25.10.2017  – Nissan vil bli den første japanske bilprodusenten som konkurrerer i det helelektriske FIA Formula E-mesterskapet fra 2018.

 

Beslutningen om å delta i det stadig mer populære Formula E-mesterskapet gir Nissan en svært synlig global plattform der de kan vise frem Nissan Intelligent Mobility – selskapets strategi som redefinerer hvordan biler kjøres, drives og integreres i samfunnet.

 

«Via elbilteknologier som blant annet umiddelbar akselerasjon og smidige kjøreegenskaper med null utslipp, skal Nissan elektrifisere Formula E-mesterskapet,» sier Daniele Schillaci, Executive Vice President of global marketing and sales, zero-emission vehicles and battery business, og Chairman of Nissan’s management committee for Japan, Asia and Oceania. «Nissan vil bli den første japanske bilprodusenten som konkurrerer i dette stadig mer populære mesterskapet, og vi vil dermed videreføre vår suksess fra motorsport til Formula E. Dette vil gi oss en global plattform som bringer vår banebrytende Nissan Intelligent Mobility-strategi til en ny generasjon racingfans.»

 

Nissan bekreftet sin posisjon som det ledende bilmerket innen nullutslipp med forrige måneds lansering av den nye Nissan LEAF. Andre generasjon av denne helelektriske 5-dørs bilen er fullpakket med smart teknologi og avansert førerassistanse.

 

Den nye LEAF erstatter første generasjon som var banebrytende innen tilgjengelig nullutslippsmobilitet da den ble lansert i 2010. Nissan har solgt over 280 000 LEAF globalt, noe som gjør den til verdens mest solgte elbil. LEAF-kunder har kjørt over 3,5 milliarder kilometer med null utslipp.

 

«Nissan-merket er innovativt innen elektrisk mobilitet og har en lang og suksessrik historie innen motorsport,» legger Schillaci til. «Det gir derfor mening at vi bringer disse to kjerneelementene sammen ved å konkurrere i Formula E.»

 

FIA Formula E-mesterskapet ble lansert i 2014 og er et globalt racingmesterskap der team og produsenter konkurrerer med helelektriske drivlinjer under gateløp i byer rundt om i hele verden.

 

Alejandro Agag, grunnlegger og CEO for Formula E, er stolt over å kunne ønske Nissan velkommen, og sier: «å ha et navn som Nissan ombord er en stor dag for dette racingmesterskapet. Ikke bare er det flott å ønske velkommen en helt ny deltaker til Formula E-familien, men det er fantastisk å få vår første japanske bilprodusent, noe som virkelig beviser at den elektriske revolusjonen er global. Japan er et land som er banebrytende innen nye teknologier, og som i tillegg har en av de største fanskarene innen Formula E. Bærekraftig mobilitet er i frammarsj og er ustoppelig. Jeg gleder meg til å se Nissan-logoen på de nye bilene i løpet av den femte Formula E-sesongen.»

 

Nissan vil konkurrere fra sesong fem som starter i slutten av 2018 når det helelektriske mesterskapet vil kunngjøre nye spesifikasjoner for både chassis og batteri.

 

Sesong av fire av Formula E starter i desember og varer fram til juli. Dette globale mesterskapet kjøres i mange kjente byer som blant annet Hong Kong, Berlin, Paris, New York og Montreal.

 

Mer informasjon om Nissans deltakelse vil være tilgjengelig når sesong fem nærmer seg.

Publisert av Nissan