Hvalstad – Nissan har en målseting om å være karbonnøytrale innen 2050, og lansering av nye Towstar EV er et nytt og viktig steg på veien. I denne omgang handler det om varebil-utgaven, og senere kommer også en 5- og 7-seter personbilversjon.

Nye Townstar EV er arvtager etter e-NV200, og er bygget på CMF-C plattformen som vi deler med Renault og Mitsubishi. Vår nye modell skal produseres i Maubeuge i Frankrike. 

Nøkkeltall:

122 hk/245Nm.

Rekkevidde 292 km (WLTP).

45 kWh batteri som kan lade med 11 eller 22 kW eller DC hurtiglading (CCS standard) som lader batteriet fra 15% til 80% på 37 minutter.

5 år garanti / 160 000 km. Townstar EV utvider dette tilbudet med en 8 år batterigaranti mht batteriets gjenværende kapasitet opptil 70 %.

Avhengig av spesifikasjoner har Townstar en nyttelast på mellom 600 – 800 kg og en hengervekt på opptil 1500 kg. Lasterommet er på mellom 3,3 til 4,9 m3 med plass til to europaller.  

Priser versjon L1H1 (kort) fra 345 900 kr og versjon H2H1 (lang) fra 358 200 kr.

Godt utstyrt

100 % elektriske Nissan Townstar leveres med Nissans ProPILOT Assist avanserte kjøreassistentsystem til varebil-serien. Denne teknologien, sammen med Nissans Intelligent Around View Monitor (AVM), gir sjåførene god støtte under kjøreturen. Samtidig forbedrer en varmepumpe både effektivitet og komfort under kaldere temperaturer ved å distribuere varme fra batteriet inn i kupeen.

Modellen støtter en rekke avanserte førerassistent-teknologier, inkludert blindsonevarsling, håndfri parkering, aktiv cruisekontroll, intelligent nødbremsing med syklist- og fotgjenger-gjenkjenning, sidevindassistent og tilhenger-vippeassistent.

"Den helt nye Townstar EV er designet for å møte behovene til kundene våre og øke etterspørselen etter bærekraftige drivlinjeløsninger. Utvalget til vår helelektriske Townstar vil hjelpe enda flere varebil-eiere med å oppdage fordelene med elektrifisering samtidig som de støtter det stadig større fokus på miljø i europeiske byer, sier Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director, Nissan Europe.

 

# # #

For mer informasjon om Nissans produkter, service og dedikasjon til bærekraftig mobilitet, se www.nissan.nonissan-global.com. Vi kan følges via Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn og våre siste videoer kan sees her YouTube.

Mer informasjon:
Stian Thrane, Communications Manager
Tel +4792416110
sthrane@nissan-europe.com

Publisert av Nissan