Presseinformasjon 3.august 2009

 

NISSAN AVDUKER ”LEAF” – VERDENS FØRSTE ELEKTRISKE BIL DESIGNET FOR LOMMEBOKEN OG DAGLIGE BEHOV

 

Dette er starten på en ny æra for Nissan og en ny æra for mobilitet

 

Nissan Motor Co., Ltd. avduket i går Nissan LEAF, verdens første prisgunstige null-utslippsbil.  Bilen er designet med tanke på drift fra et litium-ionebatteri. Nissan LEAF er en middels stor kombikupé som komfortabelt frakter fem voksne personer innenfor en radius på 160 km (100 miles), noe som bør tilfredsstille de fleste forbrukeres behov.

 

NISSAN LEAF

Med forventet lansering i Japan, USA og Europa i 2010 viser Nissan LEAF veien til en ny æra for mobilitet – null-utslippsæraen. Bilen er en inkarnasjon av Nissans radikale framtidsvisjon og en kulminasjon av flere tiårs investeringer og forskning. 

 

- Nissan LEAF er en formidabel prestasjon som alle Nissan-ansatte bør være stolte av, sa Nissans president og CEO Carlos Ghosn.  - Vi har jobbet svært hardt for å kunne gjøre denne dagen til en realitet; avdukingen av en bil som virkelig har null, ikke bare reduserte, – utslipp.  Dette er første steg på det som helt sikkert vil bli en spennende vei for alle folk i hele verden, for Nissan og for industrien.

 

Blant de viktigste egenskapene i LEAF finner vi:

1)       Null-utslipps drift og plattform

2)       Overkommelig pris

3)       Markant design

4)       Funksjonell rekkevidde – 160km (100 miles)

5)       Mobil tilkobling: Avansert intelligent transport (IT)

 

Navnet “LEAF” er et tydelig uttrykk som forteller hva bilen står for (leaf = engelsk for blad).  På samme måte som bladene renser naturen, renser også LEAF mobilitetsproblemet ved å fjerne alle utslipp fra kjøreopplevelsen. Detaljene rundt den endelige prisen kommer nærmere salgsstart mot slutten av 2010, men selskapet forventer at bilen kommer til å bli konkurransedyktig på pris innenfor godt utstyrte biler i C-segmentet. I tillegg forventes det at Nissan LEAF vil stå for en rekke lokale, regionale og nasjonale avgiftsfritak og andre fordeler i markedene rundt om i verden. Som et tilleggsgode til miljøaspektet, vil Nissan LEAF som følge av at den har færre kompliserte mekaniske deler enn en tradisjonell bensinbil, være konstruert for å være snill mot lommeboken i tillegg til miljøet.

 

 

NULL-UTSLIPPSMOBILITET

Nissan LEAF drives av laminerte kompakte litium-ionebatterier, som yter over 90kW mens motoren selv yter 80kW/280Nm. Dette sørger for god respons og en moro-å-kjøre-opplevelse som opprettholder kjøregleden forbrukerne er vant med fra tradisjonelle bensindrevne biler.

 

I motsetning til en motor med innvendig forbrenning, har ikke Nissan LEAF noe eksosrør, og dermed ikke noen utslipp av CO2 eller andre drivhusgasser.  En kombinasjon av Nissan LEAFs gjenvinnende bremsesystem og de innovative litiumionebatteriene, gjør at bilen kan prestere en kjørelengde på over 160km (100 miles) på en enkelt fullading. 

 

Grundige forbrukerundersøkelser viser at denne kjørelengden tilfredsstiller det daglige behovet for over 70 % av verdens bilbrukere.

 

Nissan har også planer om å gjøre det enkelt å få ladet opp bilen.  Nissan LEAF kan lades opp til 80 % av fulladet batteri på under 30 minutter med en hurtiglader.  Du kan lade opp bilen hjemme fra det ordinære 200V strømnettet, dette antas å ta ca åtte timer, noe som er passelig tid for opplading av både bil og sjåfør over natten.

 

BIL MED GOD BAKKEKONTAKT

Ingeniørene og designerne bak Nissan LEAF har jobbet hardt for å lage en bil til en konkurransedyktig pris for den “vanlige mann i gata”, og på denne måten gjøre Nissan ledende innen mobilitet i null-utslippsæraen.  For å sikre både god komfort og lasteevne, er Nissan LEAFs karosseri bygget over et helt nytt understell.

- Vår bil skulle være den første middels store praktiske el-bilen som du og jeg har råd til å kunne bruke hver dag. Og dette er nettopp hva vi har skapt. Stylingen skal ikke bare identifisere Nissan LEAF, men også eieren av den, som medlem av den nye æraen innen null-utslipp, sa Masato INOUE, Product Chief Designer.

 

MARKANT DESIGN

Selv den minste detalj kan gi enorm effekt.

 

Nissan LEAFs front-styling gjenkjennes ved en markant oppadgående V-form som går over i lange oppadvendte LED-lamper som frontlykter med blåaktige reflektorer innvendig, noe som forteller at ”denne bilen er spesiell”. Men frontlyktene gjør mer enn bare å skape et markant uttrykk.  De er også laget slik at de effektivt splitter luftstrømmen rundt bilen, slik at denne dirigeres vekk fra sidespeilene for på denne måten å redusere vindsus og luftmotstand. I tillegg gir frontlyktene enda en fordel i og med at de bare forbruker ca 50 prosent av strømmen som forbrukes av en konvensjonell frontlykt. Dette er med på å gjøre Nissan LEAF ganske så unik.

 

Med sine klare interiørfarger gir Nissan LEAF et hyggelig og stilig miljø. En miljøvennlig “blue earth” fargesammensetning med utspring fra Aqua Globe lakkfargen fra Nissan LEAFs introduksjonsmodell.  Dette temaet er brakt videre inn i interiøret via blå dashborddetaljer og instrumentbelysning.

 

TILKOBLET MOBILITET

I Nissan LEAF finner du et avansert IT-system. Med sin tilkobling til et globalt datasenter, kan systemet yte support, informasjon og underholdning for sjåføren 24 timer i døgnet. 

 

Den innebygde skjermen viser Nissan LEAFs gjenværende batterikapasitet, eller “oppnåelig rekkevidde” – samt en oversikt over ladestasjoner i nærheten.

 

En annen ny egenskap er evnen til å bruke mobiltelefon til å aktivere klimaanlegget og sette i gang ladefunksjoner, selv når Nissan LEAFs driftsbatteri er utladet.  Det innebygde, fjernkontrollerte tidsuret kan også forhåndsprogrammeres til å lade batteriene.

 

-IT-systemet er en viktig fordel, sa Tooru ABE, Chief Product Specialist. - Vi ville at denne bilen skulle være som en partner for eieren og en nytelse for passasjerene.  Dessuten ønsket vi at bilen skulle kunne bidra til å skape et null-utslippssamfunn, og med disse IT-funksjonene bidrar vi til å gjøre dette mulig.

 

 

HELHETLIG TILNÆRMING TIL NULL-UTSLIPPSMOBILITET OG ØKO-VENNLIG INNOVASJON

Nissan LEAF er et kritisk første steg mot å etablere en æra av null-utslippsmobilitet, men Nissan erkjenner at forbrenningsmotoren fortsatt vil spille en teknologisk viktig rolle innen global transport i mange år framover. På bakgrunn av dette, ønsker Nissan å gjøre en helhetlig tilnærming til null-utslippsvisjonen slik at kundene får et godt utvalg av øko-vennlige teknologier å velge blant.

 

For enkelte kunder vil Nissan LEAF være det perfekte valg, og bilen er alt de noen gang vil komme til å trenge. For andre vil Nissan LEAF være en logisk tilleggsbil til familiens bilpark , f.eks det optimale valg for daglig småkjøring.

 

Mens null-utslipp er det ultimate målet, vil selskapet opprettholde sin selvpålagte forpliktelse om videre forskning innen øko-vennlig teknologi for å øke effektiviteten og redusere utslipp.  Som følge av dette, tilbyr Nissan et bredt utvalg av biler i alle kategorier, inkludert modeller med trinnløs girkasse, tomgangsstopp, HEV, Clean Diesel og stadig utvikling og investering innenfor FCV-teknologi.

 

VERDENSOMSPENNENDE PARTNERSKAP

Null-utslippsprogrammet for mobilitet under Renault-Nissan-alliansens banner inkluderer partnerskap med land som Storbritannia og Portugal, lokale myndigheter i Japan og USA, samt andre sektorer innenfor totalt nesten 30 partnere verden over.

 

Disse avtalene har stor påvirkningskraft og setter fokus på tre viktige områder: 

    1) Utvikling av en omfattende infrastruktur av ladestasjoner via offentlige og private investeringer,

    2) Belønningsordninger og subsidier fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter, og

    3) Offentlig opplysning om individuelle og sosiale goder ved null-utslippsmobilitet.

 

 

PRODUKSJON AV NULL-UTSLIPPSBILER

Nissan LEAF er den første av selskapets framtidige utvalg av el-biler, og er en viktig milepæl på veien mot å virkeliggjøre Renault-Nissan-alliansens visjon om null-utslippsmobilitet.  Den første av disse el-bilene skal produseres ved Oppama-fabrikken i Japan, med en planlagt tilleggskapasitet fra Smyrna-fabrikken i Tennessee, USA.  I mellomtiden skal litium-ionebatteriene produseres i Zama, Japan, med en planlagt tilleggsproduksjon i USA, England og Portugal. Samtidig studeres andre lokasjoner nærmere flere steder rundt om i verden.

 

 

 

 

LITT OM NISSAN MOTOR CO., LTD.

Nissan Motor Co., Ltd. er en global bilprodusent med bilsalg på rundt 3,411 millioner enheter i 2008.  Nissan finnes på alle de store bilmarkedene i hele verden, og selger et bredt utvalg av biler, pick up, SUV og lette varebiler.

 

 

NISSAN BLUE CITIZENSHIP

Nissan har forpliktet seg til å bidra til å skape en bedre verden som en del av sitt sosiale ansvar.  Denne forpliktelsen setter omfatter blant annet teknologisk utvikling som setter fokus på folk og planeten vi bor på. Vår visjon om null-utslippsmobilitet er et utspring fra denne ideen, som vi kaller Blue Citizenship. Vi jobber sammen med vår alliansepartner, Renault, om å skape en bedre verden gjennom null-utslippsmobilitet.

 

For mer informasjon om null-utslippsmobilitet og Nissan, se våre websider på:

http://www.nissan-zeroemission.com

 

###

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:  

 

Taina Erkkilä, Director Communications 

Nissan Nordic Europe Oy

Telefon + 358 (0) 10 770 5311

TErkkila@nissan-europe.com

 

Nissan Motor Co., Ltd.

Global Communications and CSR Division

Tlf:+81-(0)3-5565-2141

http://press.nissan-global.com/EN

 

 

 

Publisert av Nissan