Som en del av et statssøttet britisk forskningsprosjekt har Nissan nylig  gjennomført den lengste og mest avanserte autonome kjøreturen for en selvkjørende bil i Storbritannia noensinne. 

HumanDrive er navnet på forskningsprosjektet som har pågått siden juli 2017. Formålet har vært å utvikle autonom kjøreteknologi som skal simulere kjørestilen til et ekte menneske, slik at kjøreturen oppleves så komfortabel, effektiv og trygg som overhodet mulig. 135 personer har vært involvert i prosjektet bestående av ansatte fra Nissan samt fra ni andre samarbeidspartnere. Det har vært ledet av ingeniører fra Nissans forskning- og utviklingsavdeling i Cranfield, England.

Rekorden består i en 368 kilometer lang kjøretur fra Cranfield til Sunderland, hvor Nissan har sin bilproduksjon i England. Bilen, en spesialbygget Nissan LEAF, har gjennomført kjøreturen uten at noen menneskehender har måttet bryte inn, til tross for til dels krevende forhold underveis. Vekslende veikvalitet langs både motorvei og småveier, komplekse rundkjøringer, veier uten stiplelinjer, veimerking eller midtskille-linjer har ikke vært noen hindring for den svært avanserte bilen.

Takket være 8 laserskannere, 7 kameraer, 1 radar, 6 autonom kjøre-hjerner og 2 bil-hjerner og GPS klarer den elektriske bilen å gjennomføre kjøreturer som om den skulle vært styrt av en levende person. Systemene setter opp en persepsjon av omgivelsene og på bakgrunn av dette, kan systemene avgjøre hvor det skal manøvrere bilen. Det bidrar også med verdifull data til kunstig intelligens som kontinuerlig lærer hvordan bilen skal kjøre.

Prosjektet har mottatt støtte fra britiske myndigheter gjennom senteret for tilkoblete og autonome kjøretøyer (CCAV) og Innovasjon UK i tillegg til de andre samearbeidspartnerne. Totale forskningsmidler beløper seg til nærmere 147 millioner kroner (13,5 millioner pund). Et av hovedmålene har vært å utvikle et avansert autonomt kjøretøy-system, som sikrer at fremtidige autonome systemer kan skape en komfortabel og gjenkjennelig kjøreopplevelse på veien mot en mer tilkoblet og autonomy framtid.

Gjennom testperioden har forskningsteamet tatt med seg meget viktige praktiske erfaringer fra ulike scenarioer en kan oppleve på veien med andre biler. Det innebærer blant annet unnamanøver, filskifte og stopp og igangsetting der det er behov for det. Totalt er det gjennomført 20 000 km autonom-testkjøring gjennom 30 måneder med forskning. Det har generert 37 000 linjer med koder og 4 millioner gigabyte med data som er samlet inn. 360 deltagere har bidratt til å lære menneskelig kjøreoppførsel. Dette har avstedkommet seks patentsøknader.

Den andre delen av HumanDrive-prosjektet vurderte hvordan maskinlæring av kunstig intelligens-teknologier kan forbedre brukeropplevelsen og passasjerkomforten til tilkoblede og autonome kjøretøyer. Pilotkjøretøy testet på lukkete områder utstyrt med kunstig intelligenssystemer utviklet av Hitachi Europe Ltd, muliggjør maskinlæring i sanntid. Ved å samle data fra tidligere oppståtte trafikkscenarier og løsninger på disse, kan den bruke den tillærte erfaringen til å håndtere lignende scenarier i fremtiden best mulig. Det kan for eksempel være løsning for hvordan kjøre forbi en stillestående hindring i veien på en mest hensiktsmessig måte. Denne teknologien er grundig testet ut i prosjektet.

HumanDrive har også bidratt med forskning på avansert cyber-sikkerhet i autonome biler. Det ble testet ut metoder for å ivareta sikkerheten til autonome biler og undersøkt hvilken innvirkning slike kjøretøy har på transportsystemet.

Nissan tar med seg erfaringene fra dette forskningsprosjektet i utformingen av sine kommende autonome kjøreløsninger. I dag er førerassistansesystemet ProPILOT tilgjengelig i modeller som LEAF, Qashqai og X-Trail. Det kan assistere med både styring, akselerasjon og bremsing av bilen under gitte forhold. Det bidrar blant annet til å optimalisere utslipp ved køkjøring. Videre er det med på å redusere stressnivå og utmattelse for fører samtidig som sikkerheten økes.

