Presseinformasjon 10. desember 2009                            

NY NISSAN QASHQAI FOR 2010

 

·               Nytt design i fronten

·               Diodelykter bak

·               To nye farger

·               Flere nyttige funksjoner

·               Ny Pure Drive-versjon med 129g CO2-utslipp

 

For å styrke sin posisjon som det klasseledende og banebrytende alternativet til tradisjonelle C- og D-segmentbiler i Europa, vil Nissans mellomklasse crossover, Qashqai, gjennomgå en omfattende oppdatering i løpet av våren 2010. Salgsstart i Norge blir i mars 2010.

 

Etter lanseringen i Europa i mars 2007 har salget av Qashqai overgått alle forventninger. Et tydelig bevis på dette er overleveringen av bil nr 500.000, som finner sted senere denne måneden. Endringene bygger videre på, og vil forsterke, Qashqais stilling som en stilig crossover som kombinerer dynamiske kjøreegenskaper fra en sporty personbil og et robust ytre fra en kompakt SUV. Den skal videreføre Qashqais enorme popularitet på det europeiske markedet, hvor over 80 % av eierne er førstegangs Nissan-eiere.

 

I Norge hadde Qashqai i 2008 oppnådd en markedsandel på 8,5 % i klassen av C-segmentbiler, og per oktober 2009 var denne økt til 8,9 %.

 

“Da Qashqai ble lansert i Europa i 2007, håpet vi at kundene ville se på bilen som et kjærkomment alternativ til en tradisjonell personbil eller en kompakt SUV. For å ta unna for etterspørselen måtte vi øke produksjonskapasiteten, og etter to og et halvt år har etterspørselen fortsatt ikke avtatt. Qashqai har vært nøkkelkomponenten i Nissans posisjonering som en innovatør i det europeiske markedet. Oppdateringen av Qashqai vil gjøre den enda mer attraktiv, og fortsette å bringe nye førstegangskunder til Nissan,” sa Simon Thomas, Nissans European Senior Vice President for Sales and Marketing.

 

NY FRESH FRONT

Den mest iøynefallende endringen ved Qashqai er den nye fronten som har gjennomgått en total forvandling. Panseret er helt nytt, og de nye hjulbuene, skjermene, grillen og frontlyktene vil tilsammen gi Qashqai et løft og et mer sofistikert inntrykk av kvalitet enn dagens modell. Den nye fronten er lik på Qashqai+2.

 

Bak forblir lyktene uforandret, men de får i tillegg en aerodynamisk egenskap som reduserer luftmotstanden. Det kommer et mer transparent design, der den øvre delen med ryggelys og blinklys blir helt gjennomsiktig, mens den nedre delen med bremselys og baklys blir rød. 12 LED lysdioder benyttes i bremselys/baklys for maksimal synlighet.

 

TO NYE LAKKFARGER

Det kommer to nye lakkfarger: Magnetic Red og Titanium Grey. Begge fargene forsterker inntrykket av en enda mer sofistikert stil. I tillegg kommer aluminiumsfelger i to nye design. Begge med fem eiker – en 16” og en 17” – noe som understøtter Qashqais nye uttrykk.

 

I tillegg til endringene i fronten, har Qashqai gjennomgått en rekke andre modifikasjoner. Endringene har gitt forbedret aerodynamisk effekt, der koeffisienten for luftmotstand er redusert fra 0,34 til 0,33.

 

Den nye Qashqai innehar egenskaper og et nytt design hvor hovedhensikten er å gi bedre oversikt og rene linjer. En ny kjørecomputer er plassert mellom to av instrumentene. På en oversiktelig måte viser LCD-skjermen blant annet faktisk og gjennomsnittlig drivstofforbruk, kilometerteller, cruise-kontroll og innstillinger for hastighetsvarsleren.

 

NYTT SKINNINTERIØR

Det kommer et nytt, lysegrått skinninteriør som blir å finne sammen med dørtrekk og dashbord i svart, hvor den nedre delen av interiøret også blir i grått for å gi en varm interiørfølelse. I tillegg introduseres også lys i fotbrønnen, noe som gir en hyggelig og innbydende belysning når du stiger inn i bilen.

 

Av praktiske oppbevaringsrom kan nevnes den nye hendige boksen nederst på midtkonsollen som passer perfekt for oppbevaring av mobiltelefon eller en portabel lydenhet. På 2WD-modellene (som ikke har ALL MODE-bryter) er det lagt inn et nytt oppbevaringsrom mellom setene like bak girspaken for brukte parkeringsbilletter, nøkler eller andre småting.

 

ET HAKK MER RAFFINERT

Livet ombord er blitt enda mer komfortabelt for passasjerene, takket være bedre lyddemping, mindre vibrasjoner og støy fra det helt nye flerlags isolasjonsmaterialet som ligger rundt torpedoveggen. I tillegg bidrar introduksjonen av en ‘akustisk’ frontrute til redusert overføring av lyd. Ved å endre tettingen rundt vinduet er det også oppnådd betydelig reduksjon av vindstøy rundt A-stolpen.

 

FINJUSTERT HJULOPPHENG

Spørreundersøkelser blant Qashqai-kundene viser at de elsker kombinasjonen av soliditet og sportslighet, derfor er det gjort noen ørsmå, men viktige justeringer for å forbedre hjulopphenget ytterligere for økt kjørekomfort og aktiv respons.

 

NY PURE DRIVE-VERSJON MED 129g UTSLIPP

Til sist, men ikke minst, vil endringene av aerodynamikken på Qashqai bidra til en helt ny Pure Drive 129g-versjon med redusert CO2-utslipp.

En kombinasjon av vektreduksjon, aerodynamiske hjulkapsler, blending av innfestingshullene til tåkelys, dekk med lav rullemotstand og en optimalisering av differensialens utvekslingsforhold har til sammen redusert Qashqais CO2-utslipp fra 137 til 129g/km.


Nissan i Europa

Nissan har omkring 12 400 ansatte i Europa innenfor design, forskning, utvikling, produksjon, logistikk, salg og markedsføring. I skatteåret 2008 solgte selskapet 530 000 biler i 40 markeder i Vest- og Øst-Europa, inkludert Russland. I tillegg produserte Nissan nærmere 450 000biler i selskapets spanske og britiske fabrikker. For ytterligere informasjon, se www.nissaneurope-newsbureau.com 

 

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.

 

Kontakt: Taina Erkkilä, Communications director, Nissan Nordic Europe Oy,
terkkila@nissan-europe.com, + 358 (0)10 770 5311 

 

 

Publisert av Nissan