Nissan begynner global utprøving av NV200-baserte elektriske biler

- Forbereder elektriske biler for nyttekjøretøysmarkedet for å bli ledende innen nullutslipp -

 

Nissan Motor Co., Ltd. vil i juli 2011 begynne global utprøving av en elektrisk bil (EV) basert på det kompakte nyttekjøretøyet NV200. I den første fasen vil Japan Post Service Co., Ltd. (hovedkontor: Chiyoda-ku, Tokyo, styreleder og CEO: Shinichi Nabekura) utføre en test, hvor det vil bli levert et kjøretøy som skal utføre henting av post og leveringsoppdrag i om lag to måneder i Yokohama, ved Kanawaga-prefekturet. Dette for å evaluere kjøretøyets kapasitet under en kundes normale bruksforhold. Senere vil tilsvarende tester bli utført både i Japan og Europa der liknende evalueringer vil bli utført i samarbeid med andre selskaper.

 

"Rollen som kan spilles av nullutslippsbiler i å fremme en balanse mellom økonomisk vekst og miljøvern innenfor logistikkområdet er stor," sa Nissans Corporate Vice President Hideto Murakami, ansvarlig for Global LCV Business Unit.

 

"Vi vil med sikkerhet reflektere kundenes tilbakemeldinger fra disse utprøvingstestene i vår framtidige produktutvikling, og jeg forventer at våre elektriske nyttekjøretøyer basert på NV200 vil bidra til våre kunders virksomhet, samt utviklingen av et bærekraftig samfunn."

 

NV200 ble nylig valgt som neste generasjons New York taxi. Den er en modell som er laget for kunder over hele verden, og er neste generasjons kompakte nyttekjøretøy egnet for en rekke brukssituasjoner. NV200 har blitt levert i Japan og Europa siden 2009, og i Kina og Singapore fra 2010. Det er planlagt lansering i USA og India litt fram i tid. Totalt selges NV200 i om lag 40 land over hele verden, og bilen har fått positiv tilbakemelding fra kunder grunnet romslig interiør, god drivstofføkonomi, ypperlige kjøreegenskaper og attraktiv design. Ved utgangen av 2009 ble den tildelt prisen "Årets internasjonale varebil 2010", basert på evaluering fra et utvalg journalister fra 20 europeiske land. I mars 2011 fikk bilen prisen "Universal Design Consumer's Favorite Award" og "Universal Design Award", en av de mest respekterte prisene innenfor universell design, noe som gjorde den til den første i historien til å motta begge disse prisene.

 

Nissan har som mål å bli ledende innen nullutslippskategorien. I tillegg til å utføre utvikling av elektriske biler er Nissan tungt engasjert i en stor satsing på å spre bruken av elektriske biler for å fremme bærekraftig mobilitet. Renault-Nissan Alliance har allerede inngått mer enn 90 partnerskap knyttet til nullutslippsmobilitet med nasjonale og lokale myndigheter og selskaper over hele verden (per juni 2011). Nissan er også involvert i tilknyttede satsinger, som produksjon av lithium-ion batterier, utvikling av infrastruktur for lading, utvikling av internt ladeutstyr, samt resirkulering og gjenbruk av batterier.

Publisert av Nissan