Følgende deltok i HumanDrive-forskningsprosjektet med sin ekspertise:

  • Nissan. Ledende partner og ledende på utvikling av autonome kjøretøy

  • Hitachi. Kunstig intelligens for å bidra med menneskelig kontroll og oppfatning

  • University of Leeds. Forståelse av mennesklig kjøring og søken mot autonome kjøretøy samt utvikling av risiko-oversikt

  • Connected Places Catapult (CPC). Prosjektledelse, kommunikasjon og markedsaktivitet, formidling og sikkerhetsaspektene ved prosjektet

  • HORIBA MIRA. Stilte med testanlegg samt støttet opp under sikkerheten

  • SBD Automotive. Cyber-sikkerhetsstøtte samt studier av autonom Human machine Interface (HMI) – grensesnittet mellom menneske og maskin

  • Cranfield University. Tilbyder av testanlegg og støtte ved autonom kjøring

  • Atkins Ltd. Forsyner av rammeverk for cyber-sikkerhet

  • Aimsun Ltd. Studier av autonome kjøretøyers innvirkning på transportsystemet

  • Highways England. Forståelse av behovet for infrastruktur ved udvikling av autonome kjøretøyer

     

    ###

     

    Om Nissan Motor Co., Ltd.
    Nissan er en global fullsortiments bilprodusent som selger flere enn 60 modeller under merkenavnene Nissan, INFINITI og Datsun. I fiskalåret 2017 solgte konsernet 5,77 millioner biler på verdensbasis, noe som genererte inntekter på 11,9 billioner yen.  1. april 2017 startet selskapet fatt på Nissan M.O.V.E. - fram mot 2022, en plan over seks år med mål om 30% årlig inntektsøkning til 16.5 billiarder yen innen utgangen av fiskalår 2022. Dette sammen med en fri kontantstrøm på 2500 milliarder yen. Som en del av Nissan M.O.V.E. mot 2022, planlegger Nissan å utvide sitt lederskap innenfor elbiler. Dette skal tydelig symboliseres gjennom verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF. Hovedkontoret til Nissan ligger i Yokohama i Japan og konsernet opererer i totalt seks regioner: Asia og Oseania, Afrika, Midtøsten og India, Kina, Europa samt Latin-Amerika og Nord-Amerika. Nissan har globalt en arbeidsstokk på 247 500 ansatte og har vært i en alliance med den franske bilprodusenten Renault siden 1999. I 2016 kjøpte Nissan en 34% andel av Mitsubishi Motors, som samtidig ble det tredje medlem av alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største samarbeidsgruppe innen bil, med mer enn 10,6 millioner biler solgt i 2017.

     

    Om Nissan i Europa
    Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

     

    Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

     

    For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

     

     

    Mer informasjon:

    Knut Arne Marcussen, Communications Manager

    Tel +4792041422

    KAMarcussen@nissan-europe.com

###

Her følger uttalelser fra de involverte i prosjektet

Bob Bateman, Project Manager for Nissan Technical Centre, Europe:

«HumanDrive-prosjektet gjorde det mulig for oss å utvikle et autonomt kjøretøy som kan takle utfordringer på britiske veier som er unike for denne delen av verden, for eksempel komplekse rundkjøringer og landeveier med høy hastighet uten vegmerking, hvite linjer eller fortauskanter. Prosjektet ble en suksess fordi hele samarbeidsgruppen jobbet sammen om å få autonom kjøring til å bli mest mulig naturlig og lik et ekte menneskes kjørestil.»

Business Minister, Nadhim Zahawi:

«Å trygt fullføre den lengste autonome kjøreturen i Storbritannia er en utrolig prestasjon for Nissan og HumanDrive-prosjektet, og er et stort skritt mot utrulling av førerløse biler på Storbritannias veier. Prosjektet er et lysende eksempel på hvordan bilindustrien, som samarbeider med myndighetene, kan drive frem teknologi for å komme folks mobilitet til gode - og samtidig bidra til å redusere karbonutslipp.»

Future of Transport Minister, George Freeman:

«Storbritannia er raskt i ferd med å bli ledende innen intelligent og automatisert kjøretøys- og trafikkstyringsteknologi. Det er en enorm global sektor som vil skape tusenvis av arbeidsplasser. Vår urbane mobilitetsframtid støtter transportinnovasjon for renere, grønnere og smartere transport. Nissans vellykkede HumanDrive-prosjekt er et spennende eksempel på hvordan den neste fasen av Storbritannias transportrevolusjon kan se ut.» 

