31.7.2018 – Nissan tar viktige grep for å nå målet om ekspansive vekstplaner. Som et ledd i dette er det nylig startet produksjon av pickup-modellen Navara i Argentina, grunnet økt global etterspørsel. Med det blir dette det femte landet som produserer selskapets mest populære pickup.

 

Utvidelsen av Nissans globale produksjon på Santa Isabel-anlegget i Cordoba, er en viktig milepæl for selskapet. Nissan har kunngjort en halvårsplan for å øke salget av lette nyttekjøretøy (LCV) med 40% globalt innen 2022.

 

Navara er kjent under navnet Nissan Frontieri Sør-Amerika, og er tilgjengelig på 38 markeder i regionen. Takket være pickupens popularitet verden over, produseres modellen på anlegg i Spania, Kina, Mexico, Thailand og nå altså også i Argentina.

 

Følg med på neste kapittel i Nissan Navaras suksesshistorie senere i år.

 

«Med over 15 millioner Nissan pickup-eiere i 180 land, er disse modellene et voksende og viktig segment for Nissan globalt,» sier Ashwani Gupta, Senior Vice President i Nissan LCV business.

 

«Dette er fantastiske nyheter både for regionen, Nissan og Alliansen. Vi har allerede en sterk tilstedeværelse i Latin-Amerika, og denne produksjonslinjen vil sikre levering av våre pickuper på linje med den stadig økende etterspørselen.»

 

Nissans lette nyttekjøretøy er blitt en favoritt hos kundene på grunn av bilenes kjøreegenskaper og kjørekomfort både på og utenfor allfarvei. Selskapets kontinuerlige fokus på Nissan Intelligent Mobility-visjonen, gjør Navara mer sofistikert og modellen kan i tillegg leveres med avanserte teknologier.

 

Med over 80 års erfaring innen design, utvikling og produksjon av lette nyttekjøretøy, har Nissan opparbeidet seg et godt omdømme synonymt med god holdbarhet og suverene kjøreegenskaper. 1 av 6 Nissan-biler som selges globalt per i dag er et lett nyttekjøretøy.

 

En viktig komponent i Nissans ambisiøse regionalstrategi er å være blant de tre mest solgte bilmerkene i Latin-Amerika. Investeringen på 600 millioner dollar i produksjonsanlegget i Cordoba forventes å generere opptil 3000 nye jobber med en årlig produksjonskapasitet på 70 000 biler for alliansen Renault/Nissan.

 

Renaults industrikompleks i Cordoba vil produsere ett tonns pickuper for Allianse-partnerne Renault og Nissan, samt Mercedes-Benz, som en del av et løpende samarbeid med Daimler. Disse tre pickupene vil dele strukturkomponenter, samtidig som de opprettholder egen merke-identitet og sine særpregede egenskaper og funksjoner.

 

Publisert av Nissan