• Nye motorer introduseres på Europas mest solgte crossover
  • Helt ny dobbeltclutch-girkasse introduseres for første gang
  • Ny infortainment-løsning bedrer samarbeidet mellom fører og bil
  • Kundenes smarttelefon integreres sømløst og intuitivt

Nissan forbedrer ytelsene, kutter i forbruk, utslipp og eierkostnader, men øker brukervennligheten for kundene som ønsker seg den optimale urbane crossoveren.

Nissan QASHQAI er Europas mestselgende crossover, og modellen blir nå enda mer attraktiv med et helt nytt utvalg av effektive bensinmotorer samt et helt nytt infotainmentsystem med forbedret funksjonalitet.

Helt nye bensinmotorer

Nissan QASHQAI er nå i salg med en helt ny 1,3-liter bensinmotor med 140- eller 160 hk.

Bilen leveres enten med 6-trinns manuell girkasse eller en helt ny 7-trinns dobbelt-clutch girkasse med forhjulsdrift. Dette er første gang det brukes en dobbelt-clutch girkasse (DCT) i en Nissan-modell dette gir kunder en mer sportslig og mer dynamisk kjøreopplevelse sammen med raskere akselerasjon.

I tillegg til redusert drivstofforbruk og lavere CO2-utslipp, setter denne oppgraderte bensinmotoren en ny standard for kjøreegenskapene i QASHQAI. Kundene vil merke bedre respons og akselerasjon via økt kraft og dreiemoment, mykere og mer lineær kraftlevering og en mer stillegående kjøreopplevelse. Serviceintervallene er også forlenget.

Disse tre nye drivlinjene er svært konkurransedyktige i forhold til andre bilprodusenter, og i mange tilfeller er CO2-utslippet betydelig lavere.

Du kan lese mer om den nye bensinmotoren i et separat dokument.

Nytt NissanConnect infotainmentsystem

Nissans helt nye infotainmentsystem med bedre funksjonalitet er nå tilgjengelig i crossoveren QASHQAI.

Nye NissanConnect er et helt nytt og avansert infotainmentsystem som forbedrer samarbeidet mellom fører og bil. Kundefordelene er blant annet sømløs og intuitiv integrering av smarttelefon i bilen samt muligheten til å laste ned trådløse kart- og programvareoppdateringer. Apple CarPlay og Android Auto leveres som standard på alle utstyrsnivåer utenom Visia.

Brukerne oppmuntres til å laste ned den helt nye appen kalt dør-til-dør-navigasjon på sine smarttelefoner for oppgradert funksjonalitet. Nye NissanConnect er også utstyrt med TomTom Premium Traffic som leverer nøyaktige trafikkdata i sanntid for å optimalisere reisetiden.

Du kan lese mer om det nye NissanConnect infotainmentsystemet i et separat dokument.


# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de utenomeuropeiske bilprodusentene og har mer enn 17.000 ansatte innenfor områdene design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføring. Sist finansår leverte Nissans bilfabrikker i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 640.000 biler inkludert prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF - verdens mest populære elbil. Nissans Intelligent Mobility-visjon er konstruert for å lede Nissans produkter og teknologi med en 360-graders tilnærming til fremtidig mobilitet. Den har en kritisk forankring til hvordan bilene er motorisert, hvordan de blir kjørt og hvordan de blir integrert i samfunnet. Nissan har som overordnet mål å bli sett som det mest attraktive asiatiske bilmerket i Europa.

Publisert av Nissan