• Seks elektrifiserte modeller med ulik Nissan-teknologi
  • Nissan vil kutte investeringer i fossile personbiler
  • Fremtidens mobilitetsbehov møtes med et sett nye modeller med ulik grad av elektrifisering

I dag har Nissan satt ny fast kurs mot en mer bærekraftig fremtid og forsterket sin posisjon i Europa med presentasjonen av seks forskjellige elektrifiserte biler med ankomst i de nærmeste månedene. All ekspertisen opparbeidet etter mange år med elektrisk lederskap er tatt i bruk i utviklingen av det mest omfattende modellutvalget så langt.

Nissan har besluttet å ikke investere mer i rene forbrenningsdrevne motorer for personbiler i Europa fra 2023, som følge av utslippskravene i Euro 7. Den modige beslutningen sikrer en ny æra for mobilitet, og Nissan forventer at 75 % av salgsmiksen i Europa skal være elektrifisert innen fiskalår 2026 med en ytterligere ambisjon om å nå 100 % innen utgangen av dette tiåret.

Denne kunngjøringen er et tydelig bevis på at Nissan følger opp med handling i etterkant av den nylig kunngjorte langtids forretningsplanen, Ambition 2030. Og Nissan i Europa skal lede an i dette løpet.

«Nissan lader opp mot en elektrisk fremtid, der Europa leder vei. Vi har etablert en klar og tydelig retning gjennom Ambition 2030 og med vårt nye, elektrifiserte modellprogram, er vi på god vei mot en bærekraftig fremtid. Dette er et landemerke-øyeblikk for Nissan i Europa med introduksjonen av vårt mest omfattende produktutvalg til nå. Her har vi utnyttet vår ekspertise med årelang elbil-produksjon og kommer nå med en serie av elektrifiserte drivlinjer, som oppfyller de ulike behovene til kundene våre», sier Guillaume Cartier, konsernsjef for Nissan AMIEO (Afrika, Midtøsten, India, Europa og Oseania).

Med perspektiv utover selve bilproduksjonen, jobber Nissan nå med et omfattende energi øko-system, som skal utforske mulighetene og optimalisere styringsevnene for batteri-energi. Fremst i dette er EV36Zero ved Sunderland-fabrikken i England, der bil og batteriproduksjon skal drives av fornybare energikilder for fremtidig produksjonsmobilitet. EV36Zero i kombinasjon med det nye modellutvalget gjør at Nissan er på god vei mot elektrifisering og karbonnøytralitet.

REISEN MOT 100 % ELEKTRIFISERING UTEN KOMPROMISSER

I takt med økt elektrifisering, tilbyr Nissan et spennende utvalg av elektrifiserte crossovere. Drivlinjeporteføljen som er tilgjengelig på Nissans kjøretøy gjenspeiler mangfoldet av kundenes kjørevaner.

JUKE Hybrid

Den siste utgaven av Nissans kompakte crossover, JUKE Hybrid, beholder JUKE-personligheten og gir elbil-nysgjerrige kunder en omfattende introduksjon til elektrifiseringens verden. JUKE Hybrid blander responsiv ytelse, hyggelige kjøreegenskaper og utmerket drivstoffeffektivitet for en givende og trygg opplevelse på veien.

JUKE Hybrid gir kundene en virkelig integrert elektrifisert kjøreopplevelse med en avansert drivlinje og smart girkasse, som tilbyr ren elektrisk kraft eller en kombinasjon av forbrenningsmotor og elektrisk motor. Nissans innovative e-Pedal Step-system lar føreren akselerere og bremse bilen til en langsom krypehastighet (~5 km/t) – noe som øker komforten og brukervennligheten på farten. Juke er inntil videre ikke i salg i Norge.

Nye Qashqai e-POWER

Nye Qashqai bygger videre på arven som verdens første crossover-modell og tar steget videre med introduksjonen av Nissans unike e-POWER-drivlinjeteknologi. Systemet er i sin helhet utviklet av Nissan og byr på mange av de samme egenskapene som en elbil uten rekkeviddeangst. En 100 % elektrisk drevet motor driver hjulene for umiddelbar og lineær akselerasjon, mens en liten forbrenningsmotor lader batteriet mens du kjører og bidrar til enda bedre kjøreopplevelse.

Nye X-Trail e-POWER

Nye X-Trail tar et langt steg i utviklingen som en av verdens mest solgte crossovere. Nykommeren vil bli utstyrt med Nissans innovative e-POWER-drivlinje og avanserte nyutviklete firehjulstrekksystem, e-4ORCE. I sum sørger dette for topp elektrisk ytelse og et nytt nivå av kjøreopplevelse. Stillhet og komfort forsterkes av engasjerende og trygge kjøreegenskaper.

FULL ELEKTRISK OPPLEVELSE

Nissan LEAF

Verdens første masseproduserte elbil, Nissan LEAF, startet en elbil-revolusjon o gen nå solgt I hele 577 000 eksemplarer globalt siden introduksjonen i slutten av 2010. Bilene har tilbakelagt til sammen mer enn 9 milliarder utslippsfrie kilometer siden den gang. I Norge er det mer enn 70 000 LEAF. Gjennom ekspertisen Nissan har skaffet seg med LEAF, er bilen suksessfullt blitt gradvis utviklet gjennom årene som er gått. Nå har den fått en mindre facelift som 2022-modell, som innebærer flere oppgraderinger.

Nissan ARIYA

Det nye kapittelen i Nissans elektriske reise skrives med ARIYA. Dette er merkets første elektriske crossover coupé og er et fremstående symbol på hva Nissan er best på. Den er først ut til å bli bygget på den nye elbil-plattformen CMF-EV, utviklet av Nissan til bruk for hele alliansen Nissan er en del av. ARIYA er den ultimate elektriske elbilen. Den omfavner virkelig Nissans DNA ved å tilby dynamiske kjøreegenskaper samtidig som den byr på en av klassens romsligste interiør. Med firehjulstrekksystemet e-4ORCE får sjåføren også en perfekt balanse mellom kraft og kontroll. De to motorene sørger I elegant samspill for en sømløs kraftoverføring med momentant respons og uanstrengt akselerasjon i ulike kjørescenarioer.

Nissan Townstar

Neste generasjon av Nissans helelektriske kompakte varebil er Nissan Townstar. Den er utviklet til å være en pålitelig, effektiv og bærekraftig partner, tilpasset for å imøtekomme alle varebil-kunders stadig skiftende behov. Ved å utnytte synergier med en Allianse-plattform, er modellen utviklet for å være både effektiv og praktisk. Rekkevidden er ifølge WLTP-kombinert-syklusen oppgitt til 300 km. Den kommer med en sere av mer enn 20 teknologifunksjoner, og bilen passer ypperlig for transport i by- og nærmiljø. Denne neste generasjons kompakte varebilen bidrar til å fremtidssikre bærekraftig forretningsdrift og akselerere overgangen til elektrifisering.

For å lære mer om Nissans utvalg av elektrifiserte modeller i Europa, besøk www.nissan-europe.com.

 

# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa blant ikke-europeiske bilprodusenter og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Siste regnskapsår produserte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd.
er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan