Med lydløse elbiler er det ikke like lett å få småbarna til å sovne på en liten kjøretur før nå. For nå har Nissan i samarbeid med lyd- og søvnekspert utviklet et vuggesang-album som sikrer søvn samtidig som klodens spares for CO2-utslipp.

I en stor studie foretatt av Explain the Market sist november blant 7500 forbrukere i flere europeiske land, blant annet fra Norge, så kommer det fram at et stort flertall av småbarnsforeldre lider av søvnmangel. 60 prosent1 av de spurte benytter såkalt drømmekjøring2 for å få babyer til å sovne. 65 prosent av de spurte småbarnsforeldrene med barn under to år opplever i hverdagen frustrasjon over søvnmangel. De svarer også at de de sover mindre enn fem timer i løpet av natten. For å få spedbarna til å sove tyr derfor mange til bilkjøring, som ofte viser seg å ha en søvndyssende effekt takket være den brummende motorduren i en fossilbil. I lydløse elbiler har dette imidlertid vært en utfordring fram til nå.

Nå har Nissans ingeniører i i samarbeid med lyddesigner og søvnekspert Tom Middleton, utviklet søvnvennlige lydspor for spedbarna. Resultatet er introduksjonen av Nissan LEAF Dream Drive – verdens første utslippsfrie nattasanger! Lydsporene etterligner den fredelige lydfrekvensen som oppleves fra en summende bensin- eller dieselmotor, men nå altså uten noen form for CO2-utslipp. I stedet kan dette potensielt spare miljøet for 70 000 gram CO2 årlig4.

Undersøkelsen viser at 57% av de spurte benytter seg av biljøring for å få barna til å sovne minst en gang i uken. Ifølge Paul Speed-Andrews, leder for støy- og vibrasjonsutvikling i Nissan, så har nyvinningen potensielt store fordeler:

"En elbil som Nissan LEAF er for kloden et bedre valg for såkalt drømmekjøring. Biler med forbrenningsmotorer overfører en lydfrekvens, en kombinasjon av hvit, rosa og brun støy varierte i tone - og skaper et orkestralt lydbilde som er spesielt beroligende og trøstende for barn. Dette har vi forsøkt å simulere, sier Speed-Andrews".

Nissan Dream Drive-albumet består av fem lydspor, hvor hvert av dem varer i tre minutter. Med denne tjenesten tilgjengelig kan foreldre med elbiler nå kjøre rundt med sine småbarn inntil de sovner uten å måtte lide av noen form for dårlig samvittighet for å forurense unødig.

Lyddesigner og søvnekspert Tom Middleton uttaler:

«Nissans nullutslipps-vise kombinerer tidlig auditiv utviklingsforskning med kreativ strategi og er inspirert av de hørbare og ikke-hørbare lydene fra Nissan LEAF. I samarbeid med Nissan har vi her kommet fram til en innovativ, helse- og sikkerhetsbevisst måte å bruke funksjonell lyd på i en elbil som går utover selve bilen. Dessuten er dette verdens første samarbeid hvor forbrenningsmotorens frekvenser simuleres, og hvor elbilen er å regne som artisten.», sier Middleton.

"Nissan Dream Drive er fremtiden for å bruke lyd og andre sanseelementer for å forbedre foreldrenes livskvalitet samtidig som det samler flersensorisk vitenskap, oppslukende teknologier og lyddesign for å utforske nye velværestyrte muligheter innen mobilitet.", sier Ari Peralta, tverrfaglig forsker som har bistått med forksningsinnsikt i prosjektet.

Foreldre kan koble smarttelefonen sin til Nissan LEAF gjennom Android Auto og Apple CarPlay, for å glede seg over vuggesangen som er tilgjengelig på plattformer som Apple Music, Spotify, SoundCloud, YouTube og Deezer.

Lytt til nulutslipps vuggevise på følgende streamingplattformer: https://lifetracks.lnk.to/NissanLEAFDreamDrive

### 

1   Forbrukerforskning utført i november 2019 av Explain the Market og bestilt av Nissan av 7500 forbrukere fra England, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Norge og Nederland.

²   Drømmekjøring er tradisjonelt en kort reise i en bil med forbrenningsmotor som hjelper barnet ditt med å få sove.

³   Forbrukerforskning utført i november 2019 av Explain the Market og bestilt av Nissan av 7 500 forbrukere fra England, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Norge og Nederland.

⁴   Dette er beregnet under forutsetning av at kjøretøyet kjører med en gjennomsnittshastighet på 48 km/t per 15 minutters drømmekjøring, en gang i uken:

### 

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan er en global fullsortiments bilprodusent som selger flere enn 60 modeller under merkenavnene Nissan, INFINITI og Datsun. I fiskalåret 2017 solgte konsernet 5,77 millioner biler på verdensbasis, noe som genererte inntekter på 11,9 billioner yen.  1. april 2017 startet selskapet fatt på Nissan M.O.V.E. - fram mot 2022, en plan over seks år med mål om 30% årlig inntektsøkning til 16.5 billiarder yen innen utgangen av fiskalår 2022. Dette sammen med en fri kontantstrøm på 2500 milliarder yen. Som en del av Nissan M.O.V.E. mot 2022, planlegger Nissan å utvide sitt lederskap innenfor elbiler. Dette skal tydelig symboliseres gjennom verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF. Hovedkontoret til Nissan ligger i Yokohama i Japan og konsernet opererer i totalt seks regioner: Asia og Oseania, Afrika, Midtøsten og India, Kina, Europa samt Latin-Amerika og Nord-Amerika. Nissan har globalt en arbeidsstokk på 247 500 ansatte og har vært i en alliance med den franske bilprodusenten Renault siden 1999. I 2016 kjøpte Nissan en 34% andel av Mitsubishi Motors, som samtidig ble det tredje medlem av alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største samarbeidsgruppe innen bil, med mer enn 10,6 millioner biler solgt i 2017.

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube. 

 

Mer informasjon:

Knut Arne Marcussen, Communications Manager

Tel +4792041422

KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan