• e-POWER er en unik elektrifisert drivlinje for mer responsvillig, effektiv og stillegående kjøring
  • e-POWER er en helelektrisk motordrevet gateway-teknologi som gir en elbilfølelse uten behov for lading
  • Kundeleveringer starter til høsten

Hvalstad - Nissans unike e-POWER-teknologi vil hjelpe Qashqai med å definere nok en dristig innovasjon i crossoversegmentet som merket etblerte allerede i 2007.

Den nye Qashqai er den første europeiske modellen som er utstyrt med Nissans e-POWER-drivsystem. e-POWER er eksklusivt for Nissan og en viktig komponent i selskapets elektrifiseringsstrategi, og leverer responsvillig, effektiv og stillegående kjøring.

«Introduksjonen av den innovative e-POWER-teknologien i den nye Qashqai bringer mer av Nissans pionerånd til crossoversegmentet. Kundene vil elske følelsen av å kjøre en elbil, men uten å måtte tenke på lading. e-POWER er en inngangsport til full elbilkjøring og representerer en betydelig milepæl i Nissans elektrifiseringsstrategi», sier Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy & Pricing, Nissan AMIEO.

Qashqai e-POWER: unik, elektrifisert, frakoblet

e-POWER-systemet består av et høytytende batteri som kompletteres av en 1,5 liters turboladet bensinmotor med variabelt kompresjonsforhold som genererer 156 hk, en strømgenerator, inverter og en 140 kW elmotor av samme størrelse og effekt som i Nissans elbiler. Bensinmotoren genererer elektrisitet som kan overføres til batteripakken, elmotoren eller begge deler via inverteren, avhengig av kjøresituasjonen. 

Det som skiller denne drivlinjen fra andre biler er at den elektriske motoren er den eneste kraftkilden til hjulene for umiddelbar og lineær respons. Dette er et attraktivt alternativ til tradisjonelle hybridbiler der førerne må akseptere de iboende manglene ved kjøreopplevelsen.

Til sammenligning ble e-POWER-systemet i nye Qashqai utviklet for å levere den behagelige, uanstrengte og smidige kjøreopplevelsen som er forbundet med en ren elbil, men uten behov for lading.

Variabelt kompresjonsforhold

I hjertet av Nissans unike e-POWER-system er en spesialutviklet 1,5 liters turboladet 156 hk bensinmotor med variabelt kompresjonsforhold. Motorens variable kompresjonsforhold er en unik funksjon i en forbrenningsmotor og gjør det mulig å justere kompresjonsforholdet, noe som gir både optimal ytelse og økonomi avhengig av motorbelastningen. I forkant av den første lanseringen i 2018 med Infiniti, ble den oppført som en av verdens 10 beste motorer av Ward's, et bilrådgivningsfirma basert i USA.

Det variable kompresjonsforholdet ligger mellom 8:1 og 14:1. Dette oppnås ved bevegelse av en aktuator som endrer lengden på stempelslaget i samsvar med kraftbehovet.

Ved lavt strømbehov – for eksempel konstant hastighet med god ladestatus – vil kompresjonsforholdet være på det høyeste nivået, noe som optimaliserer forbruk og utslipp. Ved høyt strømbehov, for å lade batteriet eller levere strøm direkte til motoren, aktiveres et lavere kompresjonsforhold som optimaliserer motorens utgangseffekt. Overgangen mellom ulike kompresjonsforhold er sømløs uten at føreren trenger å gjøre noe.

Linear Tune

Nøkkelen til utviklingen av e-POWER-systemet for Qashqai var behovet for å sikre at kjøreopplevelsen ga en «tilkoblet» følelse der bensinmotorens turtall står i forhold til Qashqais kjørehastighet. Ingeniørene ved Nissan Technical Centre Europe (NTCE) i Storbritannia og Spania samarbeidet om å utvikle et system kalt «Linear Tune». Denne funksjonen styrer 1,5 liters bensinmotoren og øker hastigheten gradvis for å oppfylle motorens energikrav når bilen akselererer, noe som sikrer at det ikke er noen «frakobling» mellom det passasjerene opplever i form av ytelse og lyd. Uoverensstemmelsen mellom turtall og kjørehastighet er et fenomen som fører og passasjerer opplever som ustabil. En plutselig økning av turtallet uten en tilsvarende hastighetsøkning oppleves for eksempel som frustrerende og «frakoblet» av passasjerene. Linear Tune på e-POWER er motstykket til dette.

e-Pedal

Akkurat som med LEAF har nye Qashqai e-POWER en helt ny «énpedals» kjøreopplevelse som kalles e-Pedal. e-Pedal er utviklet for å avlaste føreren ved køkjøring i byen, og lar ham/henne akselerere og bremse med gasspedalen.

