Renault-Nissan Alliance leverer årlig synergimål ett år tidligere enn forventet 

 

7.7.2016

  • Renault og Nissan genererte € 4,3 milliarder i synergier i 2015  
  • Innkjøp, teknikk og produksjon var de viktigste bidragsyterne til synergiene  
  • Takket være konvergensen forventer Alliansen å nå målet om å generere € 5,5 milliarder i årlige synergier i 2018

Renault-Nissan Alliance genererte € 4,3 milliarder i synergier i 2015, ett år tidligere enn forventet, og en økning på 13 % fra 2014. Innkjøp, teknikk og produksjon var de største bidragsyterne.

 

Renault og Nissan genererer synergier ved å samarbeide om å redusere kostnadene, unngå unødig forbruk og øke omsetningen. Kun nye synergier - ikke kumulative - tas i betraktning hvert år. Synergier bidrar til at Renault og Nissan kan oppfylle sine økonomiske målsettinger og levere biler med merverdi til kunder.

 

Felles produksjonsplattformen og kombinert produksjon fortsetter å redusere kostnadene, og utviklingen av teknologier som autonom kjøring og bilkonnektivitet forventes å generere store besparelser i fremtiden.

 

Renault og Nissan, som samlet selger 1 av 10 biler globalt, konvergerte fire viktige funksjoner i 2014: Teknikk, produksjonsteknikk og administrasjon av distribusjonskjeden, innkjøp og personalressurser. Mens Renault og Nissan fortsatt er uavhengige selskaper, er hver enkelt funksjon ledet av en felles Alliance Executive Vice President.

 

«Konvergensen innen fire av våre viktigste forretningsfunksjoner har ført til økt verdi ved å redusere kostnadene, unngå unødig forbruk og økt omsetning. Takket være konvergensen, forventer Alliansen å generere minst € 5,5 milliarder i synergier innen 2018», sa Carlos Ghosn, Chairman og CEO i Renault-Nissan Alliance.

 

CMF-plattform

 

Den felles CMF-plattformen er Alliansens unike modulsystem for bilproduksjon og en økende kilde til synergier.

 

Alliansen høster allerede fruktene fra CMF, noe som gjenspeiles i lanseringen av Nissan Rogue i Nord-Amerika, den prisbelønte Qashqai i Europa og X-Trail i Japan og Kina. Renault har også lansert den nye Espace, Kadjar, den nye Megane og Talisman. Alle disse modellene er basert på CFM-C/D plattformen.

 

I 2015 startet Renault salget av Kwid i India, etterfulgt av lanseringen av Redi-Go av Datsun sommeren 2016. Begge disse bilene bygges på Alliansens anlegg i Chennai i India med CMF-A arkitektur, som dekker de minste og rimeligste bilmodellene.

 

«Med lanseringen av Common Module Family-A, viser Renault-Nissan alliansen sin evne til å delta i et svært konkurranseutsatt marked som India der bare noen få bilprodusenter har lykkes», sa Arnaud Deboeuf, Alliance Senior Vice President hos Renault-Nissan BV.

 

Innen 2020 forventer alliansen at 70 % av bilene produseres med CMF-arkitektur.

 

Kombinert produksjon

  

Kombinert bilproduksjon vil fortsette å være en stor pådriver av produksjonssynergiene. Kombinert produksjon påvirker «Alliance Production Way», et felles styresystem innen produksjon og verksted for Renault og Nissan. «Alliance Production Way» benytter seg av produksjonsstandardene fra både Renault og Nissan.

 

I begynnelsen av 2016 kunngjorde Renault at de ville produsere neste generasjon av Nissans NV300 varebil på sitt anlegg i Sandouville i Frankrike. Nissan NV300 vil produseres på samme produksjonslinje som den nye Renault Trafic.

 

I slutten av 2016 vil Renault-anlegget i Flins nær Paris starte produksjonen av den nye Nissan Micra.

 

AVTOVAZ-anlegget i Togliatti i Russland er alliansens største produksjonsanlegg med en kapasitet på ca. 1 million biler hvert år. Anlegget produserer biler under fire merkenavn. Lada, Renault, Nissan og Datsun. Alliansen eier aksjemajoriteten i prosjektsamarbeidet som kontrollerer AVTOVAZ, Russlands største bilprodusent.

 

Samarbeid om elbiler, autonom kjøring og konnektivitet 

  

Renault-Nissan alliansen kunngjorde tidligere i år at de vil lansere 10 modeller med autonom kjøreteknologi innen 2020. Dette er på linje med alliansens forpliktelse til teknologisk innovasjon og deres fokus på nullutslipp og null ulykker.

 

Renault-Nissan er allerede verdensledende innen elbiler. Alliansen har solgt over 340 000 nullutslippsbiler siden 2010.

 

Ingeniører fra Renault og Nissan samarbeider om utviklingen av autonom kjøring, konnektivitet og neste generasjon teknologier for masseproduserte biler. Dette samarbeidet innen avansert forskning og utvikling gjør at Renault og Nissan kan jobbe mer effektivt og kostnadseffektivt.

 

Alliansen har et forsknings- og utviklingsbudsjett på ca. € 4,5 milliarder. Forskningssentrene ligger blant annet i Atsugi, Japan; Guyancourt, Frankrike; Farmington Hills, Michigan.; Sunnyvale, California.; og i India, Brasil, Romania, Tyrkia og Kina.

 

I januar kunngjorde Alliansen lanseringen av et felles team for tilkoblede biler og mobilitetsservice (Connected Vehicles og Mobility Services) som vil sørge for rask implementering av konnektivitetsapper til kunder av alle bilmerkene i alliansen. Teamet vil også lansere nye mobilitetstjenester på vegne av alliansen.

  

 

 

 

###

 

 

 

 

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 14.500 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 97% tilfredshet og der 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 24 ulike og innovative modeller for salg i Europa og har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/ 

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

Publisert av Nissan