29.6.2018  – Nissan og Italdesign har laget en ny prototype, Nissan GT-R50 by Italdesign, i deres første samarbeid noensinne.

                             

Denne unike bilen er basert på 2018 Nissan GT-R NISMO, og er en hyllest til 50-års jubileumet som feires av både GT-R og Italdesign i år. Prototypen vil vises frem i Europa i neste måned.

 

«Vi har i lang tid fundert på følgende: Hva om vi laget en GT-R helt uten begrensninger», sier Alfonso Albaisa, Nissan Senior Vice President for Global Design. «Dette er et historisk øyeblikk for begge selskaper: Italdesign feirer 50 år med utforming av bilindustrien og Nissan feirer 50 år med GT-R. Resultatet er en helt unik GT-R som markerer 50 år med teknisk lederskap.»

 

Italdesign utviklet og bygget bilen. Det skarpe og særpregede eksteriøret og interiøret ble utformet av teamene hos Nissan Design Europe i London og hos Nissan Design America.

 

Design på sitt aller beste


Nissan GT-R50 by Italdesign er utstyrt med særpregede designdetaljer, slik som et gullfarget innvendig element som strekker seg nesten langs hele bilens bredde. Panseret er mer uthevet og de tynne LED-lysene strekker seg fra hjulbuene frem til luftinntakene.

 

Den særpregede taklinjen er senket med 54 millimeter og har en lavere midtseksjon, samtidig som de ytre delene av taket er litt høyere for å gi takprofilen et mer muskuløst utseende. Signaturdetaljer som GT-R «samurai blade» luftinntak bak forhjulene er nå fremhevet med en gullfarget innsats som går fra nedre del av dørene frem til skulderlinjen.

 

Bakenden fremhever bilens bredde med muskuløse, rundskårne hjulbuer. Skulderlinjen smalner av rundt bakruten inn mot bakluken. Bakrutelinjen er lengre og dypere enn på en standard bil. Kombinert med flere gullfargede elementer, vises den som et separat modulelement på bilens bakende.

 

De doble, runde baklysene på GT-R er utformet som en separat «flytende» detalj med tynne lysringer og hult senter, og forbinder baklukens ytre lameller og midtparti. En stor, justerbar bakspoiler kompletterer eksteriøret. De skreddersydde felgene, 21x10” foran og 21x10,5” bak, fremhever bilens tøffe utseende. Eksteriør i Liquid Kinetic Gray-lakk med særpregede detaljer i Energetic Sigma Gold.

 

Interiøret i Nissan GT-R50 by Italdesign gjenspeiler både bilens moderne utseende og high-performance-tradisjoner. To ulike utførelser i karbonfiber på midtkonsollen, instrumentpanelet og dørpanelene sammen med seter i svart Alcantara® og premium svart italiensk skinn. Gullfargede detaljer på instrumentpanelet, dørene og de futuristiske racerbilinspirerte betjeningsknappene. Det skreddersydde rattets midtparti og eiker er laget av karbonfiber, mens selve rattet er utstyrt med flat bunn og matchende Alcantara-skinn.

 

Mer enn ren ytelse


Nissan GT-R50 by Italdesign er mer enn bare flott design. NISMO-organisasjonen har lang erfaring med Nissan GT3-racerbiler, og den 3,8 liter V6 VR38DETT-motoren med ca. 720 hk og et dreiemoment på ca. 780 Nm er montert for hånd.

 

Motoren er blant annet optimalisert med store, doble GT3-turboladere og større ladeluftkjølere, ekstra kraftig veivaksel, kraftigere stempler, koblingsstenger og lagre, oljedyser til stempel med høyere flyteevne, oppgraderte kamakselprofiler, drivstoffinjektorer med høyere flyteevne samt optimaliserte tennings-, innsugs- og eksossystemer. Forsterket, bakre transaksel med sekvensiell 6-trinns dobbelclutch og kraftigere differensialer og drivaksler leverer kraft til hjulene.

 

Oppgradert hjuloppheng med BILSTEIN DampTronic® I kontinuerlig regulerbart dempersystem. 6-stemplede Brembo forbremser og 4-stemplede Brembo bakbremser med røde, synlige bremsekalipere. Michelin Pilot Super Sport-dekk i dimensjonene 255/35 R21 foran og 285/30 R21 bak, gir enestående veigrep.

 

«Selv om dette ikke er neste generasjon GT-R, er dette uansett en spennende bil som feirer de to jubileumene på en provoserende og kreativ måte, og kombinerer Nissan beste tekniske plattformer og japansk design med italiensk bilproduksjon», sier Albaisa.

 

Nissan GT-R 50 by Italdesign – viktige prototypespesifikasjoner

Grunnmodell

Nissan GT-R NISMO

Total lengde

4 784 mm (standard NISMO: 4 690 mm)

Total bredde

1 992 mm (standard NISMO: 1 895 mm)

Total høyde

1 316 mm (standard NISMO: 1 370 mm)

Akselavstand

2 780 mm (identisk)

Motor

3,8 liter VR38DETT by NISMO;

720 hk (antatt) @ 7 100 o/min

780 Nm (antatt) @ 3 600-5 600 o/min

Drivlinje

Midtmontert motor foran/bakre transaksel ATTESA E-TS firehjulsdrift

Girkasse

Forsterket bakre transaksel med sekvensiell 6-trinns dobbelclutch

Hjuloppheng

BILSTEIN DampTronic® I dempersystem

Bremser

Brembo, med flytende, perforerte skiver (2 deler)

Foran: 6-stemplet monoblokk bremsekaliper; 390 x 32,6 mm

Bak: 4-stemplet monoblokk bremsekaliper; 380 x 30 mm

Hjul (tommer)

Foran: 21 x 10J

Bak: 21 x 10,5J

Dekk

Michelin Pilot Super Sport, Foran: 255/35 R21, Bak: 285/30 R21

Publisert av Nissan