Nissan utfordrer det tradisjonelle ved å bygge verdens første 7-seter bobslede

  

1.2.2016

  • Nissan vil bidra med design og teknologi fra Nissan X-Trail for å transformere en standard bobslede til en smidig 7-seter  
  • Jomfruturen til verdens første 7-seter bobslede fant sted på den historiske bobbanen i Innsbruck i Østerrike. 
  • Se jomfruturen til bobsleden her: https://youtu.be/-tL2RLeYGEI 

Nissan utfordrer det tradisjonelle med lanseringen av verdens første 7-seters bobslede i Innsbruck i Østerrike.

 

X-Trail Bobsleigh er inspirert av Nissan X-Trail og hadde jomfruturen på den olympiske bobbanen i Igls, kjørt av den britiske olympiske medaljevinneren Sean Olsson.

 

Nissan samarbeidet med bobslede-eksperter for å endre en tradisjonell firerbob til en X-Trail-inspirert 7-seter som nådde en toppfart på 100 km/t med en g-kraft på 4,5 G*. Se videoen her:

 

 

Bobsleden minner om det dristige designet på Nissan X-Trail med særpreget front, frontlykter og 7-seter. Denne bobsleden gir passasjerene 360 graders visning i fugleperspektiv på samme måte som med Around View Monitor i Nissan X-Trail.

 

Akkurat som med bobsleden bidrar det sofistikerte ALL MODE 4x4-i-systemet i X-Trail til at føreren har kontroll under kjøring på is og snø.

 

Darryl Scriven, Design Manager Nissan Design Europe (NDE), samarbeidet med bobsledeprodusenten Diego Menardi og sportseksperten Ian Richardson til å endre bilens design i henhold til olympisk aerodynamikk.

 

Ian Richardson og Diego Menardi har til sammen over 50 års erfaring innen industrien, og har levert olympiske opplevelser og bobsleder til vinnerteam over hele verden.

 

Darryl sa: «Vi ønsket å få muligheten til å oppleve den eventyrlystne karakteren i en crossover gjennom spenning og begeistring i olympisk bob.

 

Nissan Design Europe brukte design og særpreg ved vår X-Trail for å skape X-Trail Bobsleigh, som ble håndlaget av Diego Menardi på hans verksted i Cortina. Utfallet minner om de innovative ideene og teknologiene fra Nissan-merkets banebrytende crossover-modeller.»

 

7-seteren ble utviklet ved hjelp av tegninger og computerassistert design (CAD) Detaljene på bobsledens front ble håndlaget for å etterligne V-motion grillen på X-Trail og for å skape de skulpturerte linjene på panseret. 

 

Dette arbeidet ble supplert av den strukturelle forlengningen av kupeen fra Diego Menardi for å få plass til syv passasjerer.

 

###


Om Nissan i Europa
 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 17.600 ansatte innenfor lokale operasjoner innen områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 675.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 23 ulike og innovative modeller for salg i Europa under merkevarene Nissan og Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/ 

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

 

Publisert av Nissan