8.8.2017 – Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan) annonserte i dag at de har inngått en avtale om salg av Nissans forretningsenhet for produksjon av elektriske batterier. Avtalen er inngått med GSR Capital (GSR), et privat investeringsfond.

 

Avtalen omfatter Nissans batteri-datterselskap, Automotive Energy Supply Corporation (AESC), samt batteriproduksjonen i Smyrna, Tennessee, eid av Nissan North America Inc. (NNA) og batteriproduksjonen i Sunderland, England, eid av Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd. (NMUK). Eiendeler solgt til GSR vil også inkludere en del av Nissans japanske batteriutvikling-, produksjon- og ingeniørvirksomhet i Oppama, Atsugi og Zama.

 

Hiroto Saikawa, president og administrerende direktør i Nissan, uttaler følgende:

 

"Dette er en vinn-vinn-situasjon for både AESC og Nissan. Det gjør at AESC kan benytte GSRs store nettverk og proaktive investeringer for å utvide sin kundebase og ytterligere øke konkurransekraften. Det vil igjen forbedre Nissans konkurranseevne på elbilmarkedet. AESC vil forbli en svært viktig partner for Nissan, da vi videreutvikler vårt fokus på å designe og produsere markedsledende elektriske kjøretøyer."

 

Sonny Wu, styreformann i GSR Capital, legger til:

 

"Oppkjøpet av AESC representerer et viktig skritt for oss i den nye energi kjedebransjen. Vi planlegger å investere mer i forskning og utvikling, vi vil utvide eksisterende produksjonskapasitet i USA, Storbritannia og Japan, samt etablere nye anlegg i Kina og Europa. Slik kan vi bedre betjene kunder over hele verden. Med disse mulighetene og planene som er lagt til batteribedriften, er allerede kvalifisert arbeidskraft, teknisk kompetanse og velprøvd produktkvalitet noe som setter oss i en meget god posisjon for vekst."

 

Samtlige ansatte ved alle fasiliteter som omfattes av avtalen, inkludert produksjonsanleggene i Zama, Sunderland og Smyrna, vil forbli ansatt i selskapet. Hovedkvarteret og utviklingssentrene for virksomheten vil også fortsatt være i Japan.

 

Nissan vil gjennomføre transaksjonen ved først å ta full kontroll over AESC, som ble grunnlagt i 2007 for å utvikle avanserte litium-ion batterier, ved å kjøpe aksjeposten på 49% av NEC Corporation og dets heleide datterselskap for batteri og elektroder, NEC Energy Devices, Ltd (NECED).

 

NEC annonserte i dag sin godkjennelse til salg av AESC-aksjer til Nissan og forhandlingene som er innledet med GSR for salget av NECED.

 

Dagens annonserte transaksjon er gjenstand for konsultasjon med representanter for de ansatte og avhengig av ulike godkjenninger, forventes avtalen å bli gjennomført innen utgangen av desember 2017. Transaksjonen fullfører GSRs kjøp av alle NECED-aksjer fra NEC. De finansielle betingelser rundt avtalen er fortrolig informasjon.

 

Publisert av Nissan