Mer enn 60 % av oss blir stresset av pakking og forberedelser for å kjøre hjem til jul. Faktisk innrømmer hele 23 % av sjåførene at de gjerne vil avbryte julen helt, ifølge en europeisk undersøkelse.

Stengte fjelloverganger, forsinkelser, endeløse køer og dårlig vær er noen av det som kan gi en hver frykt for hvordan turen hjem til jul skal gå for seg. Men for sjåføren starter julestresset allerede med opplevelsen av å ha for lite bagasjerom i det bilen skal gjøres klar for juleturen.

Nissan har derfor utviklet gode råd i samarbeid med reise- og pakkeeksperten Kate Simon, medforfatter av den anerkjente boken «How To Pack for Any Trip», utgitt av Lonley Planet. I likhet med at de fleste familiers juletradisjoner har endret seg, har Nissan Qashqai blitt utviklet for å imøtekomme disse behovene og bistå til å få mest ut av plassen. Qashqai inkluderer innovative funksjoner som Divide-N-Hide Cargo System, som gjør det mulig å justere hyller og skillevegger for å skape mer plass. Det fleksible bagasjerommet kan øke volumet fra 430 liter til 1598 liter straks baksetene er lagt ned.

Julen viser seg å være en av de travleste tidene i løpet av året for de 268 millioner personbilene som finnes i Europa*, og forskning viser at 60 % forbinder pakking av bilen til den store turen for å besøke slektninger forårsaker stress. For 40 % av europeere som reiser for å besøke 10 personer eller mer i juleferien, forårsaker alle kofferter, mat og gaver som trenger å passe inn i bilen, angst for de fleste - i en slik grad at 23 % av sjåførene sier at de foretrekker avbryte julen helt i stedet for å pakke bilen.

Pakkeeksperten Kate Simon kommer her med den ultimate pakkeguiden for bilturer. Guiden beskriver tydelig prosessen fra planlegging av reisen hjemme til tidsbesparende råd som gjør turen mindre stressende. Guiden kan også være til hjelp for dem som pakker de mest oppsiktsvekkende gjenstander, sånn som akvarium, strykebrett, gummibåter og til og med et piano for juleturen. I Qashqai kan bagasjeromsgulvet flyttes eller tas helt ut. Dermed er det langt enklere å få plass til alt som skal med til jul.

"Juleforberedelsene kan være stressende, mens det burde være en morsom aktivitet for alle å bli involvert i, så jeg var begeistret over å samarbeide med Nissan og vise fram hvordan en av Europas mest populære familiebiler kan bidra til å lindre stresset denne julen," sier Kate Simon.

Trinnvis pakketips:

• Fullfør prøvekjøringer med å pakke bilen (40 % av europeerne innrømmer at de vil teste prøvekjøring for å forsøke å redusere stress på juleturen).

• Gjør deg kjent med bagasjerommet på bilen og hvor stort det er for å unngå å blokkere sikten bakover gjennom bakspeilet.

• Maksimer plassen i bagasjen ved å rulle alle klærne sammen og benytt alle hulrom som sko til å fylle opp med sokker og toalettsaker

• Skal dere innom flere steder i julen, så vurder å pakke separat til hver destinasjon.

• Gjennomsøk bilen på leit etter skjult ledig plass.

• Pakk alltid i prioritert rekkefølge.

"Samarbeidet med Kate Simon viser hvordan å utnytte plassen i Qashqai for feriebilturen. Vi har fremhevet noen viktige designfunksjoner for modellen, og Kate har lagt til noen kreative tips for å hjelpe familier ikke bare med å pakke smartere, men også for å unngå stress i julen, ”sier Jean-Philippe Roux, Chief Marketing Manager i Nissan Europe.

 

* Ifølge European Automobile Manufacturers Association

 

** Forskning utført av Explain the Market på vegne av Nissan for å gjennomføre en studie på mer enn 5,000 førere gjennom Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

 

 

###

 

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan er en global fullsortiments bilprodusent som selger flere enn 60 modeller under merkenavnene Nissan, INFINITI og Datsun. I fiskalåret 2017 solgte konsernet 5,77 millioner biler på verdensbasis, noe som genererte inntekter på 11,9 billioner yen.  1. april 2017 startet selskapet fatt på Nissan M.O.V.E. - fram mot 2022, en plan over seks år med mål om 30% årlig inntektsøkning til 16.5 billiarder yen innen utgangen av fiskalår 2022. Dette sammen med en fri kontantstrøm på 2500 milliarder yen. Som en del av Nissan M.O.V.E. mot 2022, planlegger Nissan å utvide sitt lederskap innenfor elbiler. Dette skal tydelig symboliseres gjennom verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF. Hovedkontoret til Nissan ligger i Yokohama i Japan og konsernet opererer i totalt seks regioner: Asia og Oseania, Afrika, Midtøsten og India, Kina, Europa samt Latin-Amerika og Nord-Amerika. Nissan har globalt en arbeidsstokk på 247 500 ansatte og har vært i en alliance med den franske bilprodusenten Renault siden 1999. I 2016 kjøpte Nissan en 34% andel av Mitsubishi Motors, som samtidig ble det tredje medlem av alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største samarbeidsgruppe innen bil, med mer enn 10,6 millioner biler solgt i 2017.

Om Nissan i Europa

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa for å være blant de ikke-europeiske bilprodusenter. Mer enn 16 000 ansatte jobber for Nissan innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg- og markedsføring. Siste regnskapsår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland ca. 600 000 biler, inkludert prisvinnende crossovere, SUV-er, varebiler og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. I jakten på målet om null utslipp og null drepte i trafikken, leder Nissan an med visjonen Nissan Intelligent Mobility. Den er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

# # #

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan