• Markant oppdatert eksteriørdesign og løftet interiør med nye materialer
  • Oppdatert infotainment-teknologi med innebygde Google funksjoner
  • Ny N-Design utstyrsversjon med fokus på designelementer
  • Tilgjengelig med e-POWER, Nissans unike og innovative drivlinje

Hvalstad – Det er drøye tre år siden tredje generasjon Nissan Qashqai ble lansert. Den har solgt i mer enn 350 000 eksemplarer i Europa og fortsetter å sette standarden for crossovere. For å opprettholde sin posisjon som referanse i sitt segment, har den fått en omfattende estetisk oppdatering, samt betydelige teknologiske oppdateringer.

Produksjonen av den oppdaterte versjonen av Qashqai er straks i gang og fra Nissans fabrikk i Sunderland, England, har det blitt levert over 1,3 millioner eksemlarer siden introduksjonen i 2007. Fabrikken, som åpnet i 1986, i Sunderland har produsert og levert ut over 11 millioner biler.

Oppfrisking av Qashqais design

Det er en omfattende oppdatering av Qashqais eksteriørdesign som gir bilen et mer dynamisk uttrykk. Særlig er endringene gjort på bilens grill og front, og nye frontlykter som gir en skarpere look. Frontlyktene er utstyrt med en adaptiv fjernlysmodul som suppleres av en smalere enhet som gir en bredere fordeling av lysstrålen.

Støtfangerne er nydesignede og har fått en tilpasset farge – enten sort høyglans eller i samme farge som bilens karosseri på den nye N-Design utstyrsversjonen.

En ny 18" diamond cut aluminiumfelg er standard på Qashqai på mellomste utstyrsnivå, mens de høyere utstyrsvarianter har et nytt 19" aluminium- og et nytt 20" diamond-cut aluminium-felgdesign.

Oppgradert nissan Qashqai får også tre nye karosserifarger; Pearl White, Pearl Black og Deep Ocean. Fem av Qashqais farger - Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue og Ceramic Grey – fås også i to-farge lakkering, med et sort tak for en mer markant look.

Ny Qashqai N-Design

En ny tilføyelse til Qashqais modellprogram er utstyrsversjonen N-Design. Den skal appellere til Qashqai-kunder som ønsker en noe mer iøynefallende modell. Utvendig er de nederste delene av karrosseriet under dørene og hjulbuene karrosserifargede og modellen kommer med unike og helt nye 20" aluminiumfelger.

Oppgradert interiør

På de høyeste utstyrsvarianter er instrumentpanelet, innsiden av dørene og midtkonsollen bekledt med Alcantara®. Materialer med nye mønstre pryder midtkonsollen rundt girspaken og kunder vil også se detaljer som kjennetegner japansk håndverk.  

Oppdatert sedetrekk introduseres for flere av utstyrsvariantene, noe som gir en enda mer eksklusiv følelse og høyeste utstyrsvariant får sort premiumskinn. Setene i N-Design utstyrsversjonen er utstyrt med sort skinn og Alcantara®-innlegg.

Qashqai får også ny interiørbelysning og LED-lys bak i bilen på noen av modellene. Innstillingene for belysningen styres fra infotainment-skjermen.

Omfattende teknologiutvikling

Digital teknologi og sikkerhetsutstyr har endret seg massivt i løpet av de siste år hva gjelder bilproduksjon. Det har vært viktig for Nissan å kunne tilby viktige sikkerhetsutstyr til folk flest, ikke bare i de høyeste utstyrsvariantene eller de dyreste bilene og dette har gjort Qashqai enda mer intuitiv og trygg å kjøre.

En av de mest anvendte funktsjonene i Qashqai har blitt markant oppgradert. Around View Monitor [AVM] er en Nissan signaturteknologi som går helt tilbake til 2007.