Systemet må først aktiveres via bryteren på midtkonsollen, og når det aktiveres vil gasspedalen levere akselerasjon som vanlig. Når gasspedalen slippes vil e-Pedal bremse bilen ved 0,2 g, noe som er tilstrekkelig til at bremselysene lyser opp og reduserer hastigheten til krypehastighet, men ikke full stopp. Dette sikrer at parkering i lav hastighet går så smidig som mulig. Førerne vil raskt tilpasse seg gasspedalen for å opprettholde jevn fremdrift, noe som gjør bykjøringen mer intuitiv og mindre krevende.

Responsvillig, effektiv og stillegående kjøring

Fordelen med e-POWER-systemet er at motoren kjører innenfor sitt optimale område og beste kompresjonsforhold, noe som fører til overlegen drivstoffeffektivitet og lavere CO2-utslipp sammenlignet med en tradisjonell forbrenningsmotor, samt raffinert kjøring takket være redusert motorstøy. Og den ekstra fordelen med den minimale innvirkningen som e-POWER vil ha på luftkvaliteten i byene.

Takket være helelektrisk motordrift er det ingen forsinkelser i leveringen av dreiemomentet, slik tilfellet er med en tradisjonell hybridmotor, der turtallet kan stige brått fordi den reagerer på gasspådraget for umiddelbar akselerasjon. Den umiddelbare responsen til e-POWER-systemet gir en unik og spennende kjøreopplevelse under alle kjøreforhold

For å optimalisere ytelsen, i situasjoner med høy akselerasjon eller høy hastighet, kan energistyringen i e-POWER-systemet sende kraften som genereres av 1,5-liters motoren direkte til elmotoren via inverteren for å støtte strømforsyningen fra batteriet.

Under retardasjon og bremsing gjenvinnes den kinetiske energien som kanaliseres tilbake til batteriet for å optimalisere effektiviteten.

«Vi vet at potensielle kunder av Qashqai e-POWER vil bruke nesten tre fjerdedeler av tiden sin på å kjøre i urbane miljøer og forsteder. Derfor har vi utviklet e-POWER-systemet for å kjøre så effektivt og diskret som mulig under slike forhold. Men det finnes ingen kompromisser når det gjelder den dynamiske ytelsen. Akselerasjonen er umiddelbar takket være ren elektrisk drift på hjulene, og det er ingen girkasse som forstyrrer kraftleveringen», sier David Moss.

En gateway-teknologi for full elbilkjøring uten behov for lading

Nissans forskning har vist at europeiske crossoverførere bruker mer enn 70 % av tiden sin på å kjøre i urbane miljøer og forsteder. Forskningen viser også at forbrukerne føler seg forpliktet til å inngå kompromisser med hensyn til kjøregleden for å kunne være miljøbevisste ved valg av bil.

e-POWER reagerer på denne trenden fordi den tilbyr optimal drivstoffeffektivitet uten at det går på bekostning av kjøregleden, takket være kombinasjonen av avansert batteri- og elmotorteknologi og den innovative forbrenningsmotoren med variabelt kompresjonsforhold.

Derfor er e-POWER en ideell teknologi for de som kjører i byen eller forsteder, og som ønsker å skifte til en full elbil i fremtiden, men som ikke har enkel tilgang til lading eller som ennå ikke er klar til å kjøre helelektrisk.

Tredje generasjon crossover fra Nissan Qashqai er tro mot den opprinnelige formelen – flott design, komfortabelt interiør med intuitiv teknologi samt effektiv og givende kjøredynamikk.

«Med Nissans unike e-POWER-teknologi føler vi at kundene vil forelske seg i følelsen av en elektrisk drivlinje uten rekkeviddeangst. Dette er en bil som er behagelig å kjøre og som representerer et utmerket alternativ for miljøbevisste brukere. Samlet sett vil Qashqai e-POWER appellere til førere som ennå ikke er klare for en ren elbil, men som ønsker å være mer bærekraftig og nyte den morsomme elbilfølelsen hver eneste dag», sier Arnaud Charpentier.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER*

Strøm

140 kW (190 hk)*

Maks dreiemoment (forbrenningsmotor)

250 Nm

Maks dreiemoment (elmotor)

330 Nm

WLTP kombinert CO2-utslipp

119–123 g/km**

WLTP drivstofforbruk (blandet kjøring)

5,3–5,4 l/100 km**

Egenvekt

1 612–1 728 kg***

Cd

0,32

Toppfart

170 km/t

0–100 km/t

7,9 sek

Lengde

4 425 mm

Bredde (uten sidespeil)

1 835 mm

Høyde

1 625 mm

Akselavstand

2 665 mm

*Kun elektrisk strøm (helelektrisk motordrift)
**Venter på godkjenning
***Avhenger av utstyrsnivå og spesifikasjon

Les mer om nye Nissan QASHQAI og Nissan-produkter på nettstedene til Nissan Europe her https://www.nissan-europe.com.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og forpliktelse til bærekraftig mobilitet på nissan-global.com. Du kan også følge oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn og se våre nyeste videoer på YouTube.

# # #

Publisert av Nissan