• Får rekkevidde på rundt 400 km
  • Designes av Nissan – bygges i Frankrike av Renault
  • Skal bygges på helt ny allianse-plattform (CMF B-EV)
  • Blir en del av Allianse 2030-veikartet mot elektrifisering og tilkoblete mobilitetsaktiviteter

PARIS, Frankrike – I dag kunngjorde Nissan ankomsten av en helt ny kompakt elbil for det europeiske markedet.

Den kommende elbilen vil etterfølge ikoniske Nissan Micra, som har vært i produksjon siden 1982, og vil bli den nye innstegsmodellen for Nissan i Europa. Den nye modellen er designet av Nissan, men vil bli bygget ved Renault ElectriCity-anlegget i Frankrike.

Europa er allerede et svært viktig marked for Nissan, særlig gjennom Nissans nylig kunngjorte målsetting Nissan Ambition 2030 med full satsing på elektrifisering og et vell av nye modeller på vei i årene framover. Dette inkluderer blant annet nye helelektriske Nissan Ariya og den unike e-POWER-teknologien, vi snart vil bli kjent med i nye Qashqai og den kommende nye X-Trail.

«Den nye modellen vil få et lekkert Nissan-design og det beste innen elbil-teknologi fra Reanult. På den måten utnytter vi det beste fra flere sider i alliansen uten at det går på bekostning av den berømte Nissan-kvaliteten. Dette er et fremragende eksempel på alliansenen smarte og differensierte tilnærming. Jeg er overbevist om at den som etterfølger til ikoniske Micra vil være svært spennende for våre kunder», sier Chief Operating Officer i Nissan, Ashwani Gupta.

Den kommende kompakte elbilen ble kunngjort i dag som en del av Alliansen 2030 – et felles veikart mot framtiden. Planene ble kunngjort av Renault, Nissan og Mitsubishi, med fullt fokus på elbiler og tilkoblede mobile aktiviteter. Dagens kunngjøring følger op pen portefølje av Nissan-modeller produsert av Renault i Frankrike, sånn som den kommende varebilen Townstar.

Ytterligere produktopplysninger, modellnavn, tekniske detaljer og lanseringtidspunkt av den nye modellen vil vi komme tilbake til.

Les mer om dagens kunngjøring om Alliansen 2030 her: https://global.nissannews.com/en

For mer informasjon om Nissans produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

# # #

For mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan