PRESSEMELDING 17.02.2010

 

Nissan på den 80.internasjonale bilutstillingen i Genève

 

- Verdensdebut for Nissans helt nye kompaktbil
- Verdensdebut for Juke, den lille crossoveren
- Europeisk debut for Nissans el-bil pionér, Leaf
- Den nye, oppdaterte Qashqai - vises for første gang
- Oppgradering av Pathfinder og Navara
- Europeisk bilutstillingsdebut for 370Z Roadster
- Global kompaktbil

 

Verdenspremieren for Nissans globale kompaktbil - etterkommeren etter Micra - finner sted på den internasjonale bilutstillingen i Genève. Dette er den første modellen som er utviklet på Nissans helt nye V-plattform.

 

Ved utviklingen av V-plattformen er det lagt særlig fokus på å redusere vekten, med alle de fordelene dette gir i form av bedret drivstofføkonomi og utslipp. Salget starter i Thailand i mars, og det europeiske salget starter til høsten.

 

Juke

Modellen er designet for å være et friskt pust og et alternativ til kunder som ønsker en bil fra småbil-segmentet, men som ønsker noe mer spennende enn de tradisjonelle modellene. Juke er en særegen blanding av tøff SUV og sporty design i én kompakt enhet.

 

Dette blir det tredje medlemmet av Nissans crossover-familie og blir med på å styrke Nissans posisjon som en ledende for denne stadig mer populære biltypen.

 

Toppmodellen av Juke kommer med en ny turboladet bensinmotor med direkteinnsprøytning som yter 140kW og 240 Nm. Turbomotoren på 1,6 liter med direkteinnsprøytning blir også tilgjengelig med Nissans ALL-MODE 4x4-i system, som er oppgradert til å omfatte momentvektor-teknologi. I tillegg til å fordele momentet mellom for- og bakaksel - med maksimal fordeling på 50:50 - kan den nå også fordele momentet sideveis over akselen, noe som gir bedre respons og reduserer understyring. Dette er første gang denne teknologien brukes i en småbil.

 

De andre motoralternativene består av Nissans 1,6-liters motor med 16-ventiler, nå med et unikt dobbelt innsprøytningssystem som yter 86kW og 157Nm moment, samt en 1,5-liters dCi commonrail-motor på 81kW og 240 Nm moment.

 

Salgsstart for Juke i Europa er satt til høsten 2010. Bilen vil også selges i Japan og i Nord-Amerika.

 

Leaf

LEAF er Nissans C-segment el-bil for familier. LEAF er den første masseproduserte el-bilen som er designet for dette formålet av de større bilprodusentene, og er den første i rekken av flere el-biler som vil komme fra Nissan og fra Nissans alliansepartner Renault.

 

Modellen bygger på den mye omtalte EV-plattformen, der LEAF framstår med en voksen 2700 mm akselavstand. Bilen er 4445 mm lang, 1770 mm bred og 1550 mm høy. Motorkraften stammer fra en egenutviklet el-motor som sitter foran i bilen og som driver bilens forhjul. AC-motoren yter 80 kW og 280 Nm moment, dette er nok til å skilte med en toppfart på 140 km/t. Et fulladet batteri har en rekkevidde på ca 160 kilometer.

 

El-motoren får sitt "drivstoff" fra et Nissan-utviklet laminert litiumionebatteri som yter over 90 kW. Det 48-modulsbatteriet sitter under setene og gulvet i LEAF. Gjenvunnet energi fra oppbremsing og trilling føres direkte tilbake til batteriet.

 

Ved hjelp av en DC 50kW hurtiglader kan batteriet lades opp til 80 prosent av full kapasitet på under 30 minutter. Inntil ladestasjoner blir mer vanlige, forventes det likevel at de fleste eiere kommer til å lade opp bilene sine hjemme fra et vanlig 220~240V anlegg. En fullading fra 0 prosent til 100 prosent under slike forhold vil ta omlag åtte timer. Kontakten for tilkobling av vanlig lader og hurtiglader er hendig plassert i fronten av LEAF.

 

I løpet av sommeren vil det bli åpnet for ordre i utvalgte europeiske markeder. De første leveransene av biler, alle venstrerattet, forventes å skje mot slutten av 2010.

 

Oppdatert Qashqai

Nissans mellomklasse-crossover, Qashqai, vil i løpet av våren 2010 gjennomgå en omfattende oppdatering for å befeste sin posisjon som det klasseledende og banebrytende alternativet til den tradisjonelle personbilen i Europa.

