• Nissan markerer at registrering av LEAF nummer 100 000 i Europa
  • Over 37 000 nye Nissan LEAF-biler er bestilt i Europa på under 8 måneder
  • Det selges en ny Nissan LEAF hvert 10. minutt i Europa

 

04.06.2018 – Nissan feirer leveringen av LEAF nr. 100 000 denne måneden – noe som markerer en seier for elektrisk mobilitet. Globalt er det solgt over 320 000 Nissan LEAF, noe som gjør LEAF til verdens mest solgte elbil.

 

Susana de Mena, fra Madrid, den heldige kjøperen av LEAF nr. 100 000, sier: «Jeg har sett etter en elbil i to år. Da jeg så at Nissan lanserte en helt ny LEAF-modell, var det ingen tvil at dette måtte være den perfekte bilen for meg. Mannen min og jeg var enige om at kvaliteten, prisen og spesifikasjonene gjorde denne bilen til et klart førstevalg.

 

Vi er miljøbevisste og fokuserer på å ta vare på miljøet, så vi visste at vi ville kjøpe en helelektrisk bil. I tillegg kan vi kjøre elbil i Madrid sentrum når vanlige biler har forbud på grunn av forurensningsproblemer.

 

Med et kombinert salg av den nye Nissan LEAF og tidligere LEAF-modeller, har 100 000 kunder over hele Europa bidratt til at Nissan LEAF er den bestselgende elbilen globalt.

 

Med over 37 000 bestillinger av nye LEAF i Europa, selges det en ny LEAF hvert 10. minutt i til kunder som ønsker innovasjon og nullutslippsteknologi.

 

Den nye Nissan LEAF er den første Nissan-modellen i Europa med Nissan ProPILOT og ProPILOT Park, første steg av autonom kjøreteknologi. Modellen er også utstyrt med e-Pedal-teknologi som lar førerne starte, akselerere, bremse ned og stoppe med gasspedalen.

 

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe, forklarer: «Vi er veldig fornøyde over at Nissan LEAF er verdens bestselgende elbil. Vi har utviklet vårt elbiltilbud for massemarkedet lengre enn noe annet bilmerke, og vi er stolte av å kunne tilby en rimelig og fremtidsrettet bil til kunder over hele Europa. På godt under 10 år, har vi lykkes med å gjøre elektrisk mobilitet til en realitet på massemarkedet. Denne milepælen beviser nok en gang at vår Nissan Intelligent Mobility-visjon er viktig for våre kunder som tror på tryggere, mer spennende og tilkoblet fremtid.»

 

Europeiske Nissan LEAF-kunder har nå kjørt over 2 milliarder kilometer og spart miljøet for over 300 000 gram CO2. De har også 92 % kundetilfredshet, mer enn noen annen Nissan-modell.

 

Norge er det markedet i Europa som har solgt flest Nissan LEAF. Og norske LEAF-eiere har bidratt til uitviklingen av den nye modellen med gode innspill fra praktisk bruk. Nissan har møtt flere kunder og har også hatt aktive brukergrupper for tilbakemelding.

 

LEAF er mer enn bare en helelektrisk elbil, den skaper også en helt ny kjøreopplevelse som er utviklet for å kjøre med bedre komfort, selvsikkerhet og tilkobling til verden rundt deg. LEAF er en del av Nissan Intelligent Mobility som bidrar til en fremtid som forener Intelligent Power, Intelligent Drive og Intelligent Integration. Les mer .

Publisert av Nissan