Renault-Nissan vil lansere mer enn 10 biler med autonom kjøreteknologi i løpet av de neste fire årene. 

  

8.1.2016 

  • Verdens fjerde største bilprodusent bekrefter tidslinjen for autonom kjøring og konnektivitet frem til 2020 
  • Selskaper med dramatisk reduksjon av ulykker og alvorlige personskader; nye teknologier vil gjøre bilene tryggere 
  • Bilprodusenten ansetter ny sjef for konnektivitet og tilkoblede biltjenester globalt 

Renault-Nissan-alliansen vil lansere mer enn 10 biler med autonom kjøreteknologi i løpet av de neste fire årene.

 

Den globale bilprodusenten bekreftet i dag at de vil lansere en rekke biler med autonome egenskaper i USA, Europa, Japan og Kina innen 2020. Teknologien vil installeres på masseproduserte biler til rimelige priser.

 

I tillegg vil Renault-Nissan lansere en rekke nye konnektivitetsapper som vil gjøre det enklere for mennesker å være tilkoblet til jobb, underholdning og sosiale nettverk.

 

«Renault-Nissan-alliansen er forpliktet til både null utslipp og null ulykker», sa Renault-Nissan Alliance Chairman og CEO, Carlos Ghosn, på Renault-Nissan Silicon Valley Research Center. «Derfor utvikler vi autonom kjøring og konnektivitet på masseproduserte biler for tre kontinenter».

 

Null utslipp og null ulykker 

 

Renault-Nissan er allerede ledende innen bilindustrien på dette området. Alliansen har solgt nesten 300 000 helelektriske biler siden den første Nissan LEAF ble solgt i San Francisco Bay-området i desember 2010.

 

Bilenes sikkerhet og effektivitet innen Renault-Nissan-alliansen har økt dramatisk. For eksempel er ulykker og alvorlige personskader i Nissan-biler i Japan redusert med 61 % på 20 år, og ulykker og alvorlige personskader i Renault-biler i Frankrike er redusert med 80 % på 15 år.

 

Autonom kjøring vil redusere menneskelige feil i trafikken, noe som står for opptil 90 % av alle ulykker.

 

I 2016 vil det lanseres biler med «single-lane control», en funksjon som lar biler kjøre autonomt og sikkert på motorveier, inkludert i høy trafikk og køkjøring. I 2018 vil Renault-Nissan lansere biler med «multiple-lane control», en autonom kjørefunksjon med skifting av kjørefelt og som kan unngå faresituasjoner på motorveien. Og i 2020 vil lanseringen av «intersection autonomy» lanseres, et autonomt system som kan navigere i lyskryss og i tung bytrafikk uten førerens hjelp.

 

Senere i år vil Renault-Nissan-alliansen lansere en ny autonom app for mobilenheter som tillater fjernstyrt datautveksling mellom bil og fører. Neste år vil Alliansen lansere det første «Alliance Multimedia System» med nye multimedia- og navigasjonsfunksjoner, samt bedre smarttelefonintegrering og trådløse kartoppdateringer. I 2018 vil Alliansens Connectivity & Internet of Things-plattformen støtte den nye Virtual Personal Assistant-funksjonen for privat- og forretningskunder.

 

All autonom kjøreteknologi fra Alliansen vil være tilgjengelig som ekstrautstyr.

 

Felles utvikling for lederskap 

  

I 2015 samlet Renault-Nissan-alliansen sine tekniske organisasjoner fra begge selskaper. Ingeniører fra både Renault og Nissan samarbeider nå som ett team for å redusere duplisering innen utvikling av neste generasjon teknologier. Teknologien som utvikles av ingeniørene fra Renault og Nissan i fellesskap vil deretter bli tilgjengelig for begge selskaper og alle modeller som anses som fornuftig for forbrukerne.

 

Med andre ord har Renault-Nissan-alliansens ingeniører utviklet et «teknologisk verktøysett» som inkluderer både maskinvare og programvare. Produktteamene fra Renault, Nissan, Infiniti og andre merker innen Alliansen kan deretter velge hvilke applikasjoner de vil bruke på sine modeller. Dette samarbeidet innen avansert forskning og utvikling, gjør at Renault og Nissan kan jobbe mer effektivt og kostnadseffektivt, og dermed levere biler med merverdi til sine kunder.

 

Renault-Nissan-alliansen har et forsknings- og utviklingsbudsjett på ca. $ 5 milliarder. Verdens fjerde største bilprodusent, som selger 1 av 10 biler globalt, har forskningssentre i Atsugi, Japan; Guyancourt, Frankrike; Farmington Hills, Michigan og Sunnyvale, California. Renault-Nissan-alliansen har også tekniske sentre blant annet i India, Brasil, Romania, Tyrkia og Kina.

 

Alliansen kunngjorde i dag ansettelsen av den nye teknologidirektøren Ogi Redzic som skal lede bilprodusenten som Alliance Senior Vice President for Connected Vehicles and Mobility Services.

 

Redzic ansettes i Renault-Nissan etter ledende stillinger hos Nokia, NAVTEQ, Motorola og gründerbedriften cyberPIXIE. Han var inntil nylig Senior Vice President, Automotive hos Nokia HERE, der han ledet Automotive Business Group. Redzic går inn i sin nye stilling umiddelbart med base i Paris, og vil være ansvarlig for teamene i Frankrike og Japan.

 

Se video:

http://www.media.blog.alliance-renault-nissan.com/?p=5740

 

###

 

Om Renault-Nissan alliansen

Renault-Nissan alliansen er et strategisk samarbeid mellom Paris-baserte Renault og Yokohama og Japan-baserte Nissan som samlet selger 1 av 10 biler globalt. Selskapene, som har vært strategiske partnere siden 1999, solgte 8,5 millioner biler i ca. 200 land i 2014. Alliansen har også et strategisk samarbeid med andre bilprodusenter, inkludert tyske Daimler, japanske Mitsubishi, kinesiske Dongfeng og indiske Ashok Leyland. Alliansen eier også aksjemajoriteten i prosjektsamarbeidet som kontrollerer russiske AVTOVAZ, produsenten av Lada-merket.

 

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com 

 

Om Nissan i Europa 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 17.600 ansatte innenfor lokale operasjoner innen områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 675.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, småbiler, nyttekjøretøyer og elektriske bilmodeller. Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil med 96% av eierne som sier de anbefaler bilen videre til venner og familie. Nissan tilbyr nå en sterk produktpalett med 23 ulike og innovative modeller for salg i Europa under merkevarene Nissan og Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 185 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/ 

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorge, http://www.twitter.com/Nissan

 

Publisert av Nissan