Asker – Nissan har utviklet et moderne redningskjøretøy basert på modellen Nissan X-Trail, som skal benyttes i fem ulike skisportssteder rundt om i Europa. Formålet med å bygge Mountain Rescue utgaven av X-Trail er å demonstrere det avanserte firehjulstrekk-systemet e-4ORCE som består av to elmotorer. Dette skiller seg fra et tradisjonelt mekanisk system ved å reagere og skifte grep på 1/10 000 del av et sekund som er 1000 ganger raskere enn et tradisjonelt firehjulstrekk-system. Det tilpasser kraftdistribusjonen til de fire hjulene individuelt, avhengig av grep, og sørger for å få deg trygt frem under alle kjøreforhold.   

Nissan X-Trail Mountain Rescue har fått mange modifiseringer fra den tradisjonelle X-Trail modellen. Bilen er 23 cm høyere, den har fått beltedrift i stedet for tradisjonelle hjul for bedre grep i glatt og bratt terreng, baksetene er fjernet for å sikre plass til båre. Utvendig er det montert takrails for bedre plass til en ekstra evakueringsbåre og spade, det er sirene og blinkende lys på taket, samt forsterket lys. Det er brede skjermer foran og bak, samt forsterket hengerfeste som finnes både foran og bak på bilen.

X-Trail Mountain Rescue støtter kampanjen «Kjør med omtanke» som kjøres på fem ulike populære ski-resorts i Europa, og skal markedsføre høflig og god oppførsel i skiløypene for å begrense ulykker. Nissan X-Trail Mountain Rescue vil bli utstilt i glassmonter i det populære skistedet Cervina i Italia.

«Formålet med utviklingen av X-Trail Mountain Rescue og «Kjør med omtanke»-kampanjen er å vise frem Nissans fordelaktige e-4ORCE system», sier Coralie Musy, Vice President, Brand & Consumer Experience, Nissan AMIEO region.

Nissan X-Trail er en stor familie crossover som fås med både en mild-hybrid bensinmotor, samt med Nissans e-POWER teknologi (bilen er drevet av en elmotor som lades underveis ved hjelp av en bensinmotor). e-POWER utgaven tilbys også med firehjulstrekksystemet e-4ORCE. Modellen fås med fem eller syv seter.
Nissan X-Trail er en av de mest populære Nissan modeller, den har vært i salg i over 20 år og tilbys i mer enn 100 markeder. Nåværende modell er fjerde generasjon. Priser og tekniske specifikationer på Nissan X-Trail kan ses her.

På videoen kan du se Nissan X-Trail Mountain Rescue i full sving:
https://youtu.be/M-kEJcd2hFw?si=2eAgLcnMOZBKwX0P

Nissan X-Trail e-POWER data

 

e-POWER

Seats

5

7

Driven wheels

2wd

e-4ORCE 4wd

Max Power Output (kW / PS)

150 / 204

157 / 213

157 / 213

Max Torque Output (Nm)

330

FR 330 + RR 195

FR 330 + RR 195

Combined WLTP CO2 emissions (g / km)

131 - 134

143 - 145

146 - 148

Combined WLTP CO2 fuel consumption (l / 100 km)

5,8 - 5,9

6,3 - 6,4

6,4 - 6,5

Top Speed (km/h)

170

180

180

0-100 km/h (sec)

8,0

7,0

7,2

# # #

Om Nissan AMIEO (Afrika, Midt-Østen, India, Europe & Oceania)

Nissan sikter på å bli et bærekraftig selskap, med et driv mot en renere, tryggere og mer inkluderende verden.

Bærekraft er kjernen til Nissan's langtidsvisjon; Ambition 2030. Som et svar på de kritiske miljø-, samfunns- og kundebehov, går vår strategi ut på å levere elektrifiserte modeller og teknologisk innovasjon i nøkkelmarkeder globalt, og styrke mobilitet med mer. Ambition 2030 støtter Nissan's mål, som er å bli karbon nøytral på tvers av livssyklusene til produktene og operasjonene innen 2050. Nissan AMIEO regionen, med EV36Zero i kjernen, er klargjort for å akselerere skiftet til en elektrifisert fremtid.

For mer informasjon om Nissan's produkter, ytelser og forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk nissan-global.com. Du kan også følge oss på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn og se alle våre seneste videoer på YouTube.

Kontakt
Stian Thrane
Kommunikasjonssjef, Nissan Nordic Europe – Norge
E-post: sthrane@nissan-europe.com
Tlf: 924 16 110

Marina Maneas Bakkum
Kommunikasjonsdirektør, Nissan Nordic Europe - Norden
E-post: mmaneasbakkum@nissan-europe.com  
Tlf: 900 21 343

Publisert av Nissan