Nissan e-4ORCE system:

  • Nissan introduserer e-4ORCE på X-Trail og helelektrisk Ariya
  • e-4ORCE er Nissans avanserte firehjulsdriftssystem med to motorer designet for elektrifiserte og helelektriske drivlinjer
  • Denne nye Nissan-teknologien trekker fra tre kjerneområder – elektrisk motorkontroll, 4WD-kontroll og chassiskontroll
  • e-4ORCE-systemet gir kraftig og jevn kjøring, overlegen kontroll og håndtering, tillit under alle overflateforhold og komfort for alle passasjerer.

 e-4ORCE står for Nissans 100 % elektriske motordrivsystem. "4ORCE" refererer til kjøretøyets fysiske kraft og energi, med "4" som representerer firehjulskontroll.

Nissans team av drivlinjeingeniører kombinerte sin omfattende ekspertise på tre kjerneelementer: elektrisk motorstyring, firehjulsdriftssystemer og chassiskontrollteknologier for å utvikle en innovativ teknologi som gir trygghet og dynamisk balanse i hverdagslige scenarier.

For å utdype de tekniske detaljene til e-4ORCE drivlinje, forklarer Aditya Moorthy, produktmarkedssjef for X-Trail hos Nissan Automotive Europe.
Det innovative e-4ORCE firehjulsdriftssystemet ble utviklet for bruk på enten Nissans rene elektriske drivlinjer eller med dets banebrytende e-POWER-system. I begge tilfeller drives de drevne hjulene rent av elektriske motorer som mates av batteriet.

Når det gjelder X-Trail, har det doble e-motorsystemet en total effekt på 157kW (213 hk) med en 150kW frontmotor og en bakre 100kW motor. Dette genererer livlig akselerasjon fra 0-100 km/t på 7 sekunder. Den har en 10 000 ganger raskere bakre dreiemomentrespons enn et mekanisk 4WD-system.
Ariya e-4ORCE har en total systemeffekt på 225kW (306 hk). Dette genererer livlig akselerasjon fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Begge kjøretøyene nyter selvsikker og smidig håndtering under alle forhold, noe som muliggjør en kraftig, men jevn kjøreopplevelse.

e-4ORCE: Overlegen kontroll og intuitiv håndtering
e-4ORCE-systemet bruker batteriet til å drive et dobbeltmotorsystem jevnt fordelt på hver aksel for uavhengig hjulkontroll. Med e-4ORCE-systemet på, følger sjåførene enkelt den tiltenkte kurvelinjen med minimal styringskorreksjon, slik at de kan føle elbilkraften og nyte den elektrifiserte kjøreopplevelsen.

e-4ORCE-teknologien gir kontinuerlig balansert chassiskontroll, linjesporing og styrepresisjon, for å forutse førerens oppførsel og kompensere for vanlige reaksjoner som understyring, og holde kabinen i vater for en mer behagelig opplevelse i bilen.

Med e-4ORCE fordeles dreiemomentet foran og bak for å maksimere dekkgrepet I henhold til veibanens forhold og kjøretøyets situasjon, mens bremsingen styres individuelt for hvert av de fire hjulene.

Takket være denne nøyaktige kontrollen av dobbeltmotorsystemet og bremsemoment-vektoregenskapene, holder kjøretøyet riktig kurs enten veien er våt, oljete, glatt med våte løv eller dekket av snø. Nøkkelen til kjøretøyets balanse på veien er den balanserte fordelingen av kraft fra dobbeltmotorsystemet, som kan justeres på 1/10000-dels sekund, betydelig raskere enn tradisjonelle mekaniske firehjulsdriftsystemer.

e-4ORCE: Pitch-kontroll for en komfortabel tur for alle passasjerer
En ekstra fordel med e-4ORCE for alle passasjerer er den komfortable kjøringen med minimalt "dykk" i lengderetningen av kroppen under retardasjon takket være sterk regenerativ bremsing. Pitch undertrykkes ved å kontrollere regenerativ balanse mellom for- og bakakselen. Og dobbeltmotorsystemet betyr et høyere nivå av regenerativ energifangst enn et enkelt motorsystem, og optimaliserer kjøretøyets effektivitet ved enhver anledning.

«e-4ORCE er den siste av mange fremtidsrettede teknologier utviklet av Nissan gjennom årene. Vi kan ikke vente på at kundene våre skal oppleve dette innovative systemet på modeller som Ariya e-4ORCE og den nye Nissan X-Trail. Vi er sikre på at kundene våre vil glede seg over en merkbar forskjell i kjøreopplevelsen deres, sier Cliodhna Lyons, Vice President Product Planning, Nissan AMIEO.

Lanseringen av e-4ORCE er et viktig skritt i Nissans elektrifiseringsreise mot en renere, tryggere og mer inkluderende verden.

Om Nissan AMIEO (Afrika, Midtøsten, India, Europa og Oseania)
Nissan har som mål å bli et virkelig bærekraftig selskap som kjører mot en renere, tryggere og mer inkluderende verden.

Bærekraft er kjernen i Nissans langsiktige visjon, Ambition 2030. Denne strategien svarer på kritiske miljø-, samfunns- og kundebehov, og tar sikte på å levere elektrifiserte modeller og teknologisk innovasjon i nøkkelmarkeder globalt, for å styrke mobilitet og videre. Ambition 2030 støtter Nissans mål som er å være karbonnøytral gjennom livssyklusen til produktene og operasjonene innen 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i sentrum, er klar til å akselerere overgangen til en elektrifisert fremtid.

For mer informasjon om Nissans produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn og se alle våre nyeste videoer på YouTube.

 

# # #

Kontaktpersoner:
Stian Thrane
Country Communications Manager – Nissan Nordic Europe.
E-mail: Sthrane@nissan-europe.com– Mobil 92416110

Marina Maneas Bakkum
Communications Director Nissan Nordic Europe.
E-mail: mmaneasbakkum@nissan-europe.com

Publisert av Nissan