Nissan gjennomfører vanntesting av sine crossovere

 

15.7.2016

  • Alle nye crossovere fra Nissan gjennomgår en «oppvaskmaskintest»
  • 24 000 liter vann spyles på alle Qashqai, Juke og X-Trail - og alt vannet resirkuleres
  • Spyling under høyt trykk kontrollerer om det kommer fuktighet inn i bilene

  

Du ville ikke satt bilen din i en oppvaskmaskin, men det er nettopp det Nissan gjør når nye modeller skal lanseres. Du kan selvsagt ikke sette en Nissan Qashqai i en vanlig oppvaskmaskin, det er derfor Nissans europeiske tekniske senter benytter en større spesiallaget versjon som har plass til en bil.

 

Tusenvis av liter med vann spyles på bilens eksteriør fra alle vinkler, og prosessen etterfølges av en grundig inspeksjon for å sikre optimal vanntetthet. Disse testene er også kjent som monsuntester, og benyttes flere ganger i løpet av den tekniske utviklingen av alle nye biler og varebiler fra Nissan.

 

Først spyles 24 000 liter med vann på bilen. Under den mest kritiske fasen spyles over 1 000 liter vann på bare 15 minutter, noe som tilsvarer en meter nedbør.

 

Ingeniørene på Nissans topp moderne anlegg i Cranfield i Storbritannia har gjort denne testen helautomatisk. Men det strenge utviklingsprogrammet og tøft klima viser at dette ikke er utfordrende nok. Prosessen krever at Nissan ingeniører spyler bilens tetninger med en spyleinnretning som er spesialutviklet for høytrykk opptil 150 bar. Dette er betydelig høyere trykk enn de fleste ordinære høytrykksspylere for  hjemmebruk.

 

Carl Sandy er en av de mange ingeniørene fra Nissan som har bidratt i utviklingen av teststandardene. Han forklarte: «Et teammedlem vil sitte i bilen med en HD-endoskop for å kunne se på innsiden av panelene, og som vil finne selv de minste vanndråper.» Teamet til Carl Sandy vil også ta ut alt interiør for å få en bekreftelse på at det ikke kommer vann inn i bilen.

 

I løpet av hele programmet, inkludert monsuntesten og spylingen, brukes opptil 30 000 liter vann. Dette tilsvarer over 2 000 ganger mengden som brukes i en gjennomsnittlig oppvaskmaskinsyklus hjemme.

 

Noen vil kanskje si at dette er å sløse med vannressursene, men sannheten er at ikke en eneste vanndråpe går til spille. Vannet filtreres tilbake til en gigantisk vanntank og brukes på nytt på neste bil som gjennomfører testingen. Resirkulering av vann er like viktig som å holde kundene tørre.

 

Nissans teststandarder er tilstrekkelig for klimaet og veiene i Vest-Europa, men er også solide nok for mer ekstreme forhold.

 

Carl la til: «Streng testing er viktig fordi ingen markeder er like. I Russland kjører høytrykksspylingen på et høyere trykk for å takle veistøv. Gjennom kontinuerlig utvikling av teststandardene, sørger vi for at våre biler takler selv de mest krevende kjøreforholdene i Europa.»

  

 

 

 

###

 

 

 

 

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 14.500 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 97% tilfredshet og der 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 24 ulike og innovative modeller for salg i Europa og har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/ 

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

Publisert av Nissan