• Den innovative CMF-EV-plattformen, som er en kritisk komponent i Nissans elektrifiseringsstrategi, blir først vist på Nissan Ariya
  • Den allsidige arkitekturen gir rom for en svært kreativ design og mer fleksibel kupé, samtidig som det er plass til ulike drivlinjer
  • CMF-EV vil brukes som fundament for fremtidige elbilmodeller fra Nissan og styrke produksjonssynergiene i Renault–Nissan–Mitsubishi-Alliansen

Hvalstad – Nissan tar en grundig titt på sin nyeste elbilarkitektur, CMF-EV-plattformen, og kaster lys over fundamentet for bilprodusentens fremtidige elektriske modeller.

CMF-EV skal danne grunnlag for et bredt utvalg spennende elbiler og vil være en viktig  komponent i Nissan Ambition 2030, som er bilmerkets langsiktige visjon for å styrke elektrisk mobilitetn i samfunnet.

CMF-EV gir også nye muligheter for samarbeid. Plattformen utnytter synergier innen Renault–Nissan–Mitsubishi Alliansen og optimaliserer produksjonseffektiviteten ved å følge partnernes felles veikart Alliance 2030. Dette vil skape optimal verdi til kundene på deres vei inn i en spennende elektrifisert fremtid. Plattformen skal brukes som fundament for 15 elbilmodeller fram til 2030.

«CMF-EV-plattformen representerer kreativ ingeniørkunst. Den gir eksepsjonelt god plass, har lengre kupé og er utstyrt med den toppmoderne drivlinjeteknologien e-4ORCE. Allsidigheten gjør det mulig for oss å flytte grensene for ingeniørkunst og design,» sa Pierre Loing, visepresident for Product Planning i Nissan Motor Co. Ltd.

Den EV-dedikerte plattformen vil spille en nøkkelrolle med å bringe et spennende utvalg elektrifiserte crossovere til Europa i tråd med innføringen av nye utslippsstandarder, samtidig som Ariya viser vei mot en elektrifisert fremtid.

Kjernen i Nissans produkttilbud på det europeiske markedet vil være en ny helelektrisk crossover som blir noe mindre enn kommende Ariya. Modellen støttes av CMF-EV-arkitekturen og vil bli produsert som en del av Nissan-initiativet EV36Zero – som er verdens første økosystem for elbilproduksjon, sentrert rundt Nissans bilfabrikk i Sunderland i England.

«CMF-EV defineres av teknologisk innovasjon og potensialet i modulene sine, som baner vei for neste generasjon spennende elbiler fra Nissan og alliansepartnerne våre», la Pierre Loing til.

En «lounge» for bilveien

Nissans ingeniører la grunnlaget for konseptet «open floor» – flatt gulv – for den nye plattformen. Elmotorenes ble plassert rett ved siden av for- og bakakslene, mens batteripakkene ble laget så slanke som mulig for å danne et strukturelt støttesystem for plattformen.

Ariya blir den første modellen som demonstrerer fordelene ved plattformen. Nissans designere utnyttet all tilgjengelig plass ved å flytte klimaanlegget lenger fram og gi forsetene og baksetene en optimal plassering, uten å måtte ta hensyn til en girkassetunnel. Kupeen i Ariya signaliserer romslighet med gjennomgående mer beinplass, noe som gir en lounge-lignende opplevelse. Takket være den bevegelige midtkonsollen kan kupérommet tilpasses enda mer.

Kraft og kontroll i perfekt harmoni

Den nyskapende plattformen gir også fordeler til førerne. CMF-EV-plattformen gir kundene fleksibilitet til å velge den riktige pakken for sine behov, og kan imøtekomme flere spesifikasjoner for motor og drivverk – inkludert alternativer med én motor og en e-4ORCE-konfigurasjon med to motorer.

e-4ORCE er Nissans mest avanserte teknologi for firehjulsdrift. Gjennom en rekke presise motor- og bremsesignaler har det nyskapende systemet funnet den perfekte balansen mellom kraftig ytelse og god kontroll – samtidig som det gir føreren større trygghet på en rekke ulike veidekker.

e-4ORCE sørger for en dynamisk kjøreopplevelse bak rattet og minimaliserer bilens krenging under bremsing, noe som optimaliserer bremsebalansen mellom for- og bakhjulene for å gi en stabil og smidig kjøreopplevelse for både føreren og passasjerene.
Nissan Ariya er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling i Norge, Storbritannia og Nederland og snart også i flere andre europeiske markeder. De første Ariya leveres ut til kunder til sommeren.

Ariya er bare én av de spennende modellene som blir å se på europeiske veier denne sommeren. Flere modeller er på vei og vil styrke Nissans elektrifiserte modellutvalg. Mer informasjon kommer snart.

Les mer om Ariya og andre spennende Nissan-produkter på Nissans europeiske forbrukernettsteder: www.nissan-europe.com.

# # #

Publisert av Nissan