Formel E er den raskest voksende motorsporten i verden og har hatt stadig økende populæritet siden starten i 2014. Nissan har vært en del av sporten siden 2018 og kunngjør i dag at man forlenger sin deltagelse ut sesong 12, som går fra 2025-2026. Nissan er den eneste japanske bilprodusenten som deltar i motorsport-serien. Tredjegenerasjons æraen av mesterskapet begynner med sesong 9 – 2022-2023-sesongen. Det vil inkludere enda kraftigere og raskere biler enn noensinne tidligere.

Nissan deltar i Formel E for å bidra til økt oppmerksomhet og underholdning rundt elektriske biler for et globalt publikum. Som en del av målet om å oppnå karbonnøytralitet på tvers av hele konsernet innen 2050, har Nissan til hensikt å elektrifisere alle nye Nissan-modeller innen starten av 2030-tallet. Målet er også å få ekspertisen til å overføre kunnskap og teknologi en opparbeider seg på racerbanen til å lage bedre elektriske biler for kundene våre.

«Nissans visjon for vår bilproduksjon går langt forbi at de kun skal være et transportmiddel. Vi har som mål å designe og bygge elektriske biler som transformerer måten samfunnet er knyttet sammen på og beveger seg på. Vi er inspirert av å jobbe mot et bærekraftig samfunn. For Nissan bidrar Formel E oss til å sette spenning, energi og miljøet i sentrum når vi leverer denne fremtidsvisjonen til de stadig voksende unge, nye og mangfoldige publikummet», sier Ashwani Gupta, Chief Operating Officer i Nissan.

Fantastiske resultater

I de to første sesongene av Formel, fokuserte Nissan på «fase én – vei-til-bane» tekniske målsettinger, som tok erfaring og kunnskap fra LEAF til å utvikle ytelsene på Nissans elektriske e dams-racebil. I debutsesongen var Nissan e.dams det beste kvalifiseringsteamet i mesterskapet, Mens det i andresesong kjempet seg til andre plass. Teamene i den pågående Formel E-serien 2020-2021 – ser fram mot Generasjon tre fra fase to «bane-til-vei-teknologien, hvor det teknisk raskt utviklende mesterskapet vil bidra til å få forbrukerne til å fatte interesse for våre elbiler.

«Vi oppnådde fantastiske resultater gjennom våre to første sesonger og forlengelsen av vår forpliktelse til Formel E er et viktig steg. Vi entret sporten med en «vei-til-bane» teknisk overføringstilnærming og ved utvidelsen fram til tredjegenerasjon har vi muligheten til å avslutte denne sirkelen ved motsatt overføring fra bane-til-vei. Som en av de mest globale produsentene som deltar i ABB FIA Formel E mesterskapet, er denne sporten en perfekt plattform til å promotere vår ekspertise innen elektrifisering og demonstrere vår forplitelse til bærekraftige mobilitetsløsninger», sier Tommaso Volpe, Nissans globale motorsport-direktør.

De første racene av 2021-sesongen gikk av stabelen i Diriyah, i Saudi Arabia i slutten av februar. Det var første gang racet ble avholdt der, og det ble også gjennomført på natten under flombelysning. Nissans team kapret 14 mesterskapspoeng i det racet. Teamledere Olivier og Gregory Drio ved Nissan e.dams uttaler følgende: «Nissans forpliktelse til tredje generasjon av denne racingserien viser styrken i hel-elektrisk racing og jakten på suksess i neste fase. De neste generasjons biler (generasjon tre) vil bli raskere, kraftigere og denne kontinueringe evolusjonen av sporten til glede for alle».

Runde tre i ABB FIA Formel E verdensmesterskapet foregår 10. april i Roma.

 

# # #

Om Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan er en global full-sortiments bilprodusent som selger mer enn 60 modeller under merkene Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskapsåret 2018 solgte selskapet 5,52 millioner biler globalt, og genererte en omsetning på 11,6 billioner yen. Nissans globale hovedkvarter i Yokohama, Japan, administrerer virksomheten i seks regioner: Asia og Oseania; Afrika, Midtøsten og India; Kina; Europa; Latin-Amerika; og Nord-Amerika. Nissan har vært i en partnerskaps-allianse med den franske produsenten Renault siden 1999 og kjøpte en eierandel på 34% i Mitsubishi Motors i 2016. Alliansen Renault-Nissan-Mitsubishi solgte 10,76 millioner biler samlet i kalenderåret 2018.

Om Nissan i Europa

Nissan har en av de mest omfattende europeiske tilstedeværelseene til alle utenlandske produsenter, og sysselsetter mer enn 16 000 ansatte på kontinentet fordelt på design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk, salg og markedsføring. I 2019 produserte Nissan-fabrikker i Storbritannia, Spania og Russland ca. 465 000 biler inkludert prisvinnende crossovere, kommersielle kjøretøyer og Nissan LEAF. Med en målsetting om null utslipp og null omkomne på veien, leder Nissan an i feltet med sin visjon om intelligent mobilitet. Denne 360-graders tilnærmingen til fremtidig mobilitet er skapt for å lede Nissans produkter og teknologi og er dypt forankret i selskapets beslutninger om hvordan biler drives, kjøres og interegreres inn i samfunnet.

Om Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Nordic Europe Oy er et import- og markedsføringsselskap som opererer for Nissan i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet syselsetter rundt 175 ansatte og hovedkvarteret er basert i Espoo, Finland.

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, kan du besøke nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn og i tillegg se alle våre siste videoer på YouTube

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan