Nissan feirer salg av 100 000 LEAF

  • Det globale salget av Nissans banebrytende elbil har nådd 100 000 eksemplarer, og Nissan LEAF feires med en helt spesiell modell
  • Nissan Nordic Europe (Norden og Baltikum) har også passert den magiske grensen og 10 000 solgte Nissan LEAF, der Norge står for brorparten av salget

 

Verdens mest populære elbil, Nissan LEAF, der over 95 % av kundene anbefaler bilen til venner, har i løpet av sin korte levetid nådd nye milepæler.

 

Etter kun 2 ½ år på markedet i Nissan Nordic Europe (Skandinavia og Baltikum), først lansert i Norge i oktober 2011, har Nissan solgt hele 10 000 LEAF totalt. Salget har vært formidabelt i Norge, men den har også blitt godt mottatt i Danmark, Estland og Sverige.

 

«Vi ser at Norge har kommet spesielt langt når det kommer til virkemidler for å stimulere til salget av nullutslippsbiler, og LEAF har solgt meget godt og ble 3. mest solgte personbil i 2013», sier Taina Erkkilä, kommunikasjonsdirektør for Nissan Nordic Europe. «Vi er glade for å se at de andre markedene også har en positiv utvikling», fortsetter hun.

 

Bilen hadde global lansering noe tidligere, og etter tre år har Nissan levert eksemplar nr. 100 000 av nullutslippsbilen Nissan LEAF. Bilen, en Nissan LEAF Tekna-modell, produsert i Storbritannia, ble solgt til en britisk kjøper.

 

For å feire salgsmålet, har Nissan produsert en unik versjon av Nissan LEAF med 100 000 mynter, noe som representerer én mynt pr. salg. Bilen er prydet med 50 000 to-pence Sterling-mynter fra Storbritannia og 50 000 to-cent Euro-mynter fra Europa. Valget av mynter gjenspeiler hvor kostnadseffektiv Nissan LEAF er - kun £0,02 pr. mile og mindre enn €0,02 pr. kilometer. Men myntene vil neppe tilbys som standardutstyr fremover, og denne bilen veier 504 kg mer enn en vanlig Nissan LEAF.

 

«Å oppnå et slikt salg på så kort tid med denne revolusjonerende bilen er en veldig stor bragd», sa Guillaume Cartier, Senior Vice President Sales and Marketing, Nissan Europe.

 

«Ladeinfrastrukturen var i startfasen når Nissan LEAF ble lansert i slutten av 2010, men dette stanset ikke pionerene som umiddelbart satte pris på fordelene med en revolusjonerende elbil. Med fem seter, praktiske bakdører og klasseledende bagasjeromvolum, er Nissan LEAF fortsatt verdens ledende elbil. I dag har mange byer et økende nettverk av hurtigladere, og dette bidrar til økt salg av den prisbelønnede LEAF. Bilens suksess bekrefter at Nissan er verdens ledende produsent av rene elbiler, og fremhever vår banebrytende rolle når det gjelder å redefinere måten vi tenker fremtidig mobilitet på.», avslutter Cartier.

 

Nissan har også vært en pågangsdriver hva gjelder utviklingen av hurtigladeinfrastruktur i Europa og i de nordiske og baltiske markedene. Nissan har donert hurtigladere for bruk i Finland, Sverige og Norge. Antallet vil komme opp i totalt 50 hurtigladere som gir elbileierne større fleksibilitet.

 

"Nissan LEAF er en pioner som har gjort mye for å endre holdningene til elbiler. Noen av de beste "selgerne" er våre meget meget godt fornøyde kunder som anbefaler bilen til venner og bekjente. Vi er sikre på at LEAF vil fortsetet sin suksess i de nordiske og baltiske landene", avslutter Erkkilä.

 

###

Om Nissan Europe 2014 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 14 500 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil med 97% av kundene som sier de er meget tilfredse med bilen og 95% som sier de ønsker å anbefale bilen til venner. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorgehttp://www.twitter.com/Nissan

Publisert av Nissan