativer.

 

Den nye 40 kWh Nissan LEAF har overgått alle salgsforventninger. I Europa er den for tiden den mestselgende elbil på markedet. Siden lanseringen i oktober 2017 har det kommet inn utrolige 37 0000 bestillinger, noe som betyr at det blir solgt én ny LEAF hvert 10. minutt i Europa. Norge er for tiden landet med flest solgte elbiler og den nye Nissan LEAF.

 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles for Nissan i Europa, sier: «Fakta snakker for seg selv. Antall batterifeil i våre biler er ubetydelige, og selv den mest iherdige kritikeren kan ikke bestride dette faktum. Den nye LEAF som vi lanserte i slutten av 2017 er ikke bare våre nye generasjon elbil, men også selve ikonet på Nissan Intelligent Mobility i Europa.»
 

«Batteri-teknologien er bare en del av vår suksesshistorie. Med over 340 000 kunder globalt er det klart at vi ikke er de eneste som er stolte av suksessen med denne moderne teknologien.» 

Publisert av Nissan