25.10.2017

Nissan IMx, en helelektrisk og autonom crossover-konseptbil med en rekkevidde på over 600 km ble i dag avduket under bilutstillingen i Tokyo.

Denne innovative konseptbilen gir et glimt av fremtidens Nissan Intelligent Mobility, Nissans tilnærming til hvordan biler drives, kjøres og integreres i samfunnet. Bilen er utviklet for å styrke koblingen mellom bil og fører som en nær, pålitelig partner og for å skape en tryggere, mer praktisk og underholdende kjøreopplevelse.

Med enestående kjøreopplevelser og muligheten til å kontrollere bilens kjøremodus, har Nissan IMx som mål å endre førernes hverdagsliv.

«IMx crossover-konseptbilen med nullutslipp er fremtidens Nissan Intelligent Mobility,» sier Daniele Schillaci, Executive Vice President for global marketing and sales, zero-emission vehicles and the battery business. «Via Nissan Intelligent Mobility er Nissan forpliktet til å endre måten mennesker og biler kommuniserer på samt hvordan biler interagerer med samfunnet i nær fremtid.»

Gjør kjøreturen mer underholdende: Nissan Intelligent Driving

Kjernen av IMx-teknologiene er en fremtidig autonom versjon av teknologien ProPILOT.  I ProPILOT-kjøremodus vil rattet felles inn i dashbordet og hvilestillingen for alle setene justeres slik at føreren får bedre plass og passasjerene kan slappe av og nyte kjøreturen. I manuell modus vil rattet felles ut og setene justeres til opprinnelig posisjon slik at føreren kan kjøre bilen på vanlig måte.

Praktiske funksjoner og kjøreglede med elbil: Nissan Intelligent Power

Nissan IMx konseptbilen med nullutslipp bruker Nissans nye elbilplattform som er utformet for optimal effektivitet. Dette har gitt bilen et helt flatt gulv slik at kupeen blir romsligere og bedre kjøredynamikk. Med lavere tyngdepunkt leverer chassiset optimale kjøreegenskaper som vil redefinere crossover-segmentet.

Den kraftige og stillegående drivlinjen er også optimalisert. IMx er utstyrt med kraftige elmotorer foran og bak og firehjulsdrift. Motorene produserer en motoreffekt på 320 kW med hele 700 Nm dreiemoment fra et batteri med høy kapasitet som ble oppgradert og utviklet på nytt for økt energitetthet.  Dette nye batteriet støtter en rekkevidde på over 600 km på én enkelt lading slik at alle ombord kan slappe av uten rekkeviddeangst.

Blir en del av den nasjonale infrastrukturen: Nissan Intelligent Integration

Nissan IMx kan også bidra til den nasjonale infrastrukturen på en helt ny måte. Etter kjøring kan for eksempel IMx parkere selv på et sted der den kan kobles til det lokale strømnettet og fungere som et virtuelt kraftanlegg ved å returnere elektrisitet til strømnettet – en forlengelse av funksjonene bil-til-hjem og bil-til-bygning. Når eieren returnerer kan IMx hente ham/henne på terminalen og kjøre hjem. Hele prosessen utføres på en effektiv måte takket være økt batterikapasitet og konnektivitetsteknologier for biler, inkludert sømløs autonom mobilitet.

Nytt elbildesign for autonomi

Hittil er alle bilene utviklet med betydelige forskjeller mellom eksteriør og interiør. Eksteriørdesignet skaper en følelse av trygghet fra utsiden mens interiørdesignet gir førerne et komfortabelt miljø der de kan konsentrere seg om kjøringen.

Denne formålsbaserte forskjellen vil sannsynligvis endres på autonome biler. Nissan-designerne har forsøkt å redefinere interiøret på IMx for å skape en følelse av både åpenhet og privatliv. For å oppnå dette har de utviklet en kupé som i større grad kobler sammen interiør og eksteriør.

De ønsket også å bruke de viktigste egenskapene fra elbiler som stillegående og smidig kjøring kombinert med en følelse av en lett, kraftig og dynamisk bil.  De ble inspirert fra de japanske konseptene ma, en følelse av rom og tid og wa (harmoni), som uttrykker sameksistensen av to tilsynelatende motstridende konsepter: stillhet og bevegelse.

Eksteriørdesign: viser elbilens unike egenskaper

IMx er en sportslig elbil med elegante linjer og integrerte signaturdetaljer fra Nissan. De særpregede linjene går fra fra den anerkjente V-motion-grillen, over panseret og taket til bilens bakende. De brede forskjermene starter fra frontgrillen og fortsetter sømløst ut mot sidene.

Detaljene i Vermillion står i sterk kontrast til karosserifargen Pearl White, og er inspirert av uramasari som beskriver skjønnheten og elegansen i de tradisjonelle japanske kimonoene.

Interiørdesign: romslig, avslappende og minimalistisk

IMx-konseptbilens interiør er inspirert av det grunnleggende åpne konseptet i et tradisjonelt japansk hus.

Bilens store OLED instrumentpanel viser utendørsmiljøet i bakgrunnen. Et separat, trefibermønstret display er plassert under instrumentpanelet og ut mot dørene for å gi passasjerene en subtil følelse av utendørsomgivelsene på samme måte som shoji, et tradisjonelt japansk skjermbrett.

Det diagonale katanagare-mønsteret på setene er inngravert med laserskjærer. Hodestøtten med kumiki-mønster – et japansk trepuslespill – er laget av silikonmateriale og rammen er produsert av en 3D-printer.

Kunstig intelligens lar føreren kontrollere instrumentpanelet med øynene og håndbevegelser. Dette intuitive grensesnittet betyr færre fysiske betjeningsknapper og brytere, og gjør kupeen i IMx enda mer effektiv og komfortabel.

 

Publisert av Nissan