• Neste generasjon av Nissans bestselgende crossovere vil nå tilbys med elmotorer til forbrukerne
  • Nye Nissan LEAF er «Simply Amazing» og Europas raskest selgende elbil med over 19 000 bestillinger per i dag
  • Nissan QASHQAI kommer i salg med ProPILOT-førerassistanseteknologi denne måneden
  • Nytt samarbeid med energiselskapet E.ON er et nytt stort steg på veien for Nissans ambisjoner om å tilby gratis strøm til sine elbileiere.

 

06.03.2018 – Nissan Intelligent Mobility, merkets visjon om å endre måten vi kjører og bruker bilen på utover det, er blant de viktige kunngjøringene under bilutstillingen i Genève 2018.

 

Nissan har bekreftet at de under sin nye forretnningsplan – kalt Nissan M.O.V.E. to 2022 - vil levere elektriske drivlinjer på neste generasjon av sine crossovere, som er bestselgere i Europa. Dette banebrytende initiativet gjør at kundene får flere valgmuligheter der de kan velge modellen de ønsker med enten forbrenningsmotor eller elmotor.

 

Kunngjøringen er det nyeste eksempelet på Nissans fokus på og forpliktelse til Intelligent Power-elementet som en del av Nissan Intelligent Mobility. Denne visjonen, som først ble lansert under bilutstillingen i Genève for to år siden, handler om hvordan biler kjøres, drives og integreres i samfunnet.

 

Selve ikonet på Nissan Intelligent Mobility er den helelektriske nullutslippsbilen Nissan LEAF.  Med over 300 000 solgte enheter siden lanseringen i 2010, og over 4 milliarder kundekjørte kilometer, er dette verdens mest populære elbil.

 

Nissan var tidlig ute med sin overordnede elbilstrategi og ligger en bilgenerasjon foran mange av konkurrentene når det gjelder ren, bærekraftig kjøring. Med lanseringen av den helt nye Nissan LEAF - salget startet i Norge i februar - setter Nissan igjen standarden for fremtidige elbiler.

 

Nye Nissan LEAF har nå passert 19 000 europeiske bestillinger der 13 000 av disse ble gjort før bilen ankom utstillingslokalene. Dette betyr at den nye Nissan LEAF lever opp til slagordet «Simply Amazing» og uten tvil Europas raskest selgende elbil.

 

Per i dag selges det en ny LEAF i Europa hvert tolvte minutt.

 

Teknologi som ble lansert på den nye LEAF finnes alerede eller kommer snart på et utvalg av Nissans personbiler og lette nyttekjøretøy. For eksempel vil ProPILOT avansert førerassistanseteknologi være tilgjengelig på Nissan QASHQAI, Europas bestselgende crossover, denne våren.

 

ProPILOT er en byggeblokk innen autonom kjøring og et eksempel på Nissans innovative tilnærming til Intelligent Driving. ProPILOT er utviklet for å øke kjøreopplevelsen, samt forbedre kontrollen og påliteligheten for Nissan-eierne.

 

40 kWh-batteriet i LEAF er nå også tilgjengelig på varebilen e-NV200 slik at rekkevidden øker med 60 % uten at det går på bekostning av lastekapasiteten.

 

Intelligent Integration er det tredje og siste elementet innen Nissan Intelligent Mobility-visjonen. Denne teknologien gjør det mulig å bruke Nissans elbiler til å optimalisere rollen som bilen spiller i samfunnet. Nissans nye samarbeid med energiselskapet E-ON er det nyeste eksempelet på dette.

 

Samarbeidet mellom Nissan og E.ON vil utforske mulighetene for pilotaktiviteter og kommersielle tilbud i forbindelse med kjøretøy-til-strømnett (V2G)-tjenester og strømnettintegrering for Nissans elbilkunder.

 

Dette samarbeidet handler også om å tilby gratis strøm til Nissans elbileiere.

 

Den nye konseptbilen IMx KURO er et eksempel på integreringen av alle de tre elementene i Nissan Intelligent Mobility, og viser Nissans fremtidige standarder både for elbiler og crossovere. Konseptbilen er utstyrt med en ladekapasitet på 320 kW og har over 600 km rekkevidde på én enkelt lading.

 

IMx KURO-konseptet er også utstyrt med Nissans revolusjonerende Brain-to-Vehicle (B2V)-teknologi som registrerer, analyserer, forutser og reagerer på førerens hjernebølger.

 

Ponz Pandikuthira, Vice President, Product Planning and Advanced Strategy hos Nissan Europe, sier: «Som verdens ledende elbilprodusent er Nissan forpliktet til å hjelpe virksomheter og forbrukere med å skape en mer bærekraftig fremtid for oss alle. Gjennom Nissan Intelligent Mobility endrer vi måten våre kunder kjører og lever på.»

 

Han legger til: «Dagens kunngjøringer er neste trinn innen et fullt integrert, elektrisk økosystem i samsvar med vår Nissan Intelligent Mobility-strategi.»

 

 

Publisert av Nissan