07.02.2018 – Nå er ventetiden endelig over. Onsdag 7. februar var tiden kommet for overlevering av de første utgavene av nye Nissan LEAF på norsk jord. Hos Nissan-forhandleren Birger N. Haug Buskerud i Lier, hadde de fem første lykkelige eierne av den nye Norges-elbilen møtt opp spente og forventningsfulle over endelig å kunne få nøklene til sin nye LEAF. Noen av dem hadde bestilt bilen allerede da forhåndssalget åpnet 6. september 2017.

 

-      Etterspørselen av den nye Nissan LEAF har vært over all forventning. Dette er en festdag for Nissan, og vi er i ekstase   over å endelig kunne fortelle at mer enn 6500 nordmenn har lagt inn forhåndsbestilling av den nye bilen. Dette gjør den til Norges desidert mest forhåndsbestilte elbil noensinne. Det er viktig å understreke at dette er reelle kundekontrakter og rundt 10 prosent av dem har bestilt bilen gjennom våre salgsløsninger på nett. Dette er alle kunder som hverken har sett, tatt på eller fått prøvekjøre bilen før de har valgt å kjøpe, sier en svært entusiastisk Anders Mamen-Lund, landssjef for Nissan Nordic i Norge.

 

Dag Viggo Bendiksen, Jorunn Clemetsen Moen, Filip Natvig og Mariann Kvalø. Paul Esbern Snare er den femte eieren, men var dessverre forhindret fra å være tilstede ved overleveringen. Landssjef Anders Mamen fra Nissan Nordic sto for overrekkelsen av blomster og boblevann til de lykkelige eierne. Utleveringene starter nå for fullt utover hele landet, men det stopper ikke der.

 

-      Vi er utrolig stolte og takknemlige over å få så mange nye LEAF-kunder. Heldigvis ser vi at interessen ikke avtar nå som bilen endelig er på plass i Norge. For nå kan alle interesserte få anledning til å prøvekjøre den nye bilen hos sin lokale Nissan-forhandler, og selv vurdere om dette er deres nye bil, sier Mamen-Lund.

 

Førstegenerasjon av Nissan LEAF er ikke bare verdens mest solgte elbil. Den er også Norges mest solgte elbil, og det ruller totalt mer enn 35.000 Nissan LEAF på norske veier. Mye av grunnen til suksessen er at bilen traff nordmenn rett i hjertet da den kom høsten 2011. Første masseproduserte elbil som også tilbød god plass, høy grad av sikkerhet for familien og god kvalitet, har ført til at LEAF-eiere er Nissans mest fornøyde kunder.   

 

Nissan har investert milliarder av kroner i nye Nissan LEAF, som imponerer med avansert teknologi som førerassistanse-systemet ProPILOT og e-Pedal – løsningen for regenerering av energi som igjen forbedrer rekkevidden. I tillegg er den nye bilen blitt større og romsligere, mer komfortabel, bedre å kjøre og selvsagt byr den på betydelig bedre rekkevidde. Faktisk hele 378 km*. Til tross for dette er prisen knapt økt fra forgjengeren, og du får nye Nissan LEAF fra 236.000 kroner eks. frakt- og leveringskostnader.

 

*Ifølge NEDC-normen. Ifølge den nye WLTP-normen, er rekkevidden 270 km ved blandet kjøring og 410 km ved bykjøring.

Publisert av Nissan