Når bilen sættes i revers kombineres fire eksterne kameraer og gir en oversikt over bilen i fugleperspektiv, som gir trygghet ved f.eks. en parkering. Dette er ny utstyrt med en 3D-funksjon som gir føreren mulighet for å se bilen ovenfra og velge et av de åtte ulike kamerapervinklinger for å visualisere bilen forfra, bakfra, fra sidene eller hjørnene. Systemet samarbeider med Nissans Moving Object Detection-system, som sender ut en advarsellyd når det registrerer et objekt som beveger seg i nærheten av din Qashqai. AVM gir blant annet veldig god bistand til føreren i trange parkeringshus.

Avanserte førerassistent-systemer

Utvalget av førerassistentsystemer er markant oppgradert for å sikre forbedret årvåkenhet som igjen påvirker sikkerhet. Den automatiske nødbremsefunksjonen er omkalibrert for hurtigere reaksjon for å hindre en mulig kollisjon. Dette gjelder for Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist og Intelligent Emergency Brake-funksjonene.

Emergency Lane Keep-systemet aktiveres automatisk når Qashqai startes. Det utløser Lane Departure Warning og Lane Departure Prevention systemene ved hastigheter over 60 km/h. Man merker en vibrasjon i rattet når systemet registrerer at bilen er for nær midterlinjen eller siden av veien.  

Intelligent Speed Assistance-systemet hjelper føreren med å tilpasse seg til gjeldende hastighetsgrense ved at et kamera leser veiskiter kombinert med bruk av GPS-data

Nytt for oppgradert Qashqai er Driver Assist Custom som gir føreren mulighet for å gjøre justeringer i de ulike assistentteknologier i henhold til egne preferenser. 

Google innebygget

Den oppdaterte Qashqai er første bil i Nissans modelprogram med Google innebygget, noe som sikrer en nærmest friksjonsfri interaksjon mellom en kundes digitale liv og bilen.

Qashqai er som standard utstyrt med Google Maps og når føreren er logget på, kan hen få tilgang til favorittstedene og interessepunktene sine med en personlig Google-konto. Dette reduserer avhengigheten av en mobiltelefon og et nettverk for mobiltelefonen. Over-the-air oppdateringer sikrer at kartinformasjonen alltid er oppdatert.

Google Assistant lar sjåføren bruke stemmen for håndfri hjelp underveis. Sjåføren kan for eksempel si «Hey Google» for å styre bilens ventilasjonssystem, de oppvarmede setene og den oppvarmede frontruten eller for å navigere til neste destinasjon. Sjåføren kan også ringe og lytte til lydinstruksjoner uten å ta øynene fra veien.

Føreren får også tilgang til apper som kan lastes ned fra Google Play. Sjåføren kan enkelt og bekvemt lytte til favorittmusikken, podcaster, lydbøker osv direkte fra bilen.

Dersom sjåføren har glemt å låse bilen eller lukke vinduene, kan den minne dem på dette og føreren kan lukke vinduene og låse bilen fra smarttelefonappen.

*avhengig av utstyrsvariant.

Alle verdier skal offisielt godkjennes.

Google, Google Play og Google Maps er registrerte varemerker tilhørende Google LLC.

Flere bilder og video kan ses herÅpnes i en ny fane

# # #

Om Nissan AMIEO (Afrika, Midtøsten, India, Europa og Oceania)

For mer informasjon om Nissans produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk nissan-global.com.Åpnes i en ny fane Du kan også følge oss på Facebook,Åpnes i en ny fane Instagram,Åpnes i en ny fane LinkedInÅpnes i en ny fane eller ta en kikk på våre videoer YouTubeÅpnes i en ny fane

Kontaktdata for ytterligere inforasjon:

Stian Thrane, Communications Manager Norge
Mobil: +47 924 16 110 – mail: sthrane@nissan-europe.comÅpnes i en ny fane

Marina Maneas Bakkum, Communications Director Norden
Mobil: +47 900 21 343 – mmaneasbakkum@nissan-europe.comÅpnes i en ny fane

Publisert av Nissan