Nå er nok en milepæl i det elektriske eventyret for Nissan passert, da LEAF nummer 50.000 nylig ble registrert i Norge siden introduksjonen her til lands i 2011. Når den totale elbil-parken for Norges del straks passerer 200.000 elbiler totalt, betyr det at hver fjerde elbil i vårt land er en Nissan LEAF.

Sammen med elbil-modellen e-NV200, som er tilgjengelig både som varebil og personbil med inntil sju seter, ruller det nå totalt 53.923* elektriske biler fra Nissan på norske veier. Et forsiktig anslag er at disse bilene representerer et klimakutt på mer enn 250.000 tonn CO2** kontra hva tilfellet ville vært med såkalte fossile biler!

Året 2018 ligger an til å bli det beste året for elbiler noensinne i Norge, og Nissan er i ferd med å gjennomføre merkets beste salgsår med en markedsandel for personbiler på nesten 10 prosent. Med mer enn 12.000 registrerte nye LEAF hittil i år, er elbilen-suksessen Norges mest solgte bil og det er kort og godt sensasjonelt. Ikke i noe annet land i verden ligger en elbil an til å bli årets mest solgte bil.

  • Jeg er utrolig takknemlig for den tilliten kundene viser ved å velge våre produkter. Dette viser samtidig at suksessformelen med et godt produkt, som byr på god rekkevidde, bra komfort og romslig med plass, har slått godt an hos norske bilkjøpere. Særlig når du legger til at Nissan LEAF er gunstig priset og vi nå kan levere bil omtrent på dagen, sier en stolt Country Manager for Nissan i Norge, Anders Mamen Lund.

Nissan var den første bilprodusenten i verden som startet opp med masseproduksjon av elbiler. Som en del av målsettingen skal selskapet globalt selge 1 million hel- eller delektriske biler årlig innen regnskapsåret 2022. Med bakgrunn i salgssukessen til LEAF vil Nissan utvikle åtte nye elbiler i løpet av samme tidsperiode.

*Tall per 17.12.2018 fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). **CO2-besparelsen er en forsiktig akkumulert besparelse basert på en årlig gjennomsnittlig kjørelengde med fossilbil på 14.900 km. Da med basis i et gjennomsnittlig CO2-utslipp for disse bilene. For 50.000 elbiler gir det en CO2-besparelse på mer enn 263.000 tonn. Utslippstallene gjelder ihht. NEDC-normen.

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan er en global fullsortiments bilprodusent som selger flere enn 60 modeller under merkenavnene Nissan, INFINITI og Datsun. I fiskalåret 2017 solgte konsernet 5,77 millioner biler på verdensbasis, noe som genererte inntekter på 11,9 billioner yen.  1. april 2017 startet selskapet fatt på Nissan M.O.V.E. - fram mot 2022, en plan over seks år med mål om 30% årlig inntektsøkning til 16.5 billiarder yen innen utgangen av fiskalår 2022. Dette sammen med en fri kontantstrøm på 2500 milliarder yen. Som en del av Nissan M.O.V.E. mot 2022, planlegger Nissan å utvide sitt lederskap innenfor elbiler. Dette skal tydelig symboliseres gjennom verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF. Hovedkontoret til Nissan ligger i Yokohama i Japan og konsernet opererer i totalt seks regioner: Asia og Oseania, Afrika, Midtøsten og India, Kina, Europa samt Latin-Amerika og Nord-Amerika. Nissan har globalt en arbeidsstokk på 247 500 ansatte og har vært i en alliance med den franske bilprodusenten Renault siden 1999. I 2016 kjøpte Nissan en 34% andel av Mitsubishi Motors, som samtidig ble det tredje medlem av alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største samarbeidsgruppe innen bil, med mer enn 10,6 millioner biler solgt i 2017.

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

# # #

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan