Når Nissan inntar Formel E-mesterskapet i desember, er det med to imponerende vinnere bak rattet

 

26.9.2018 – Nissans Formel E-program vil forene bilmerkets stolte visjon om Intelligent Mobilitet med topp ytelse.

 

For å oppnå de beste resultater er det med glede vi kan kunngjøre at Nissan har signert avtale med den sveitsiske racerføreren Sebastien Buemi og britiske Alex Albon, som begge vil kjøre for Nissan når merket debuterer i ABB FIA Formel E-mesterskapet i desember.

 

Nissan Intelligent Mobilitet er en visjon for hvordan biler drives, kjøres og integreres i samfunnet. Nissan er Japans første bilprodusent som deltar i dette elbilmesterskapet, og vil bruke all sin erfaring og kompetanse som verdens bestselgende elbilprodusent. Nissan har solgt over 350 000 Nissan LEAF siden bilen ble lansert i 2010.

 

Buemi, 29 år, har de siste fire sesongene kjørt for e.dams, Nissans Formulel E-racingpartner. Han vil debutere i Nissan-fargene i selskapets nye Gen2 Formulel E-bil i neste måneds teståpning i Valencia i Spania.

 

Buemis meritter på racerbanen inkluderer førermesterskapet i 2015/2016. Han har rekorden med flest seire, flest pole positions (best startposisjon), raskeste rundetider, flest seire på rad, flest seire i en sesong, flest poeng, flest ledede runder og racerløp.

 

«Sesong fem i Formel E vil være en helt ny start for meg på mange måter,» sier Buemi. «Det er så mye nytt – bilene, racingformatet, arrangementene. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med e.dams og bringe spenning og begeistring med Nissans verdensledende elbil-teknologi til motorsportfans over hele verden.»

 

Albon, 22 år, debuterer i Formulel E med Nissan etter imponerende kjøring i de internasjonale énseter-kategoriene i juniorklassen. Han avsluttet på andreplass i GP3-serien i 2016 og ligger foreløpig på tredjeplass i årets FIA Formula 2-mesterskap med tre seire.

 

«Konkurransenivået i denne serien er intenst, og jeg ser frem til å teste meg selv mot beste førerne i verden,» sier Albon. «Helelektriske gateløp er en helt ny utfordring for meg, men å samarbeide med Sebastien, mitt teammedlem, vil være til stor hjelp ettersom han allerede har satt standarden for ytelsen i serien.»

 

Nissan inntar Formel E i første runde av sesong 5, som foregår 15. Desember 2018 i Riyadh i Saudi-Arabia. Deretter vil serien fortsette i Marrakesh i Marokko, Mexico City, Hong Kong, Sanya i Kina, Roma, Monte Carlo i Monaco, Berlin og i New York. Det er planlagt flere løp både 26. januar og 9. juni 2019, og arrangørstedene vil kunngjøres senere.

 

«Sebastiens rekord i Formel E-mesterskapet taler for seg selv, og et samarbeid med en ung stjerne som Alex vil være en flott kombinasjon,» sier Michael Carcamo, Nissans globale motorsportdirektør. «Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å vise frem våre innovative teknologier og vår Nissan Intelligent Mobility-visjon.»

 

Jean-Paul Driot, sjef hos e.dams, sier: «Sebastien har vært en viktig del av e.dams-teamet siden vårt første Formel E-løp i Kina for fire år siden. Vi kjenner Alex godt fra hans resultater med e.dams i Formula 2, og vi er stolte over å få ham til Formel E-mesterskapet. 

Publisert av Nissan