• Hvert 12. minutt selges det en ny Nissan LEAF i Europa
  • Gjennomført nytt produkt med kraftig forbedret rekkevidde, dynamisk design og avansert sikkerhetsteknologi
  • Fullspekket med det beste fra Nissan Intelligent Mobility: ProPILOT - avansert førerassistanse og innovativ e-Pedal for økt sikkerhet, bedre komfort og lengre rekkevidde
  • Oppgradert interiør og infotainment gir bedre plass og flere tilkoblingsmuligheter

 

24.01.2018 – Kun fire måneder etter at den nye Nissan LEAF ble lansert kan Nissan avsløre at det allerede er mottatt over 12 000 bestillinger på den nye modellen i Europa. Det vil si at det selges en ny LEAF hvert 12. minutt på vårt kontinent.

 

Den nye Nissan LEAF er neste generasjon av verdens mest solgte elbil. Mer enn 283 000 kunder valgte førstegenerasjon LEAF siden lanseringen i 2010, og den nye modellen tilbyr økt rekkevidde, friskere dynamisk design, klasseledende avanserte fører-assistanseteknologier og bedre tilkoblingsmuligheter.

 

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan Europe, sier: «Nye Nissan LEAF er den mest avanserte og lettest tilgjengelige elbilen noensinne. Den er også ikonet for Nissan Intelligent Mobility, vår avanserte teknologi som redefinerer hvordan bilene kjøres, drives og integreres i samfunnet. Dette er en bil som er mer underholdende, mer spennende og bedre tilkoblet enn alle andre masseproduserte elbiler i historien. Den er Simply Amazing.»

 

Etter den europeiske lanseringen av den nye LEAF under Nissan Futures 3.0-arrangementet i oktober i Oslo, har bilen allerede skapt enorm interesse. Så langt er det kommet mer enn 12 000 bestillinger på den nye Nissan LEAF i Europa, selv om den ikke ankommer europeiske utstillingslokaler før i løpet av februar 2018.

 

En ny måte å tenke på

 

Nissan LEAF er utstyrt med Nissan Intelligent Mobility. Dette er Nissans overordnete filosofi for hvordan bilen tilpasses samfunnet, og innebærer blant annet banebrytende nye teknologiske løsninger som sterkt forbedrer alt fra kjøreopplevelse via tilkoblingsmuligheter og til rene teknologiske løsninger.

 

Denne forbrukerteknologien består av tre hovedpilarer: Intelligent Power som bringes til liv via den nye, avanserte 40 kWh el-motoren med forbedret energieffektivitet, økt dreiemoment og motoreffekt for mer spennende kjøring; Intelligent Driving som er en teknologi utviklet for trygg og sikker kjøring og redusert stress; og Nissan Intelligent Integration som kobler bilen til samfunnet via konnektivitet og til strømnettet via en unik toveis ladeteknologi.

 

Nye Nissan LEAF er mye mer enn bare en elbil, den er også en mobil kraftenhet som lar kundene styre energiforbruket enten via hjemmelading eller offentlig lading.

 

Stilig design, klar for massemarkedet

 

I tillegg til total lengde på 4,49 m, bredde på 1,79 m, høyde på 1,54 m og en akselavstand på 2,70 m, har også den nye Nissan LEAF en slank profil, et dynamisk utseende med enestående aerodynamikk og en luftmotstandkoeffisient på 0,28 Cd. Alle som er kjent med Nissan-design vil gjenkjenne de boomerang-formede signaturlysene og V-motion-grillen. I tillegg kommer de blå elementene i frontgrillen og støtfangeren bak som fremhever bilens elektriske egenskaper.

 

Bilen er tilgjengelig i 10 karosserifarger: White (Solid), Solid Red, Silver Metallic, Spring Cloud Metallic, Dark Metal Grey, Chestnut Bronze, Black Metallic, Pearl White & Black, Pearl White and Magnetic Red.

 

Førersentrisk interiør

 

Nye LEAF har et oppgradert interiør som er mer førerfokusert, og kombinerer smart bruk av plass med optimal funksjonalitet. Det glidende, vingeformede dashbordet og Vibrant Blue søm i setene, på dashbordet og på rattet, skaper en lun atmosfære og høy kvalitetsfølelse. Bagasjerommet på 435 liter med 60/40-delte nedfellbare bakseter gir imponerende oppbevaringsmuligheter, som gjør den nye Nissan LEAF til en praktisk og familievennlig bil. Maksimal bagasjekapasitet med nedfelte seter er 1 176 liter.

 

Økt rekkevidde, spennende kjøring

 

Den nye elmotoren i nye LEAF leverer 110 kW (150 hk) motoreffekt og 320 Nm dreiemoment. Akselerasjonen 0-100 km/t skjer på 7,9 sekunder. Dette gjør nykommeren blant de kvikkeste i C-segmentet. Rekkevidde er på 378 km, ifølge NEDC-normen. I tillegg er nye Nissan LEAF den første elbilen som har gjennomført WLTP-testen*, og lar kunder kjøre opptil 415 km i bysentrum på én enkelt lading. Denne testen gjenspeiler reelle kjøresituasjoner mer presist. Dette betyr at førere kan kjøre lenger og tillater samkjøring med det europeiske nettverket med CHAdeMO-hurtigladere.

 

Ladetid fra 0 til 100% med vanlig 10A-stikkontakt tar 21 timer mens lading med en 32A veggboks tar 7 timer og 30 minutter. Ladetid fra varsel til 80% (hurtiglading – 50 kW) tar 40 til 60 minutter.