David Moss, Senior Vice President for Research & Development in Europe, Nissan Europe:

«Nissan Intelligent Mobilitet-visjon er å utvikle autonomy kjøreteknologi for bruk i alle våre biler i overalt i verden. Med dette suksessrike prosjektet gjennomført er døren åpnet for å bygge videre inn i fremtiden med mer autonome, mer elektriske og mer tilkoblete kjøretøyer.»

Nick Blake, Chief Innovation Strategist, Hitachi Europe Ltd:

«Hitachis europeiske forskning- og utviklingsavdeling har vært en pioneer innen autonom kjøreteknologi for å utnytte overfloden av kjøredata generert fra modern biler for å forbedre comfort og sikkerhet ved fremtidige autonome kjøretøy.»

Professor Natasha Merat, Chair in Human Factors of Transport Systems at the University of Leeds:

«Hovedmålet med prosjektet er at HumanDrive-bilen skal ferdes på en måte som er komfortabel, naturlig og til slutt pålitelig for brukeren. Å integrere menneskeliknende kontrollere i automatiserte kjøretøy vil gi en jevnere, mer komfortabel opplevelse for sjåfører. Vår algoritmeutvikling prøver å oppnå dette sammen med en forståelse av hva folk ønsker av en automatisert kjøreopplevelse. Ved å bruke vår moderne kjøresimulator har vi brukt de siste 30 månedene på å utvikle nye kontrollmodeller for automatiserte kjøretøyer. Ved å bruke data fra en rekke deltakere, som deretter blir evaluert av sjåfører og sammenlignet med en registrering av deres egen kjøretur. »

Nicola Yates OBE, Connected Places Catapult CEO:

«HumanDrive Connected & Autonomous vehicle-prosjektet er en fantastisk demonstrasjon av Storbritannias evne til å levere verdensledende innovasjonsprosjekter. HumanDrive har skapt et konsortium i verdensklasse som inkluderer store organisasjoner, små og mellomstore bedrifter og akademia. Sammen tar de autonom teknologi til neste nivå når det gjelder kjørekomfort, sikkerhet og tilpasningsevne. De dekker en rekke forskjellige veiscenarier med naturlig veiposisjonering. Connected Places Catapult har fått æren av å bruke vår ekspertise sammen med våre partnere om utvikling og distribusjon av denne banebrytende teknologien, en teknologi som har potensial til å gjøre en reell skrittendring i vår evne til å knytte sammen mennesker. »

Mark Brackstone, Research Project Manager, AIMSUN:

«Aimsun har undersøkt den sannsynlige effekten av CAV-er gjennom bruk av mikroskopiske simuleringsmodeller av Englands Strategic Road Network (SRN). Vi har undersøkt effekten av CAV-er på grupper av trafikanter og kjøretøyer med forskjellige prosentandeler og typer utstyrte kjøretøyer og se hvordan disse påvirker hastigheten og tettheten for både CAV- og ikke-CAV-trafikk. Dette har gitt interessentene data for grunnleggende kostnads-nyttevurderinger for å bedømme trinnene som er nødvendige i planleggingen for innføring av CAVer i veinettet.»

Dr Wolfgang Schuster, Intelligent Mobility Technical Director, Atkins:

«Human Drive har gitt betydelige bidrag til å sette standarder for et rammeverk for cyber-sikkerhet som vil være grunnleggende for utviklingen av end-to-end-sertifiseringsrammer for fremtidens mobilitetsøkosystem. Jeg synes det er rettferdig å si at Human Drive har tatt et stort skritt mot å muliggjøre en sikker og sikker utrulling av CAV-er på britiske veier.»

Professor James Brighton, Head of the Advanced Vehicle Engineering Centre, Cranfield University:

«Cranfields rolle i dette prosjektet har vært å utvikle måter å måle menneskelignende kjøreatferd og deretter bekrefte at dette gjenspeiles i den autonome kjørestilen til bilene. Vårt flerbrukermiljø for autonom kjøretøyinnovasjon (MUEAVI) - et "smart" veiprøvingsmiljø, som er et første i sitt slag i Storbritannia, bygget sammen med en forskningsflyplass innenfor kontrollerte omgivelser på en universitetscampus - har blitt brukt mye gjennom hele prosjektet for å analysere og finjustere det autonome kjøretøyets oppfatning og kontrollsystemer som har produsert de menneskelignende kjøreegenskapene. Prosjektet har også gitt våre automotive engineering- og Mechatronics MSc-studenter en mulighet til å få praktisk erfaring med teknologien som vil definere den neste generasjonen av biler.»

