Nissan LEAF er mest solgte bil så langt i 2014

  • Nissan LEAF, 3. mest solgte personbil i Norge i fjor, er så langt i 2014 Norges mest solgte bil med 650 biler som tilsvarer en markedsandel på 4,9 % og en formidal økning på 145% sammenlignet med januar i 2013.
  • Nissan avsluttet et flott salgsår i 2013 der man oppnådde en sterk fremgang, og starter 2014 like godt.
  • Med en generell markedsandel på 7,0 % og en økning på 40,7 %, viser Nissan styrke i forkant av viktige nylanseringer i år, inkludert helt nye Nissan Qashqai.

Nissan LEAF er verdens mest populære 100% elektriske bil og har solgt i over 100.000 eksemplarer. Nissan LEAF har hatt stor salgssuksess i Norge helt siden introduksjonen i oktober 2011 og var i 2013 den 3. mest solgte personbilen i Norge. Godt over 90% av de norske LEAF-eierne er så godt fornøyde med bilen at de anbefaler bilen til venner og bekjente. "Våre LEAF-kunder er viktige ambassadører for oss" sier PålGystad Simonsen, country manager for Nissan Nordic Europe i Norge. "De har brukt bilen over lang tid, har god erfaring med bruk av vår 100% elektriske bil både i by og land, til korte og lengre turer, og deres tilbakemeldinger både til oss og markedet, betyr mye".

Nissan LEAF ble lansert i Norge i oktober 2011, og andre generasjon kom i juni 2013. Den fortsetter å lede an innen nullutslippsmobilitet og har hatt et stabilt godt salg måned for måned. Den positive responsen og salgstallene LEAF har fått, viser at den er en bil som appellerer til en bred kundegruppe og særlig familier som ser verdien av en god og trygg bil som er miljøvennlig og samtidig økonomisk i drift.

I tillegg finnes det i deler av Norge et godt utbygd hurtigladenettverk for LEAF (og andre elbiler med CHAdeMO hurtiglading) som gjør at kundene også kan bruke bruke bilen på lengre turer, samt at det gir en ekstra trygghet. Det er ventet at hurtigladenettverket vil øke markant i 2014, det vil gi en ekstra fordel og større fleksibilitet for LEAF-eierne.

"Det er gøy å se at elektrisk mobilitet fungerer så godt i praksis, og med Nissan LEAF har vi truffet det norske markedet meget godt. Det har oppdaget at Nissan LEAF står for kvalitet, er en trygg og sikker familiebil med fem seter og god plass og vi har derfor stor tro på at vi vil holde en meget sterk posisjon i et stadig voksende elbilmarked.", avslutter Pål Gystad Simonsen.

 

###

 

Om Nissan Europe 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 16 000 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 695 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer og nyttekjøretøyer. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 165 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorgehttp://www.twitter.com/Nissan

Publisert av Nissan