 

Avanserte sikkerhetssystemer

 

Nye Nissan LEAF tilbyr førere komplett trygghet og sikkerhet. Standardutstyr fra innstegsmodellen inkluderer seks kollisjonsputer (forseter, sider og gardin), ISOFIX-feste, ABS-bremser, Elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), Bremseassistent (BA) og Bakkestartassistent (HSA). Trafikkskiltgjenkjenning og Blindsonevarsling leveres også som standard fra Visia sammen med Intelligent nødbremsing med fotgjenger- og syklistvarsling.

 

Avanserte sikkerhetsteknologisystemer som Filskiftevarsling, Intelligent filskiftevarsling og Trafikkvarsling for trafikk bak er også en del av standardutstyret på den nye Nissan LEAF.

 

Avanserte førerassistanse-teknologier

 

Nye LEAF er fullpakket med innovative Intelligent Mobility-teknologier, inkludert ProPILOT førerassistanse for tryggere og mer komfortabel kjøring samt ProPILOT Park for autonom parkering med ett tastetrykk.

 

ProPILOT er utviklet for bruk i ett kjørefelt på motorveien, og er optimalisert for bruk i tett trafikk eller i høye hastigheter.

 

Føreren kan aktivere ProPilot like enkelt som en tradisjonell cruisekontroll ved å stille inn ønsket hastighet. ProPilot bruker blant annet radar og kamera til å justere hastigheten etter trafikken foran, og holde bilen midt i kjørefeltet. Systemet kan også brukes i tett trafikk slik at den daglige pendlingen blir mer avslappende og reduserer førertretthet.

 

I tett trafikk vil ProPILOT automatisk måle avstanden til bilen foran og aktivere bremsene for å bremse bilen ned til full stopp etter behov. Etter at bilen har stanset vil den forbli stillestående selv om føreren løfter foten fra bremsepedalen. Når trafikken foran beveger seg vil bilen automatisk følge etter. Ved over 3 sekunders stans i trafikken vil ProPILOT starte på nytt ved å trykke ned gasspedalen eller ved å trykke på <resume / +> på rattet.

 

ProPILOT Park er en autonom parkeringsfunksjon. ProPILOT Park fungerer både ved parallellparkering og lukeparkering (forover eller bakover), og vil enkelt parkere den nye Nissan LEAF når føreren velger en parkeringslomme som foreslås av systemet. Ved å trykke på ProPILOT Park-knappen vil den nye Nissan LEAF styre parkeringen og automatisk bruke bremsene når manøvreringen er fullført.

 

e-Pedal

 

Den imponerende e-Pedal-teknologien i nye LEAF endrer kjørevanene ved å la førerne akselerere, bremse ned og stoppe med gasspedalen. Ved å slippe opp gasspedalen vil bilen bremse ned og stoppe helt, selv i bakker, uten behov for å trykke ned bremsepedalen. Med nedbremsing opptil 0,2 G eliminerer e-Pedal behovet for at førerne konstant flytter foten fra gasspedalen til bremsepedalen for å sakke farten eller stoppe bilen. Dette bidrar til å redusere førertretthet og stress ved bykjøring, og lar føreren redusere bruken av bremsepedalen med inntil 90 % i forhold til vanlige biler.

 

For en animert demostrasjon for hvordan ProPILOT virker, klikk her.

 

Enestående infotainment

 

Den oppgraderte 7” TFT-fargeskjermen i nye Nissan LEAF viser viktige funksjoner, inkludert informasjon fra lyd- og navigasjonssystemene.

 

Den nyeste versjonen av NissanConnect EV navigasjonssystem inkluderer Bluetooth-konnektivitet og DAB-radio. I tillegg til standard navigasjonsfunksjoner, inkluderer systemet også informasjon i sanntid om ladepunkter i nærheten.  Apple CarPlay og Android Auto er også tilgjengelig for bedre konnektivitet (på utvalgte markeder).

 

En av de mest populære funksjonene i førstegenerasjon LEAF er muligheten til å stille inn bilens klimakontroll, slik at den aktiveres på et bestemt tidspunkt for å varme opp eller avkjøle kupeen før kjøring. Dette lar kundene spare batteriet ved oppvarming eller avkjøling av bilen fra strømnettet under lading.

 

 

New Nissan LEAF specifications

 

Exterior

 

Overall length (mm)

4,490

Overall width (mm)

1,788

Overall height (mm)

1,530 (16”) and 1,540 (17”)

Wheelbase (mm)

2,700

Track width front/rear (mm)

1,540/1,555 (16”) 1,530/1,545 (17”)

Minimum ground clearance (mm)

150

Coefficient of drag (Cd)

0.28

Tyres

205/55R16 or 215/50R17

Boot capacity w/o parcel shelf

435 litres

                                     

Weight/capacity

(kg)

Curb weight from (kg)

1,580 (including 68kg for driver and 7kg for luggage)

Capacity

Five passengers

Gross vehicle weight from (kg)

1,995

 

Battery

 

Type

Lithium-ion battery

Capacity

40 kWh

 

Electric motor

 

Maximum output

110 kW (150 ps)/3283~9795 rpm

Maximum torque

320 N・m (32.6 kgf・m)/0~3283 rpm

 

Performance

 

Cruising range

389-415 km (WLTP range, city cycle)

270-285 km (WLTP range, combined cycle)

378 km (NEDC)

Charging time (normal charging)

21 hours (10A, domestic supply)

7.5 hours (32A, wall box)

 7.5 hours (with new 7kW charger)

Charging time from alert to 80% (quick charging)

Time dependent on charger condition, including Wallbox or Quick Charger type and condition, battery temperature as well as ambient temperature at point of use. Pending final homologation.

40-60 minutes (50kW)

Maximum speed

144 km/h

 

 

* Under forhold definert av EU-lovgivningen brukes laboratorietesten Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) til å male drivstofforbruk og CO2-utslipp fra personbiler samt bilens forurensende utslipp.

Publisert av Nissan