• Minst én av fem frontrutereparasjoner må utbedres i etterkant
  • Problemet vil trolig bli større etterhvert som førerassistanseteknologier i frontruten blir stadig mer vanlig
  • Nissans europeiske verkstednettverk leverer den beste metoden for garantireparasjoner med originaldeler fra Nissan og godkjente kundeprosesser

 

7.12.2017 – Det er svært sannsynlig med en kraftig økning av frontrutereparasjoner av dårlig kvalitet på grunn av et økende antall avanserte førerassistansesystemer (ADAS) innebygd i frontruten.

 

Dette mener servicemarkedekspertene hos Nissan som har bekreftet at minst én av fem frontrutereparasjoner i dag krever utbedring. Årsaken er dårlig utført arbeid eller unøyaktig kalibrering av sikkerhetsteknologi i frontruten. De fleste mobile operatører har ikke muligheten til å kalibrere frontruter nøyaktig langs veikanten etter reparasjon eller utskifting.

 

Nissan tror at førerassistanseteknologier i frontruten vil øke fremover, noe som igjen vil føre til økte kostnader for både forsikringsselskaper og førere.

 

Nissans sertifiserte, europeiske verkstednettverk leverer raske og kostnadseffektive løsninger, slik at biler og lette nyttekjøretøy returnerer til kunden i optimal stand.   

 

Moderne frontruter blir stadig viktigere for bilens design og sikkerhet der mange intelligente førerassistansesystemer styres via kameraer og sensorer plassert i og rundt frontruten.

 

I Nissan-biler inkluderer dette nødbremsing, trafikkskiltgjenkjenning og intelligent cruisekontroll samt varmestyring, akustikk, regnsensorer og lys.

 

ProPILOT er Nissans nyeste innovasjon innen førerassistanseteknologier og vil lanseres på den nye Nissan LEAF og den populære crossoveren Nissan QASHQAI i løpet av våren 2018. ProPILOT er avhengig av kameraer og sensorer i frontruten.

 

Mer enn 40 % av frontruteutskiftninger eller reparasjoner krever teknisk ekspertise i forbindelse med kalibrering av kameraer og sensorer. Ni av ti frontruter som skiftes ut betales av forsikringsselskapene, og det er viktig for kundens sikkerhet og bilens integritet at reparasjon og kalibrering utføres nøyaktig første gang.

 

Biler er i dag utstyrt med mer glass enn noensinne der det totale glassområdet på gjennomsnittsbilen har økt med 15% siden 2000. Glasstykkelsen er samtidig redusert til under 4 mm i enkelte tilfeller for å redusere bilens totalvekt og dermed også CO2-utslippene.

   

Frontrutens tilstand er nå gjenstand for årlig periodisk kjøretøykontroll på de europeiske markedene. Mekanikere på Nissan-verkstedene er kvalifisert til å utføre reparasjoner med korrekt utstyr. Fra forsikringsselskapets side har reparasjonskvaliteten, ensartetheten og effektiviteten innvirkning på både kundetilfredsheten og forsikringspremien.

 

Jean-Christophe Mercier, Vice President of Aftersales, Nissan Europe, kommenterer: «Glasset som brukes i dagens biler står overfor store utfordringer ettersom det er fundamentalt for sikker drift av intelligente kjøreassistansesystemer på avanserte biler som den helt nye Nissan LEAF og crossoveren Nissan QASHQAI. Men dette betyr også at reparasjoner blir mer komplisert.»

 

Han legger til: «Det er viktig for kunder og forsikringsselskaper at bilens integritet og sikkerhetsstandarder opprettholdes gjennom reparasjoner av høy kvalitet. Dette er alltid viktigere enn utskiftning der det er mulig. Den beste måten å oppnå reparasjoner av høy kvalitet er at arbeidet utføres innenfor Nissans servicenettverk der personalet har riktig utstyr og er opplært til å reparere eller skifte ut frontruten samt kalibrere alle Nissan-teknologiene på nytt.»

  

Ettersom frontruter blir stadig mer integrert i driften av og sikkerheten i moderne biler, har Nissan både kompetanse og tilgjengelighet i sitt sertifiserte nettverk.» Nissans sertifiserte nettverk ble etablert i 2012 for å opprettholde integriteten til alle Nissan-biler fra første til siste eier.

 

Nissan er forpliktet til å utvide sitt sertifiserte nettverk for å levere en mer tilgjengelig reparasjonsservice med originaldeler til kunder, og samtidig sørge for sikkerheten til alle Nissan-biler på veien. Nettverket har vokst betydelig siden lanseringen der kvalitet, effektivitet og merverdi til kundene er viktige faktorer.

Publisert av Nissan