Nissan fortsetter med mål om fortsatt sterk vekst i Europa

15.9.2015

  • Nissan solgte 501 150 biler i løpet av de første åtte månedene i 2015, opp 9 % fra samme periode i fjor 
  • Crossovere, elbiler og autonom teknologi er integrert i strategien
  • Suksess drevet frem av Nissans mest attraktive og kraftigste modellutvalgnoensinne 

Nissan forsterket i dag sin europeiske vekststrategi samtidig som de beholder posisjonen som det mestselgende asiatiske bilmerket i Europa hittil i 2015. Nissan bekreftet også sitt mål om å være det mest attraktive asiatiske bilmerket innen 2020.

 

Crossovere, elbiler (EV) og autonom kjøreteknologi er viktige i denne prosessen, og Nissan vil fortsette å forsvare og øke sitt lederskap på disse områdene.

 

Med lanseringen av ni nye modeller i Europa siden begynnelsen av 2014, setter Nissan standarden innen crossover-segmentet med nye versjoner av Nissan Qashqai, Juke og X-Trail. Selskapet setter også rekorder med sitt utvalg av elbiler.

 

Nissans solgte totalt 501 150 enheter i Europa i løpet av de første åtte månedene av 2015, en økning på 9 % i forhold til samme tid i fjor. Rekordveksten har bakgrunn i Nissans fokus på nye segmenter og markeder med høy vekst, lokalisert produksjon og investering, noe som lar Nissan svare raskt og utnytte markedsmulighetene i hele regionen.

 

I dag avduker Nissan et nytt kompakt crossover-konsept under bilutstillingen i Frankfurt - Nissan Gripz Concept. Konseptbilen leverer noe helt nytt fra Nissan - en modell som har fokus på å kombinere kapasiteten og de praktiske funksjonene til en kompakt crossover, med begeistringen og ytelsen til en sportsbil.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, sa: "Nissan sin forpliktelse til dristig design, god kvalitet og tilgjengelig teknologi vises her i dag med lanseringen av vår nye konseptmodell.I løpet av de siste årene har vi redefinert hva Nissan betyr for våre kunder. Vi har bevist at vi er første ute med å bringe "det beste til alle". 

 

I dag avduket også Nissan den nyeste versjonen av verdens bestselgende elbil - Nissan LEAF. Den nye modellen gir førere opptil 250 km kjørelengde, og slår dermed alle andre konkurrenter i bilindustrien.

 

Paul Willcox fortsatte: "Vi er stolte over å feire 5-årsdagen til Nissan LEAF, og den nye LEAF med 30 kWh batteri gir kundene enda større fleksibilitet. Med 185 000 solgte enheter globalt og veldig høy kundetilfredshet, er Nissan LEAF fortsatt verdens mest solgte elbil. Vi kunne ikke oppnådd denne fantastiske suksessen uten hjelp fra våre medarbeidere, kunder, forhandlere, partnere og leverandører. Så dette er virkelig et historisk øyeblikk for alle tilknyttet Nissans virksomhet."

 

Nissans sterke produksjonsavtrykk i Europa er viktig for selskapets vekst, noe som gir Nissan økte markedsandeler i mer enn 65 % av de europeiske markedene de opererer I.

 

Nissan fortsetter å forme fremtiden innen mobilitet ved å investere betydelige beløp innen forskning og utvikling for å bringe banebrytende teknologi til så mange kunder som mulig. Selskapet har forpliktet seg til å bringe autonome biler på markedet innen 2020, noe som gir et helt nytt markedstilbud bygget på enkelhet, sikkerhet og tilgjengelighet.

 

Mange av morgendagens innovasjoner har Nissan allerede gjort tilgjengelig for dagens kunder, blant annet filskiftevarsling, avstandskontroll (Distance Control Assist), Around View Monitor og blindsonevarsling.

 

Nissan investerer store summer i forskning og utvikling, og har bevist sin suksess ved å levere dristig design, god kvalitet og tilgjengelig teknologi til alle, noe som styrker Nissans verdier for innovasjon og begeistring.

 

MERKNAD TIL REDAKTØREN: 

 

 

2014  

Jan til aug 

2015  

Jan til aug 

Antall Nissan og Datsun salg

459 592

501 150

 

###

 

Om Nissan i Europa 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 17.600 ansatte innenfor lokale operasjoner innen områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 675.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 23 ulike og innovative modeller for salg i Europa under merkevarene Nissan og Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

 

Publisert av Nissan