• Forhåndslakkerte støtfangere driver merkets servicemarkedstrategi fremover
  • Programmet omfatter nå også den helt nye elbilen Nissan LEAF, crossoveren QASHQAI og MICRA  - totalt 10 modeller
  • Bilens verkstedtid reduseres med inntil 48 timer, noe som er til fordel for både forsikringsselskap, verksted og kunde
  • Innovativ tilnærming sikrer montering og utførelse av høy kvalitet hver gang
  • Nissan-nettverket leverer enestående støtte til forsikringsselskaper gjennom garanti-reparasjoner

 

12.03.2018 Nissans program for lakkerte støtfangere er et svært viktig tilskudd innen innovative reparasjonsløsninger for bil.

 

Nå utvides dette programmet til 10 modeller, inkludert QASHQAI og MICRA. Det siste tilskuddet på stammen er den helt nye «Simply Amazing» Nissan LEAF som ble lagt ut for salg i Europa i februar.

 

Initiativet ble først lansert i 2015 som et alternativ til ulakkerte støtfangere foran og bak. I dag er lakkerte støtfangere tilgjengelig i 41 ulike farger, og er et eksklusivt tilbud for Nissans nyeste modeller.

 

De monteringsklare, lakkerte støtfangerne er et eksempel på Nissans innovative tilnærming til reparasjonsløsninger, noe som driver merkets servicemarkedstrategi fremover. Programmet illustrerer hvordan Nissan-nettverket leverer enestående støtte til forsikringsselskaper gjennom garantireparasjoner.

 

Merkets bilreparasjonsløsninger inkluderer også et program for lakkerte speildeksler samt reparasjon eller utskifting av frontrute.

 

Selv om alle Nissan-modeller er tilgjengelig med avanserte sikkerhetsteknologier for å unngå ulykker, står sammenstøt støtfanger-mot-støtfanger i lav hastighet for omtrent 70%* av alle kollisjoner i Europa, og fører bare til mindre skader.

 

I tillegg til å levere montering og utførelse av høy kvalitet, betyr programmet også at bilens nedetid blir redusert fra omtrent 72 timer til kun 24 timer. Dette sparer verkstedet for mange arbeidstimer og øker kapasiteten, samtidig som kundeopplevelsen forbedres.

 

Programmet gjør at verksteder får raskere tilgang til støtfangere fra varehuslager, nøyaktig fargematch, raskere montering og fabrikkfinish ved alle reparasjoner.

Bærekraft er sentralt i programmet for å hjelpe verkstedene med å oppfylle sine miljøforpliktelser. Støtfangerne er injeksjonsstøpt på Nissans toppmoderne produksjonsanlegg i Sunderland i Storbritannia.

 

Og prosessen bruker fabrikkens fornybare energiressurser samtidig som lakkeringsprosessen reduserer materialforbruket. Støtfangerne sendes fra Sunderland til forhandler i en robust og resirkulerbar kartongemballasje.

 

Jean-Christophe Mercier, Vice President of Aftersales, Nissan Europe, sier: «Å utvide vårt innovative reparasjonsprogram er et nytt eksempel på at Nissan forbedrer sitt servicemarkedtilbud. Dette vil forbedre effektiviteten hos karosseriverkstedene, redusere forsikringskostnadene og gjøre kundeopplevelsen enda bedre.» 

 

Han legger til: «Vi ønsker at alle Nissan-biler på veien vedlikeholdes etter de høyeste estetiske og mekaniske standarder. Programmet for forhåndslakkerte støtfangere bidrar til at vi kan levere denne forpliktelsen. Og samtidig kan karosseriverkstedene reparere biler etter fabrikkstandard.»

 

*Kilde: Tall fra forsikringsbransjen i EU

Publisert av Nissan