• Planlagt utvidelse av solcelleanlegget vil nesten tredoble produksjonen av fornybar energi på Nissans fabrikk i Sunderland
  • Forslaget vil generere nok fornybar kraft til bygging av alle Nissan LEAF som selges i Europa, når Nissan går mot en karbonnøytral fremtid

19.mars 2021 – Nissan har nettopp kunngjort planer om en større utvidelse av produksjon av fornybar energi på sitt enorme anlegg i Sunderland, Storbritannia.

Som et supplement til anleggets eksisterende vindturbiner og solfarm, representerer den foreslåtte utvidelsen av 20MW solfarm et ytterligere trinn i Nissans vei mot karbonneutralitet.

Hvis det blir godkjent, vil utvidelsen av 37 000 solcelle-paneler resultere i at 20% av anleggets energi kommer fra fornybare produkter, nok til å bygge hver eneste Nissan LEAF som selges i Europa. En formell planleggingssøknad blir nå sendt inn, og planlegging for gjennomføring er i gang.

Alan Johnson, Vise President Manufacturing for Nissan Sunderland, sier: "Bruk av fornybar energi har lenge vært viktig for vår virksomhet, og vi fortsetter å finne måter å gjøre produksjonsprosessen mer bærekraftig. Ettersom produktene våre produsert i Sunderland blir stadig mer elektrifiserte, er produksjonsvirksomheten en viktig del av økosystemet som tar oss til karbonnøytralitet."

Nissan startet med integrasjon av fornybare energikilder i Sunderland i 2005 da selskapet installerte de første vindmøller på stedet. Disse 10 turbinene bidrar med 6,6 MW kraft, med den eksisterende solcelleanlegget på 4,75 MW som ble installert i 2016. Den foreslåtte utvidelsen på 20 MW solcelleanlegg vil ta den totale produksjonen av fornybar energi til 32 MW i Sunderland anlegget.

Solparken utvikles og installeres av partnerskapsselskapet Engenera. Det første trinnet i prosessen starter denne uken, med en full applikasjon som forventes å følge senere i år.

Nissan har satt seg som mål å oppnå karbonnøytralitet i hele selskapets virksomhet og livssyklusen til produktene innen 2050. Som en del av dette arbeidet, i begynnelsen av 2030-årene, vil alle helt nye Nissan kjøretøy som tilbys i viktige markeder være elektrifisert, i tillegg til nye innovasjoner innen elektrifisering og produksjonsteknologi.

For mer enn 10 år siden lanserte Nissan heleketriske LEAF og i dag er det mer enn 180 000 LEAF-kunder i Europa, mer enn 63 000 av dem i Norge. I løpet av den tiden har LEAF-eierne sørget for en årlig besparelse av mer enn 2,5 millioner tonn CO2, mens de tilbakelegger nok kilometer til å kjøre jorden rundt 400.000 ganger.

 

# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan