• Nye Qashqai setter ny standard på plass mellom forsetene
  • Den blir spekket med ny teknologi, som head-up display, heldigitalt instrumentpanel og trådløs-lading av mobiltelefon
  • Modellen leveres med klasseledende infotainment-system

7. desember 2020

Nye Nissan Qashqai nærmer seg lansering og nykommeren setter ny klassestandard hva angår plassforhold, teknologi, utforming og kvalitetsfølelse.

Etter nesten 15 år på markdedet, har Nissans design- og ingeniørteam samlet inn tilbakemeldinger fra millioner av kunder, som igjen sikrer at neste og tredje generasjon av Qashqai blir den mest brukerfokuserte og kompromissløse versjonen så langt.

”Nye Nissan Qashqai er den perfekte kombinasjonen av utttryksfullt design og og innfrielse av kundenes forventninger. Gjennom utviklingen har deres behov vært i fokus, og vi har jobbet hardt for å innfri de høye forventningene. Nå har vi løftet Qashqai opp til et nytt nivå med førsteklasses praktiske egenskaper, premiumfølelse, men samtidig til overkommelig pris. Qashqai vil nå fortsettte å sette ny standard for andre”, sier Matthew Weaver, Vice President i Nissan Design Europe.

SMART NED TIL MINSTE DETALJ

Nye setematerialer sørger for en innbydene og luksuriøs kupé. Det tar hele 25 dager å fremstille nappaskinn-setene med med nytt 3D diamantformet design. Setene blir nå tilgjengelig med massasjeprogram med tre programmer i forsetene på de best utstyrte modellene. En lun atmosfære hersker i kupeen, som understrekes av ny, hvit stemningsbelysning.

Girvelgeren og betjeningsknappenes ergonomiske og estetiske kvalitet understreker bilens raffinement og estetiske kvalitet. Qashqai får nå en midtkonsoll som har optimalisert ergonomi og brukervennlighet med blant annet en sentralt plassert ny og mindre girvelger for biler med automatgir.

MER TILKOBLET

Nye Qashqai får et avansert infotainmentsystem med klasseledende tilbud av online-tjenester, inkludert en enkel integrering av smarttelefoner. Wi-Fi er tilgjengelig i bilen for inntil til sju telefoner og NissanConnect Services – en dedikert app til styring og overvåkning av bilen.

NissanConnect-skjermen har vokst til 9-tommer, den har fått høyere oppløsning og er kompatibel med både Android Auto® og Apple CarPlay® med trådløst Apple CarPlay® som noe helt nytt. Med flere brukerprofiler og memory-innstillinger kan navigasjon, musikk og systeminnstillinger skreddersys hver enkelt fører.

Bose® Premium Sound System sikrer fremragende lyd via 10 høyttalere og Bose Acoustimass® bass box, som er er plassert i bagasjerommet og sørger for en kraftig lyd for alle i bilen.

Instrumentpanelet er på ekelte utstyrversjoner nå oppgradert til en ny 12,3-tommers  digital skjerm (TFT-multi-informasjonsskjerm), som kan vise navigasjon-, underholdning-, trafik- eller bil-informasjon og alt styres via rattbetjening.

Nytt er også et 10,8-tommers head-up-display (HUD), som gir det største bildet i klassen med vital informasjon som navigasjon-, førerassistent- og vei-informasjon projisert opp på frontruten i førerens synsfelt. Dette bidrar til å øke komforten og sikkertheten.

”Hjem-til-bil” er kompatibel med Google Assistant- og Amazon Alexa-apparater. Sistnevnt eer helt nytt og støtter en lang rekke kommandoer, inkludert muligheten for at førerne kan sende destinasjoner til bilens navigasjonssystem via muntlige beskjeder.

Noen av bilens funksjoner kan også betjenes via NissanConnect-smartphone-appen, som blant annet fjernbetjent horn og lys samt låsing og opplåsing av dørene. Det er også mulig å innstille smarte advarsler om for eksempel hastighet, tid og område samt ulike appbeskjeder. Det kan være hensiktsmessig i tilfelle bilen lånes bort til andre. En statusrapport over bilen kan også ses i appen, der du kan få direkteinformasjon om prestasjoner, eventuelt påkrevd vedlikehold eller feilmeldinger. Via appen kan du dessuten få tilgang til kjørehistorikk og annen analyse.

Om ikke fører benytter navigasjonen i sin telefon, kan de få adgang til TomTom 3D Maps & Live Traffic, som innebærer online kartoppdatering, trafikkmeldinger i sanntid, Google Street View og advarsler drivstoffpriser. Dør-til-dør-navigasjon er også tilgjengelig via appen samt en ”My Car Finder”-funksjon. Om bilen blir stjålet kan ”Stolen Vehicle Tracking” også gi politi og tredjeparts kundeservice 24/-oversikt for lettere oppsporing. Assistanseservice 24/7 er også tilgjengelig ved veihjelp eller akutt behov for service.

I midtkonsollen finner du nå også en 15 W trådløs lader til smarttelefoner, som er en av de kraftigste i klassen. Den har plass til selv de største telefonene på markedet, inkludert nylanserte Apple iPhone 12 Pro Max. USB-ladeporter er tilgjengelig både ved for- og bakseter. Nytt er også at varslingslyder for blant annet blinklys og varsel om manglende bruk av sikkerhetsbelte, er utviklet i samarbeid med den japanske videospillutvikleren Bandai Namco. Lydene skal nå være mer harmoniske med sin melodiøse dobbelt-tonede lydsignatur.

”Vi har indtrodusert et høyt nivå av oppkoblingsmuligheter i nye Qashqai, noe som vil gi våre kunder muligheten til å overvåke bilen og kommunisere med en via deres Home Assistant-apparater eller smarttelefoner. Det gir nye funksjoner og økt brukervennlighet for våre kunder”, sier Gareth Dunsmore, Vice President for Brand and Customer Experience hos Nissan Automotive Europe.

KOMFORT I HØYSETET

Nye Qashqai byr på bedret utsyn fremover, til siden og bakover takket være bredere frontrute, smalere A-stolper og dørmonterte sidespeil framfor på A-stolpene. Økt akselavstand gir bedre innvendig plass, der baksetepassasjerene nå får hele 608 mm kneplass (økt med 28 mm). Skulderavstand mellom fører og forsetepassasjer er vokst med 28 mm til nesten 147 cm totalt, noe som er klassens beste. De fleste mål er forbedret slik at interiøret nå er bedre tilpasset voksne fra høyde fra allerede 145 cm og opp til 192 cm. Setene gir nå bedre støtte og blir også tilgjengelig med minnefunksjoner. Rattvarme blir også nå tilgjengelig på Qashqai.

PRAKTISKE EGENSKAPER FOR ALLE

Atmosfæren er forbedret for alle i nye Qashqai. Elektrisk bakluke forenkler tilgangen til bagasjerommet, som er blitt hele 74 liter større og nå rommer 504 liter VDA, takket være en 20 mm senkning av bagasjeromsgulvet, muliggjort av en endring på bakhjulsopphenget. Selv oppbevaringsrommene i kupeen foran i bilen er forbedret. Koppholderne er nå plassert lengre fra hverandre og dørlommene rommer nå flasker opptil 1,5 liter mot tidligere 0,5 liter.

Merknad til redaktøren:

(*) Introduksjonsdatoen bekreftes senere.

Om Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan er en global full-sortiments bilprodusent som selger mer enn 60 modeller under merkene Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskapsåret 2018 solgte selskapet 5,52 millioner biler globalt, og genererte en omsetning på 11,6 billioner yen. Nissans globale hovedkvarter i Yokohama, Japan, administrerer virksomheten i seks regioner: Asia og Oseania; Afrika, Midtøsten og India; Kina; Europa; Latin-Amerika; og Nord-Amerika. Nissan har vært i en partnerskaps-allianse med den franske produsenten Renault siden 1999 og kjøpte en eierandel på 34% i Mitsubishi Motors i 2016. Alliansen Renault-Nissan-Mitsubishi solgte 10,76 millioner biler samlet i kalenderåret 2018.

Om Nissan i Europa

Nissan har en av de mest omfattende europeiske tilstedeværelseene til alle utenlandske produsenter, og sysselsetter mer enn 16 000 ansatte på kontinentet fordelt på design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk, salg og markedsføring. I 2019 produserte Nissan-fabrikker i Storbritannia, Spania og Russland ca. 465 000 biler inkludert prisvinnende crossovere, kommersielle kjøretøyer og Nissan LEAF. Med en målsetting om null utslipp og null omkomne på veien, leder Nissan an i feltet med sin visjon om intelligent mobilitet. Denne 360-graders tilnærmingen til fremtidig mobilitet er skapt for å lede Nissans produkter og teknologi og er dypt forankret i selskapets beslutninger om hvordan biler drives, kjøres og interegreres inn i samfunnet.

Om Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Nordic Europe Oy er et import- og markedsføringsselskap som opererer for Nissan i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet syselsetter rundt 175 ansatte og hovedkvarteret er basert i Espoo, Finland.

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, kan du besøke nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn og i tillegg se alle våre siste videoer på YouTube

Publisert av Nissan