Presseinformasjon 19.august 2009

NISSAN SATSER MILJØVENNLIG  

Her er en oversikt over de siste nyhetene om Nissans satsninger knyttet til bl.a. elbil, elbilens batteriproduksjon og nye miljøvennlige teknologier.

 

ELBILEN NISSAN LEAF

En praktisk og rimelig elbil Nissan LEAF fra Nissan

Nissan presenterte i begynnelsen av august den første modellen i sitt elbilutvalg, Nissan LEAF. Nissan LEAF, en middels stor kupé for fem personer, er konstruert med litiumbatterier som drivkraft. Bilen går over 160 km med én åtte timers ladning. Nissan LEAF kommer på verdensmarkedet neste år, og den er konstruert som snill for både eierens lommebok og miljøet.

 

ELBILENES BATTERIPRODUKSJON

AESC har begynt med produksjonen av litiumbatterier

Nissan og en av verdens største batteriprodusenter, NEC, har et felles selskap, Automotive Energy Supply Corporation (AESC). Selskapet har begynt med prøveproduksjonen av en ny generasjon litiumionbatterier. I tillegg til Nissans batterier, masseproduserer og markedsfører AESC batterier også for andre bilmerker. Selskapets mål er å være verdens ledende produsent og tjenestetilbyder av avanserte batterier. Produksjonen starter med 13 000 enheter, og den blir innen neste år økt til 65 000 stk. pr. år.

 

Renault-Nissan-alliansen planlegger batterifabrikker til Storbritannia og Portugal

Renault-Nissan-Alliansen og regjeringene i både Stor-Britannia og Portugal har offentliggjort sine planer om å bygge to avanserte litiumionbatterifabrikker i Europa. Fabrikkene er alliansens første betydelige skritt mot batteriproduksjonen i Europa. For øyeblikket har Nissan én batterifabrikk i Japan, og selskapet overveier å starte produksjon også i delstaten Tennessee i USA. Nissan har allerede et europeisk planleggingssenter i London, et teknisk senter i Cranfield og en bilfabrikk i Sunderland.


NISSANS NYE MILJØVENNLIGE TEKNOLOGIER

Ny dobbeltforgasser  

Nissan har utviklet et nytt dobbeltforgassersystem som øker de små bensinmotorenes drivstoffeffektivitet. I det nye drivstoffinnsprøytingssystemet, som for første gang i verden benyttes i masseproduserte biler, brukes det to dyser per sylinder i stedet for den tradisjonelle modellen med én dyse per sylinder. Det forbedrer forstøvingen av drivstoffet og gir mindre ubrent drivstoff.



Ny generasjon CVT
Nissan har vært blant pionerene innenfor produktutvikling av kontinuerlige, variable girkasser (Continuously Variable Transmission, CVT). Sammen med selskapets girkasseproduserende datterselskap JATCO Ltd. er Nissan i gang med å utvikle en ny generasjon kompakt og lett CVT. En helt ny CVT med utvendig girkasse er lettere, bruker mindre drivstoff og muliggjør bruken av betydelig høyere giringsforhold. Den kompakte designen medfører at den passer for de fleste bilmodellene. Nissan skal i nærmeste framtid presentere den nye CVT-en i sine biler.

SIKKER OG MILJØVENNLIG KJØRESTIL
Navigasjonssystemet som fremmer en sikker og miljøvennlig kjørestil

 

I Japan har Nissan presentert det nye navigasjonssystemet Intelligent Transportation System (ITS). Systemet tar i bruk intelligente trafikkopplysninger, og fremmer en sikrere og mer miljøvennlig bilkjøring.

 

Det nye navigasjonssystemet har fire tilleggsegenskaper:

1) varsling for veikryss/trafikk.

2) varsling for barneskoleområde.

3) varsling for hastighet.

4) bedre rutesøking og -beregning.

 

Det første kjøretøyet som utnytter ITS-opplysninger er den nye generasjonen Nissan Fuga, som kommer på markedet i Japan til høsten.

 

 

Ny “FOREST AC” aircondition

Nissan har utviklet “Forest AC”-airconditionsystemet som kontinuerlig kontrollerer kupeens temperatur, luftsirkulasjon, lukt og fuktighet for å sikre best mulig inneluft. Systemet bruker flere nye teknologier for å skape frisk lukt og en god og forfriskende luftstrøm i bilen. I samarbeid med universitetet i Tokyo har Nissan gjort en undersøkelse på hvordan lukter påvirker menneskers mentale aktivitetsnivå. Nissan tar dette systemet i bruk i den nye Fuga som etter hvert kommer på det japanske markedet.

NISSANS MILJØVENNLIGE VIRKSOMHET

Nissans fabrikk fikk den tredje Energy Star-prisen
Nissans nordamerikanske fabrikk i Smyrna i Tennessee er tildelt den prestigetunge ENERGY STAR 2008-prisen av USAs miljøvernverk EPA (The U.S. Environmental Protection Agency). Nissan fikk prisen på grunnlag av sine førsteklasses energieffektive arbeidsmåter som har ført til lavere utslipp, mindre energibehov og på denne måten kutt i kostnader. Energieffektiviteten i Nissans fabrikk i Smyrna har økt med 32 prosent fra 2005, da den begynte mer aggressiv å gjennomføre energisparende arbeidsmetodene. Disse metodene har gitt selskapet årlige besparelser på over 3,5 millioner dollar. 


Nissans nye hovedkontor
Nissan gikk tilbake til sine røtter i Yokohama da selskapets nye hovedkontor ble tatt i bruk i begynnelsen av august. Ved konstruksjonen og byggingen av hovedkontoret fokuserte man spesielt på miljøet, som for eksempel lavt CO-utslippsnivå og høy energieffektivitet. Bygningen fikk den høyeste S-rankingen (S Rank by the Japanese Comprehensive Assessment System For Building Environmental Efficiency) i Japan, og den slipper ut over 27 prosent mindre CO enn Nissans tidligere hovedkontor i Tokyo. Bygningen som ligger

i Yokohamas havneområde er på 80 000 m. Kontorbygningen har 24 etasjer og

2 800 Nissan-medarbeidere har sin arbeidsplass her.

I tilknytning til kontoret ble det den 8. august åpnet også et åpent galleri, der man presenterer Nissans produktutvalg i Japan og andre steder i verden, og forteller om selskapets virksomhet og historie.


***
NISSAN MOTOR CO., LTD.

Nissan Motor Co., Ltd. er en av verdens største bilprodusenter og solgte i 2008 totalt

3 411 000 biler. Nissans produktutvalg består av personbiler, lastebiler, crossovere og lettere nyttekjøretøyer. Nissan er en del av Renault-Nissan-alliansen, en allianse som har som mål å skape forutsetninger for utslippsfri biltrafikk.

 

NISSAN BLUE CITIZENSHIP

Nissan har forpliktet seg til å bygge en bedre verden ved å arbeide ansvarsfullt i samfunnet. Denne forpliktelsen innebærer programmer som har som hensikt å skape teknologiske innovasjoner som fremmer menneskers og klodens velferd. Nissans visjon om en utslippsfri biltrafikk er en naturlig konsekvens av selskapets samfunnsansvarlige politikk. Denne filosofien bærer navnet ”Blue Citizenship”. 


Ytterligere opplysninger: 
www.nissan-zeroemission.com
www.nissan-global.com/EN/ENVIRONMENT/

http://press.nissan-global.com/EN

 

Nissan Nordic Europe Oy, kommunikasjonsdirektør Taina Erkkilä, terkkilai@nissan-europe.com, tlf.: +358 010 770 5311


 

Publisert av Nissan