YOKOHAMA, Japan – I dag kunngjorde Nissan utviklingen av en ny førerassistanse-teknologi som tar i bruk svært nøyaktig sanntidsinformasjon om alt som foregår rundt kjøretøyet til enhver tid for å best mulig kunne kunngå kollisjoner. På et Nissan-testsenter ble det demonstrert hvordan denne teknologien opererer for å manøvrere og unngå sammenstøt.

ProPILOT Concept Zero testbil

Nissans «ground truth perception»-teknologi fusjonerer informasjon fra neste generasjons høyytelses LIDAR, radar og kameraer. Teknologien oppdager formen og avstanden til objekter, samt strukturen til området rundt kjøretøyet, i sanntid med høy grad av nøyaktighet. Ved å bruke denne informasjonen analyserer kjøretøyet øyeblikkelig den nåværende situasjonen, bedømmer og utfører automatisk nødvendige tiltak for å unngå kollisjon eller sammenstøt. Denne teknologien kan også oppdage køtrafikk og veihindringer langt foran bilen samt utføre filskifte hvis det er behov for det. Men viktigere er det at teknologien også kan bidra med økt støtte til sjåfører i områder der detaljert kartinformasjon ikke er tilgjengelig.

Takao Asami, senior visepresident og leder for global forskning og utvikling i Nissan, sier: "Nissan har vært den første til å introdusere en rekke avanserte førerassistanseteknologier. Når vi ser på fremtiden for autonom kjøring, tror vi at det er av største betydning for eiere skal føle seg svært trygge på sikkerheten til bilen deres. Vi er sikre på at vår teknologi for sannhetsoppfatning, som er under utvikling, vil gi økt grad av trykkhet for førerne i tillegg til å redusere trafikkulykker og autonom kjøring i fremtiden.»

Nissan har inngått samarbeid med fremtredende teknologiselskaper for å forske på og utvikle denne teknologien og dele kunnskap. Neste generasjons LIDAR, et avgjørende element, integreres i Nissans system i samarbeid med Luminar1, ved å bruke verdensledende teknologier. Innenfor avansert kollisjonskontroll er det avgjørende å utvikle svært nøyaktig verifiseringsteknologi i et digitalt miljø. For dette formål slår Nissan seg sammen med Applied Intuition2, som har toppmoderne simuleringsteknologi.

Som følge av den nye forretningsplanen, Nissan Ambition 2030, jobber Nissan med å utvikle ny teknologi for kjøretøykontroll, som tar sikte på å redusere ulykker betraktelig ved å bruke neste generasjons LIDAR-teknologi. Nissan mener at i den kommende epoken med autonom kjøring, vil førerassistanseteknologi som kan unngå svært komplekse ulykker være avgjørende. Nissan har som mål å fullføre utviklingen av sin denne nye persepsjonsteknologien innen midten av 2020-tallet. Den vil først være tilgjengelig på utvalgte nye modeller, og på praktisk talt alle nye modeller innen regnskapsåret 2030.

1 Et globalt selskap innen bilteknologi. I løpet av det siste tiåret har Luminar bygget en avansert maskinvare- og programvareplattform for å gjøre det mulig for sine mer enn 50 industripartnere, inkludert flertallet av globale OEM-er for bilindustrien. Mer informasjon om Luminar er tilgjengelig her.
2 Applied Intuition utstyrer ingeniør- og produktutviklingsteam med programvare som gjør det raskere, tryggere og enklere å bringe autonomi til markedet. Produktserien – fokusert på simulering, validering og stasjonsloggadministrasjon – leverer sofistikert infrastruktur bygget for skala. Mer informasjon er tilgjengelig her.


 

 


# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa blant ikke-europeiske bilprodusenter og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Siste regnskapsår produserte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd.
er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. nissan.no/

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og forpliktelser til fornybar mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn samt se alle våre siste videoer på YouTube.

Mer informasjon:
Knut Arne Marcussen, Communications Manager
Tel +4792041422
KAMarcussen@nissan-europe.com

Publisert av Nissan