Nissan setter sammen et Intelligent Motoring Advisory Board for å fortelle om visjonen for fremtidig mobilitet

 

 

12.5.2016

 

  • Industriens fremste samles for å løse utfordringen med «tilkoblede byer»
  • Bringer sektorene teknologi, transport, energi og infrastruktur nærmere hverandre
  • Bransjesamarbeid for å fremskynde debatten om intelligent mobilitet

  

Nissan har lansert et helt nytt rådgivende organ som skal fokusere på debatten om intelligent mobilitet utover det europeiske bilsamfunnet. Intelligent Motoring Advisory Board ble samlet for første gang på Crystal i London, en bygning som er kjent for å være en av verdens mest bærekraftige. Dette rådgivende organet samler en rekke industriledere fra ulike bransjer som skal løse de grunnleggende problemene med fremtidig mobilitet og «smartere» og mer miljøvennlig levesett.

 

Det rådgivende organet ledes av Gareth Dunsmore, ansvarlig for «Electric Vehicles» for Nissan i Europa, der den kjente kommentatoren innen teknologi og vitenskap, Stephen Pritchard, vil være ordstyrer. Intelligent Motoring Advisory Board består av tolv medlemmer fra hele Europa, og representerer en rekke selskaper og organisasjoner, inkludert European Climate Foundation, Frost & Sullivan og Ecotricity, og vil samles to ganger i året som en del av et pågående samarbeid og aktivitetsprogram.

 

Gareth Dunsmore fra Nissan sa følgende om lanseringen: "Hos Nissan er vi ikke fornøyde med å sitte og se på at våre byer blir stadig mer komplekse, overbefolket og forurenset. Å selge biler er ikke lenger en transaksjon i nåtiden. Biler har stor innvirkning på byene vi bor i og livene vi lever. Med nye teknologier og innovative drivlinjer, kan nye mobilitetsløsninger gjøre livene våre «smartere» og bedre tilkoblet. Vi er stolte av å lansere Nissan Intelligent Motoring Advisory Board, og vi håper andre i bransjen vil følge oss på denne reisen."

 

Det første møtet fant sted den 27. april 2016, og fokuserte på smart bilkjøring og å løse utfordringen med tilkoblede byer. Selv om Nissan hadde ideen til Intelligent Motoring Advisory Board, består organet av en uavhengig gruppe med eksperter. Hovedmålet er å tilby et møtested for eksperter innenfor sine felt for å dele ideer om mobilitetsløsninger som kan endre måten vi lever på. Dette kan være elbiler pr. i dag, men gruppen vil også utforske fremtidige muligheter.

Nissan fortsetter å være markedsledende innen masseproduserte elbiler med sin Nissan LEAF og e-NV200 varebil. Salget av Nissans elbiler har nådd over 220 000 enheter globalt der siste Nissan LEAF med 30 kWh gir kunder lengre rekkevidde og inntil 250 km på én lading. Selskapet jobber også med energiselskaper og strømstyringsselskaper for å utforske neste generasjon batteriteknologi, noe som gir elbileiere tilgang til smartere, renere energistyringssystemer som også kan spare dem for penger.

 

Gareth Dunsmore tilføyde: "Vårt ønske om økt mobilitet er større enn noensinne, og legger stort press på byer og fremtidig infrastruktur.  Hos Nissan oppdaget vi dette for fem år siden da vi lanserte vår helelektriske Nissan LEAF. Nullutslippsbiler er ikke lenger en drøm. Det er en aktuell billøsning for et stort og alvorlig problem. Ettersom vår elbilteknologi utvikles, vil forbrukerne også forvente bedre konnektivitet, bedre rekkevidde og større effektivitet enn tidligere. Vi må holde tritt med denne utviklingen. Og det krever ny tenking. Vi håper at vårt rådgivende organ vil føre oss på rett vei når det gjelder denne utviklingen."

 

 

 

###

 

 


Om Nissan i Europa
 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 17.600 ansatte innenfor lokale operasjoner innen områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 675.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 23 ulike og innovative modeller for salg i Europa under merkevarene Nissan og Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/ 

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

Publisert av Nissan