25.10.2017 – Nissan Motor Co., Ltd. Presenterer i dag flere elektriske bil-konsepter på bilutstillingen i Tokyo – Tokyo Motor Show. Samtidig styrket bilprodusenten sitt lederskap innenfor den elektriske revolusjonen ved å kunngjøre deltagelse i racingserien Formula E. 
 

Selskapet, som er verdensledende innen elbiler og produsenten av verdens bestselgende elbil – Nissan LEAF – benyttet bilutstillingen i Tokyo til å vise frem sin visjon av den elektriske fremtiden.

                                  

Etter den globale lanseringen av den nye Nissan LEAF i september og lanseringen av det nye elektriske økosystemet under arrangementet Nissan Futures 3.0, presenterte den japanske bilprodusenten to helelektriske konseptbiler i Tokyo. Dette signaliserer at selskapet har til hensikt å opprettholde sitt lederskap innen elbiler og oppfylle varemerkeløftet «Innovation that excites».

                                      

Konseptbilene inkluderer den nye helelektriske crossoveren IMx og den nye Nissan LEAF NISMO der begge bilene gir et glimt av selskapets nyeste og fremtidige innovasjoner innen Nissan Intelligent Mobility.

                                         

For å understreke sin forpliktelse til elektrisk mobilitet, spenning og begeistring, har Nissan også bekreftet at de vil delta i Formula E i 2018-19-sesongen.

 

Nissan IMx crossoverkonsept med nullutslipp leverer enestående kjøreglede med sømløs integrering i samfunnet.

 

Den elegante Nissan IMx er et helelektrisk, autonomt 4-seters crossoverkonsept med rekkevidde på over 600 km (Japan JC08).

 

Denne konseptbilen bruker den helt nye og dedikerte elbilplattformen fra Nissan med to el-motorer med totalt 320 kWh motoreffekt og 700 Nm dreiemoment.

 

Plattformen har gitt bilen et helt flatt gulv slik at kupeen blir romsligere og kjøredynamikken bedre. Med lavere tyngdepunkt leverer chassiset optimale kjøreegenskaper som vil redefinere crossover-segmentet.

 

Innovasjonen fortsetter med batteriet med høy kapasitet som kan fungere som et virtuelt kraftanlegg for å dele elektrisitet mellom bil og strømnettet med både trådløs og konvensjonell lading.  Bilen er utviklet for å styrke koblingen mellom bil og fører som en nær, pålitelig partner og for å skape en tryggere, mer praktisk og underholdende kjøreopplevelse.

 

 «Nissan IMx crossover-konseptbilen med nullutslipp er fremtidens Nissan Intelligent Mobility,» sier Daniele Schillaci, Executive Vice President for global marketing and sales, EV business og styreformann for Nissans ledergruppe i Japan. «Via Nissan Intelligent Mobility er Nissan forpliktet til å endre måten mennesker og biler kommuniserer samt hvordan biler interagerer med samfunnet i nær fremtid.»

 

Nissan blir den første japanske bilprodusenten som konkurrerer i den helelektriske racingserien FIA Formula E i 2018/19-sesongen.

 

Beslutningen om å delta i den stadig mer populære Formula E-serien gir Nissan en godt synlig global plattform der de kan spre budskapet om Nissan Intelligent Mobility.

 

«Som den utlimate spenningen du oppnår med umiddelbar akselerasjon og presise  som er i sentrum for Nissans nullutslipps-kjøring, vil vi elektrifisere Formula E-mesterskapet,» sier Daniele Schillaci.

 

Alejandro Agag, grunnlegger og CEO for Formula E, er stolt over å kunne ønske Nissan velkommen, og sier: «Å få en produsent som Nissan ombord er en stor dag for dette racingmesterskapet. Ikke bare er det flott å ønske velkommen en helt ny deltaker til Formula E-familien, men det er fantastisk å få vår første japanske bilprodusent, noe som virkelig beviser at den elektriske revolusjonen er global. Japan er et land som er banebrytende innen nye teknologier, og som i tillegg har en av de største fanskarene innen Formula E. Bærekraftig mobilitet er i frammarsj og er ustoppelig. Jeg gleder meg til å se Nissan-logoen på de nye bilene i løpet av den femte Formula E-sesongen.»

 

Nissan vil delta i racingserien fra slutten av 2018 da det helelektriske mesterskapet vil kunngjøre nye spesifikasjoner for chassis og batterier. 

 

Konseptbilen LEAF NISMO: Den elektriske flaggskipmodellen fra Nissan møter NISMO

 

Konseptbilen LEAF NISMO viser fordelene med Nissan Intelligent Power, der ren og effektiv elbilteknologi er blandet med spennende kjøredynamikk fra NISMO.

 

Denne konseptversjonen av den nye LEAF har et mer sportslig interiør. Bruken av NISMO-racingteknologi har gitt bilen bedre aerodynamikk og mindre løft uten økt luftmotstand. Det svarte interiøret er utstyrt med røde detaljer, den anerkjente NISMO-signaturen, for å skape en high-performance-følelse.

 

Publisert av Nissan