Ekspedisjonen skal kjøre 27 000 km, og Nissans pol til pol ekspedisjon er godt i gang med andre etappe gjennom det amerikanske kontinent. På veien har de også møtt Formel E teamet i Portland. , Oregon. Den spesialbygde Nissan Ariya med 39`hjul og egen kaffemaskin ruller videre på vei mot Sydpolen.

Hvalstad – Etter å ha brukt flere måneder på å navigere i det enorme terrenget i Arktis, startet etappe 2 av Chris & Julie Ramseys pol-til-pol ekspedisjon i den travle kystbyen Vancouver, Canada. Parets kanadiske eventyr startet med 2000 km kjøring sørover fra Hay River til Vancouver hvor de opplevde kunne glede seg over varmere vær, rettere veier og enklere kjøreforhold. Etter å ha brukt flere måneder på å navigere i det enorme og øde Arktis, var Chris & Julie Ramsey begeistret over å bli møtt av Nissan Canada-teamet som hadde arrangert et offentlig pol-til-polpol arrangement. Dette var deres første sjanse til å dele historiene sine med andre elbil-entusiaster og vise frem «Expedition Ariya» for publikum. Under stoppet i Vancouver monterte de et THULE-taktelt - inkludert en tykk, komfortabel madrass – som ville sørge for at de fikk en enkel, god mobil overnattingsløsning på vein videre gjennom USA.

Møtte Formel E teamet i Portland, Oregon

I slutten av juni var Chris og Julie klare for en spennende helg med Formel E-racing på Portland International Raceway. – Å være vitne til hele spekteret av hva disse Formel E bilene har av kraft er fasinernede, uttalte Chris Ramsey i en kommentar.

Chris og Julie Ramsey fikk henge med Nissans eget Formel E-team som viste dem hvordan de sørger for å bruke erfaringer og teknologi mellom racerbanen og de vanlige Nissan modellene som ruller på norske veier -  før de heiet på Nissan-føreren Sacha Fenestraz fra sidelinjen.

Etter å ha opplevd den elektriske spenningen ved Formel E-racing i det virkelige liv, fortsatte pol-til-pol teamet tilbake på veien, om enn i et litt lavere tempo enn Sacha Fenestraz, fører for Nissans Formel E-team.

Etappe 3 Mexico og videre

Chris og Julie fortsetter reisen sydover videre gjennom Mexico, Melom-Amerika og deretter det Sør-Amerikanske kontinent på vei mot Sydpolen!

Følg reisen på https://poletopoleev.com/our-journal/
eller sjekk ut denne linken på YouTube:
https://youtu.be/xbkZfAdNrHU

# # #

Om Nissan AMIEO (Afrika, Midt-Østen, India, Europe & Oceania)
Nissan sikter på å bli et bærekraftig selskap, med et driv mot en renere, tryggere og mer inklusiv verden.
Bærekraft er kjernen til Nissan's langtidsvisjon; Ambition 2030. Som et svar på de kritiske miljø-, samfunns- og kundebehov, tar vår strategi ut på å levere elektrifiserte modeller og teknologisk innovasjon i nøkkelmarkeder globalt, og styrke mobilitet og mer. Ambition 2030 støtter Nissan's mål, som er å bli karbon nøytral på tvers av livssyklusene til produktene og operasjonene innen 2050. Nissan AMIEO regionen, med EV36Zero i kjernen, er klargjort for å akselerere skiftet til en elektrifisert fremtid.
For mer informasjon om Nissan's produkter, ytelser and forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn og se alle våre seneste videoer på YouTube.

Kontakt

Stian Thrane
Kommunikasjonssjef, Nissan Nordic Europe – Norge
E-post: sthrane@nissan-europe.com

Marina Maneas Bakkum
Kommunikasjonsdirektør, Nissan Nordic Europe (Norden & Baltikum)
E-post: mmaneasbakkum@nissan-europe.com  

Publisert av Nissan