Nissan Motor Co., Ltd. lanserte i dag planer om å produsere flere elbiler, utvide og utvikle autonome kjøresystemer samt fremskynde flere tilkoblingsmuligheter i bil som en del av den nye målsetningen Nissan M.O.V.E. to 2022.

 

Nissan har som mål å selge 1 million elektrifiserte biler – enten elbiler eller biler med e-POWER-drivlinjer – årlig innen regnskapsåret 2022.

 

Som en del av Nissan M.O.V.E. to 2022, har selskapet også satt seg mål om å:

 

  • Utvikle åtte nye elbiler som bygger på suksessen av den nye Nissan LEAF
  • Lansere en elbiloffensiv i Kina under ulike merker
  • Lansere en elektrisk Kei-Car (mikrobil) i Japan
  • Tilby en global, crossoverbasert elbil inspirert av Nissan IMx Concept
  • Elektrifisere nye INFINITI-modeller fra regnskapsåret 2021
  • Utstyre 20 modeller på 20 markeder med autonom kjøreteknologi
  • Oppnå 100 % konnektivitet for alle nye biler fra Nissan, Infiniti og Datsun som selges på viktige markeder innen 2022

 

Philippe Klein, Nissan Chief Planning Officer, uttaler: «Vår produkt- og teknologistrategi er dedikert posisjonering av Nissan som den ledende bilprodusenten innen den automotive, teknologiske og forretningsbaserte revolusjonen. Vår innsats fokuserer på å levere Nissan Intelligent Mobility, dvs. de tre kjerneelementene innen elektrifisering, autonom kjøring, konnektivitet og nye mobilitetstjenester.»

 

Under en pressebriefing sammen med Senior Vice Presidents Takao Asami og Ogi Redzic, som ledet de respektive prosjektene om autonom kjøring og konnektivitet (tilkoblingsmuligheter) i Alliansen, bekreftet Klein at planen har som mål å øke den årlige omsetningen med 30% til 15,5 milliarder yen innen utgangen av regnskapsåret 2022. Selskapet har også et mål om 8% resultatgrad i kjernevirksomheten og fri kontantstrøm på 2,5 milliarder yen.

Klein lovet å bruke plattformen og drivlinjene til Renault-Nissan-Mitsubishi for å nå selskapets mål.

 

Elektrifisering

 

Som en del av selskapets elektrifiserte strategi, sier Klein at Nissan vil lansere en produktoffensiv i Kina med blant annet den nye elbilen i C-segmentet i år, utviklet fra Nissan LEAF-teknologi. Produktoffensiven vil også inkludere en rimelig elbil i Kina via Alliansens fellesprosjekt eGT New Energy Automotive. Denne nye og rimelige elbilen vil utvikles i fellesskap av Alliansen og Dongfeng på en SUV-plattform i A-segmentet.

 

Det er også planer om å produsere to elbiler for Venucia-merket.

 

Nissan vil fortsette utviklingen av sin e-POWER-teknologi som allerede finnes på Nissan NOTE og Nissan SERENA i Japan. Over 129 000 Note e-POWER-modeller ble solgt i Japan det første året, og over to tredjedeler av NOTE-kundene valgte e-POWER-modeller i stedet for grunnmodellen.

 

Nissan forventer at elektrifiserte biler, inkludert elbiler og e-POWER-modeller, vil utgjøre 40% av selskapets salg i Japan og Europa innen 2022, og 50% innen 2025. I USA er forventningene ca. 20–30% innen 2025 og i Kina 35–40%.

 

INFINITI vil fremskynde den elektrifiserende trenden med nye modeller, enten som rene elbiler eller med e-POWER-teknologi, fra regnskapsåret 2021. Innen 2025 forventer INFINITI at elektrifiserte biler står for 50% av det globale salget.

 

Autonom kjøring

 

Som en del av strategien for autonome kjøresystemer, har Nissan kunngjort planer for å ta i bruk ProPILOT-teknologi i 20 modeller på 20 markeder innen 2022. Selskapet forventer å selge 1 million biler utstyrt med ProPILOT-teknologi hvert år innen 2022.

 

Samtidig vil ProPILOT utvikles videre for blant annet autonom kjøring på flerfelts motorvei. Oppgraderingene vil lanseres i Japan som et pilotprosjekt innen ett år.

 

Asami sier: «Basert på Nissans historie innen revolusjonerende sikkerhetsteknologier, fortsetter vi å utvikle helautonom teknologi der føreren både slipper å styre bilen og følge med på kjøringen. Allerede i dag har vi flere biler på veien med delvis autonom teknologi enn noen andre bilprodusenter, og vi fortsetter å høste viktige og nyttige erfaringer for å kunne optimalisere disse teknologiene for våre kunder.» 

 

Konnektivitet og mobilitetstjenester

 

Redzic kunngjorde en målsetning om å tilby konnektivitet for alle biler fra Nissan, INFINITI og Datsun som selges på viktige markeder via lanseringen av Alliance Connected Cloud.

 

«Alliance Connected Cloud lar alle selskaper i Alliansen integrere datastyring i fremtidige, nåværende og fremtidige tilkoblede biler, både nye biler og de som allerede kjører på veien,» sier Redzic. «Dette vil støtte infotainmenttjenester og være en enkel kommunikasjonsmekanisme for trådløse oppdateringer i alle biler.»

 

Alliance Connected Cloud skaper et fundament både for tilkoblede tjenester og mobilitetstjenester for Nissan, inkludert drosjetjenester med førerløse biler.  Nissan testet ut drosjetjenesten i sin første førerløse bil kalt «Easy Ride» med samarbeidspartneren DeNA tidligere denne måneden. Nissan har som mål å levere kommersielle tjenester direkte til kunder i begynnelsen av 2020-tallet.

 

 # # #

 

Om Nissan Motor Co., Ltd.

 

Nissan er en global fullsortiments bilprodusent som selger flere enn 60 modeller under merkenavnene Nissan, INFINITI og Datsun. I fiskalåret 2017 solgte konsernet 5,77 millioner biler på verdensbasis, noe som genererte inntekter på 11,9 billioner yen.  1. april 2017 startet selskapet fatt på Nissan M.O.V.E. - fram mot 2022, en plan over seks år med mål om 30% årlig inntektsøkning til 16.5 billiarder yen innen utgangen av fiskalår 2022. Dette sammen med en fri kontantstrøm på 2500 milliarder yen. Som en del av Nissan M.O.V.E. mot 2022, planlegger Nissan å utvide sitt lederskap innenfor elbiler. Dette skal tydelig symboliseres gjennom verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF. Hovedkontoret til Nissan ligger i Yokohama i Japan og konsernet opererer i totalt seks regioner: Asia og Oseania, Afrika, Midtøsten og India, Kina, Europa samt Latin-Amerika og Nord-Amerika. Nissan har globalt en arbeidsstokk på 247 500 ansatte og har vært i en alliance med den franske bilprodusenten Renault siden 1999. I 2016 kjøpte Nissan en 34% andel av Mitsubishi Motors, som samtidig ble det tredje medlem av alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største samarbeidsgruppe innen bil, med mer enn 10,6 millioner biler solgt i 2017.

 

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

 

###

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.
 

Nissan Nordic Europe Ltd. Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no

Følg oss på: Facebook.com/NissanNorgeTwitter.com/NissanNorge

Publisert av Nissan