• Lanseringen av femte generasjon Nissan Micra ryster konkurrentene i B-segmentet
  • Viktige byggeklosser innen Intelligent Mobility via produkter og samarbeid med 360 graders visjon av fremtidens mobilitet
  • Den helelektriske Nissan LEAF som mobil energikilde under bilutstillingen i Paris
  • Det beste salget for Nissan i Europa noensinne markerer sjette år på rad med vekst for selskapet med økt salg i alle større markeder i Vest-Europa

 

29.9.2016 – Nissan leverer innovasjon og spenning under bilutstillingen i Paris og oppgraderer sitt produktutvalg med et helt nytt design av den ikoniske Nissan Micra. Selskapet utvikler også sin visjon om Intelligent Mobility som ble kunngjort under bilutstillingen i Genève der den helelektriske LEAF fungerte som en mobil energikilde på Nissan-standen ved hjelp av kjøretøy-til-strømnett-teknologi.

 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, sa: «Vi oppfyller våre forpliktelser om innovasjon og spenning for alle med lanseringen av den nye Micra, en moderne bybil som vil styrke vår posisjon som ledende innen bildesign og stil.

 

I år har vi fortsatt å styrke vårt produktutvalg både med en nydesignet Nissan Micra, en ny og frekkere Nissan GT-R og crossoveren Nissan Murano i Russland. Vi er også opptatt av den fremtidige mobiliteten med vår Intelligent Mobility-visjon som redefinerer hvordan biler kjøres, drives og integreres i samfunnet. Og den nydesignede Micra har mange av byggeblokkene fra denne visjonen.»

 

Nissans Intelligent Mobility-visjon er et rammeverk for å flytte kunder rundt i verden mot en tryggere og mer bærekraftig fremtid, og vil bli realisert her allerede i dag.

  • Intelligent Drive: Etter lanseringen av Nissans ProPILOT autonome kjøreteknologi i Nissan Serena minivan i Japan, vil Nissan lansere denne teknologien også i Europa i den nye Nissan Qashqai i 2017.
  • Intelligent Power: Siden Nissan startet produksjonen av verdens bestselgende elbil, Nissan LEAF, har de fortsatt å utvikle og teste nye elbilteknologier i sine elbiler.
  • Intelligent Integration: Elbilbatteriteknologien er i sterk utvikling etter at Nissan inngikk et samarbeid med Eaton om et energilagringssystem for private husholdninger kalt xStorage, og Nissans samarbeid med Enel om å teste ut kjøretøy-til-strømnett-teknologi i Danmark og Storbritannia. Som en smakebit på denne toppmoderne teknologien vil Nissan-standen delvis drives av Nissan LEAF med dens unike, toveis ladekapasitet under bilutstillingen i Paris.

Selskapet har også slått sine tidligere europeiske salgsrekorder med høy vekst i en rekke markeder og sterkt salg av sine markedsledende crossovere og elbiler.

I slutten av regnskapsåret 2015 (mars 2016) økte salget i Vest-Europa med 9,4 % sammenlignet med regnskapsåret 2014. Mange store markeder som Spania (+19,3 %), Tyskland (+13,2 %), Italia (+8,8 %), Storbritannia (+4,2 %) og Frankrike (+3,9 %) forbedret salget. Det europeiske salget av Nissans crossovere var på over 432 000 enheter i regnskapsåret 2015, noe som er klasseledende.

 

Mr. Willcox sier: «Vårt produktutvalg har aldri stått sterkere eller vært så attraktivt, noe som beviser at vi tør å innovere alle segmenter og prøve ut nye ting. Mens andre står på stedet hvil, fortsetter vi å investere i vår fremtidsvisjon.»

 

Dette året markerer også to viktige milepæler innen produksjon av Nissan-biler – 30 år i Sunderland i Storbritannia og 10 år i St. Petersburg i Russland.

Publisert av Nissan