Dr Joanna White, Head of Intelligent Transport Systems, Highway’s England:

«Vi var glade for å være en del av HumanDrive-prosjektet og er glad for å ha vært en del av dette interessante prosjektet. Vi hadde to roller, og sørget for at det ble utført på en sikker måte i vårt nettverk. Videre samarbeidet vi med Aimsun for å modellere effekten av autonome kjøretøyer på nettverket vårt. Som nettverksoperatør støtter vi en rekke prosjekter som en del av vårt digitale veiprogram, som vil hjelpe oss med å definere hvordan fremtidens veier skal se ut. Dette vil hjelpe i bevegelsen av mennesker og varer over nettverket - å sammenkoble landet bedre. »

David McClure, Head of Cyber Security, SBD Automotive:

"HumanDrive har bidratt til å plassere Storbritannia på kartet når det gjelder autonom kjøretøyutvikling, og spesielt ved å fokusere på å gjøre kjøreopplevelsen så nær en menneskekjørt bil som mulig. SBDs rolle i prosjektet var å tenke på cyber-truslene som potensielt kan møte en produksjonsutgave av HumanDrive-systemet. Videre utvikle et overgripende sikkerhetskonsept som vil bidra til å beskytte fremtidige autonome kjøretøy mot ondsinnete angrep. Som eksperter på tilkoblede- og autonome kjøretøyer har SBD Automotive et nisjetilbud sammenlignet med mer generalistiske cyberbedrifter. Vi planlegger å bruke vårt engasjement i HumanDrive for å øke bevisstheten om vår evne og for å differensiere tjenestene våre ytterligere fra massemarkedet for generiske selskaper.»

Richard Hillman, Principal Engineer for Connected and Autonomous Vehicles, Horiba Mira:

«HumanDrive har gjort det mulig for HORIBA MIRA å utvikle vår evne til å gjenskape  det trygge og kontrollerte miljøet gjennom komplekse scenarier sett på offentlige veier, og å utvikle en prosess for å avhøre en autonom kjøretøys funksjonalitet grundig og effektivt. HumanDrive-prosjektet har ikke bare demonstrert at Storbritannia er et flott sted å teste autonome kjøretøy - med noen utfordrende veier og sterk støtte fra myndighetene - men vi har også presset grensene for hva disse autonome systemene kan gjøre. Læringen fra prosjektet bidrar med opplysninger til nasjonale og internasjonale diskusjoner rundt sikkerheten generelt og særlig og sikkerheten til tilkoblede og autonome kjøretøy samt fremtidige forskrifter.»

Merknad til redaktøren

Grand Drive-turen ble gjennomført med suksess 28. november 2019. Ombord befant det seg to ingeniører som overvåket bilen til enhver tid. Begge er trenet for testing av autonome kjøretøy og en satt hele tiden bak rattet klar til å overta kontrollen ved behov. Den andre overvåket kontinuerlig alle systemer underveis. Prosjektet ble gjennomført med tillatelse og støtte fra relevante veimyndigheter.

 ###

Oversikt og kontaktinformasjon til prosjekt-partnere

ABOUT NISSAN EUROPE

Nissan has one of the most comprehensive European presences of any overseas manufacturer, employing more than 16,000 staff across locally based design, research & development, manufacturing, logistics and sales & marketing operations. In 2018, Nissan plants in the UK, Spain and Russia produced about 600,000 vehicles including award-winning crossovers, commercial vehicles and the Nissan LEAF, Europe's most selling electric vehicle in 2018. Pursuing a goal of zero emissions and zero fatalities on the road, Nissan is leading the field with its vision of Intelligent Mobility. Designed to guide Nissan's product and technology pipeline, this 360 degree approach to the future of mobility will anchor critical company decisions around how cars are powered, how cars are driven, and how cars integrate into society.

For more information about our products, services and commitment to sustainable mobility, visit nissan-global.com You can also follow us on FacebookInstagramTwitter and LinkedIn and see all our latest videos on YouTube.

ABOUT NISSAN MOTOR CO., LTD.
Nissan is a global full-line vehicle manufacturer that sells more than 60 models under the Nissan, INFINITI and Datsun brands. In fiscal year 2018, the company sold 5.52 million vehicles globally, generating revenue of 11.6 trillion yen. Nissan's global headquarters in Yokohama, Japan, manages operations in six regions: Asia & Oceania; Africa, the Middle East & India; China; Europe; Latin America; and North America. Nissan has partnered with French manufacturer Renault since 1999 and acquired a 34% stake in Mitsubishi Motors in 2016. The Renault-Nissan-Mitsubishi alliance sold 10.76 million vehicles combined in calendar year 2018.

Kayleigh Edwards
Communications, Nissan Technical Centre Europe
Kayleigh.Edwards@ntc-europe.co.uk
+44 1234 755860

 ###

ABOUT HITACHI EUROPE LTD

Hitachi, Ltd. (TSE: 6501), headquartered in Tokyo, Japan, delivers innovations that answer society’s challenges. The company’s consolidated revenues for fiscal 2016 (ended March 31, 2017) totalled 9,162.2 billion yen ($81.8 billion). The Hitachi Group is a global leader in the Social Innovation Business, and it has approximately 304,000 employees worldwide. Through collaborative creation, Hitachi is providing solutions to customers in a broad range of sectors, including Power / Energy, Industry / Distribution / Water, Urban Development, and Finance / Government & Public / Healthcare. For more information on Hitachi, please visit the company’s website at http://www.hitachi.com

Kelly Smith
Hitachi Europe Ltd

Kelly.Smith@Hitachi-eu.com

+44 1628 585379

 ###

ABOUT UNIVERSITY OF LEEDS

The University of Leeds is one of the largest higher education institutions in the UK, with more than 38,000 students from more than 150 different countries, and a member of the Russell Group of research-intensive universities. The University plays a significant role in the Turing, Rosalind Franklin and Royce Institutes. www.leeds.ac.uk

Virtuocity is a centre for city simulation bringing together expertise from the University of Leeds’ major research facilities, including the University of Leeds Driving Simulator and Leeds Institute for Data Analytics.  The centre is hosted by members of the Institute for Transport Studies (ITS), a free-standing academic department of the University of Leeds and part of the Faculty of Environment, with a multidisciplinary team of internationally-recognised researchers working to accelerate the creation of innovative solutions in mobility, focussing particularly on improving the design of future automated vehicles, using a human-centred approach. 

Anna Harrison
University of Leeds  

A.Harrison@leeds.ac.uk

+44 113 34 34196

 ###

ABOUT THE CONNECTED PLACES CATAPULT

The Connected Places Catapult accelerates smarter living and travelling in and between the places of tomorrow. We focus on growing businesses with innovations in mobility services and the built environment that enable new levels of physical, digital and social connectedness. The Connected Places Catapult operates at the intersection between public and private sectors and between local government and transport authorities. We convene the disparate parts of the market to help innovators navigate the complexity of doing business, creating new commercial opportunities and improving productivity, socio-economic and environmental benefits for places. Visit cp.catapult.org.uk for more information

Stephen Lynn
Connected Places Catapult

Stephen.Lynn@cp.catapult.org.uk

+44 7496 437907

 ###


ABOUT AIMSUN

Aimsun is a leading international provider of software and services for traffic planning, simulation and prediction. The company’s integrated Aimsun Next mobility modelling software provides an accurate and cost-effective simulation environment for testing connected and autonomous vehicles; it is the perfect tool for investigating the impacts of different CAV systems, including vehicle management and control strategies, as well as the impact of robustness issues such as information delays, data integrity, and black spots in connectivity and communications. Aimsun has nine offices worldwide and over 5400 users, including government agencies, consultancies and research institutions, with the UK team leading the way in CAV R&D through involvement in InnovateUK projects. Within HumanDrive, Aimsun is working with Highways England to investigate the effect of CAVs on the strategic road network via the implementation of a simple CAV control strategy within a new class of vehicles in an extensive simulated network. The two networks selected for testing represent a motorway (the M1 around Sheffield) and another a more complex A road configuration in the Sunderland area (A19), which contains roundabouts and signalised junctions. The microscopic impact of CAVs on differing groups of road users will be investigated in the peak period, and variables such as following headway and deceleration limits varied in order to see how the percentage and characteristics of the equipped vehicles affect capacity (speed, headway etc) and even emissions Key Performance Indicators (KPIs) of both the CAV, and non-CAV traffic; this provides a basic cost-benefit assessment for stakeholders to judge steps needed in planning for the appearance of CAVs on the road network. The model has been prepared during 2018, with simulations undertaken in 2019. For more information visit www.aimsun.com