 

Den mest iøynefallende endringen ved Qashqai er fronten som har gjennomgått en total forvandling. Panseret, støtfangeren og skjermene foran er helt nye, og sammen med den nye grillen og frontlyktene gir de Qashqai et visuelt løft og et mer sofistikert inntrykk av kvalitet enn dagens modell. Den nye fronten deles med Qashqai+2. Innvendige oppgraderinger gir en mer stilren følelse, samt at den er noe mer praktisk.

 

Endringer i Qashqais understell har bidratt til en forbedring av luftstrømmen under bilen, noe som har redusert luftmotstandsparameteren fra 0,34 til 0,33. Med bakgrunn i forbedringene av aerodynamikken til Qashqai, kommer også en ny Eco-versjon av Qashqai med redusert CO2-utslipp. Bruk av aerodynamiske hjulkapsler, blending av tåkelysinnfestingen, dekk med lavere rullemotstand og et utvidet differensialforhold har ført til at Qashqais CO2-utslipp er redusert fra 137 til 129g/km.

 

Oppgradering av Pathfinder og Navara

Pathfinder og Navara viser seg for første gang i ny drakt under Geneva Motor Show med den helt nye 3,0-liters V6 dieselmotoren. Ytelsen er på 175 kW, mens momentet ligger på hele 550 Nm, hvilket er klasseledende. 2,5 dCi-motoren er også betraktelig oppgradert hvilket har gitt en økning i både effekt og moment som resultat, samt et redusert utslippsnivå og forbruk. Ytelsen er økt med 14 kW (19 hk) opp til 140 kW - mens momentet er økt med 47 Nm opp til 450 Nm.

 

Forbruket ved blandet kjøring er på 0,84 l/mil - en forbedring på 0,14 l/mil - mens CO2 -utslippet er redusert med 40g/km til 224 g/km. Begge verdier er konkurransedyktige i sin klasse. I enkelte markeder er også en dieselmotor med partikkelfilter tilgjengelig.

 

I tillegg er det gjort en rekke oppdateringer av interiøret for å gi bedre kvalitetsfølelse og komfort. De første kundeleveringer starter i mars.

 

370Z Roadster

Toppmodellen av Nissans ikon-bil, Z, gjør sin Europa-debut på bilutstillingen i Geneve. I likhet med Coupé-versjonen, drives også Roadster av Nissans 3,7-liters V6-motor som yter 241kW og 363Nm, med bakhjulsdrift. Den er også tilgjengelig med Nissans unike Syncro Rev Control manuelle girkasse, som tilpasser gasspådraget for å sørge for perfekt, jevnt girskift hver eneste gang, samt en sju-trinns automatisk girkasse med rattbetjening.

 

Det sammenleggbare taket forsvinner på 20 sekunder uten at sikkerhetspunktene bak frontruten behøver å kobles fra. Det kan også foldes sammen fra utsiden ved å holde dørlåsbryteren inne i tre sekunder. De første kundeleveringer starter i mars.

 

Nissans pressekonferanse avholdes den 02.03.2010 kl 12:00 i hall 4150
Seansen ledes av Carlos Ghosn, CEO, Nissan Motor Co., Ltd.
Frode Langli, Country Marketing Manager Norway, vil være til stede på Nissans stand 2. og 3. mars. Han vil også være tilgjengelig på telefon 916 89 683

 

Informasjon om den nye globale kompaktbilen

Fullstendige detaljer og bilder av bilen blir tilgjengelig 02.03.10 kl 12:00 (CET) på Nissan Europes nye mediaweb: http://www.newsroom.nissan-europe.com/


For mer informasjon, ta kontakt med:

Nissan Nordic Europe Oy, Communications Director, Taina Erkkilä, +358 (0)10 770 5311, terkkila@nissan-europe.com

NE Media Website - http://www.newsroom.nissan-europe.com/

 

Nissan i Europa

Nissan har omkring 12 400 ansatte i Europa innenfor design, forskning, utvikling, produksjon, logistikk, salg og markedsføring. I 2008 solgte selskapet 601 647 biler i 40 markeder i Vest- og Øst-Europa, inkludert Russland. I tillegg produserte Nissan totalt 539 580 biler i selskapets spanske og britiske fabrikker. For ytterligere informasjon, se http://www.nissaneurope-newsbureau.com/

 

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.

 

Publisert av Nissan