Nadia Feddo
Aimsun

nadia.feddo@aimsun.com

+34 933 171 693

 ###

ABOUT ATKINS

Atkins (www.atkinsglobal.com), member of the SNC-Lavalin group, is one of the world’s most respected design, engineering and project management consultancies, employing some 18,300 people across the UK, North America, Middle East, Asia Pacific and Europe. We build long term trusted partnerships to create a world where lives are enriched through the implementation of our ideas. You can view Atkins’ recent projects at http://www.atkinsglobal.com/en-GB For more information about Atkins’s approach to autonomous vehicles and Intelligent Mobility, please visit our website and iM Hub: www.atkinsglobal.com/im Founded in 1911, SNC-Lavalin is a global fully integrated professional services and project management company and a major player in the ownership of infrastructure. From offices around the world, SNC-Lavalin’s employees are proud to build what matters. Our teams provide comprehensive end-to-end project solutions – including capital investment, consulting, design, engineering, construction, sustaining capital and operations and maintenance – to clients in oil and gas, mining and metallurgy, infrastructure and power. On July 3, 2017, SNC-Lavalin acquired Atkins, one of the world’s most respected design, engineering and project management consultancies. www.snclavalin.com

Alicia de Haldevang
Atkins

Alicia.DeHaldevang@atkinsglobal.com

+44 7581 814597

 ###

ABOUT CRANFIELD UNIVERSITY

Cranfield is a specialist postgraduate university that is a global leader for education and transformational research in technology and management. Cranfield has over 60 years’ experience in transport, including the aviation, automotive, motorsport, military and marine sectors. Our Multi-User Environment for Autonomous Vehicle Innovation is a £9 million ‘smart’ roadway test environment for the development of intelligent and autonomous vehicles, the first of its kind in the UK next to an airport and within the controlled setting of a university campus. It includes the associated systems needed to integrate emerging technologies into our day-to-day lives. Cranfield University is working at the forefront of research and teaching in motorsport, automotive engineering and mechatronics. Courses include the Automotive Mechatronics MSc, the Automotive Engineering MSc, and the new Connected and Autonomous Vehicle Engineering (Automotive) MSc. https://www.cranfield.ac.uk/themes/transport-systems/courses

www.cranfield.ac.uk/transportsystems 

@CranfieldUni

Kath Middleditch

Cranfield University

K.A.Middleditch@cranfield.ac.uk  / mediarelations@cranfield.ac.uk

+44 1234 754594

 ###

ABOUT HIGHWAYS ENGLAND

We are the government company charged with modernising, operating, maintaining and improving England’s motorways and major A roads. Our road network totals around 4,300 miles. While this represents only 2% of all roads in England by length, these roads carry a third of all traffic by mileage and two thirds of all heavy goods traffic. England’s major road network forms the economic backbone of the country; is open 24 hours a day, seven days a week; is relied on by communities and businesses across the country. For more information visit  www.highwaysengland.co.uk

Jon Moore
Highways England

jon.moore@highwaysengland.co.uk

+44 7787 152284

 ###

ABOUT SBD AUTOMOTIVE

SBD Automotive is a global consultancy firm specialising in automotive technologies. For over 20 years, our independent research, insight, and consultancy has been helping vehicle manufacturers and their partners to create smarter, more secure, better connected, and increasingly autonomous cars.  Having built a reputation for robust data and expert advice, as well as an ability to attract and retain the industry’s most talented specialists, SBD Automotive recently received the Queen’s Award for Enterprise – a much-coveted award for outstanding achievement by UK companies. If you would like to learn more, please visit www.sbdautomotive.com

Chris Atkinson
SBD Automotive      

ChrisAtkinson@sbdautomotive.com

+44 1908 305107

 ###

ABOUT HORIBA MIRA

HORIBA MIRA is a global provider of pioneering engineering, research and test services to the automotive, defence, aerospace and rail sectors. We work in close collaboration with vehicle manufacturers and suppliers around the world, providing comprehensive support ranging from individual product tests to turnkey multi-vehicle design, development and build programmes. With over 70 years’ experience in developing some of the world’s most iconic vehicles, our engineers utilise the latest test facilities and simulation tools to improve lives by making journeys safer, cleaner and smarter. Our suite of 40 major test facilities, 100km of specialised proving ground and wealth of engineering experience, combined with our expanding international presence, means we are confident that we can achieve our vision – that every journey in the world will be positively influenced by us. For more information visit https://www.horiba-mira.com

Sara Gillespie
Horiba Mira

sara.gillespie@horiba-mira.com

+44 7525 352692

 ###

Publisert av Nissan